Guide: Rengøring af cykelhjelm

Cykelhjelmen er nok ikke det stykke cykeludstyr som man har mest fokus på at holde rent og pænt – men man kan lynhurtigt få en cykelhjelm der skinner som ny og lugter friskt igen – vi viser dig hvordan!

Men hvorfor skal man egentlig rengøre sin cykelhjelm? Først og fremmest fordi cykelhjelmen sidder på dit hoved og derfor optager puderne i hjelmen store mængder sved, det skaber mulighed for bakterievækst og så lugter sådan et par “sure” puder altså bare heller ikke særlig godt. Dernæst kan du forlænge levetiden på selve hjelmen og remmene, ved at holde dem rene og pæne.

Det skal du bruge

Du skal bruge lidt forskellige remedier, hvor du formentlig allerede har de fleste stående i skabet.

 1. Skål til vand
 2. Alm. håndsæbe eller lign.
 3. Klud eller svamp
 4. Vaskepose (Valgfri)
 5. Rodalon (Valgfri)

Sådan gør du

Start med at tage puderne ud af hjelmen og smid dem i en vaskepose, sidstnævnte beskytter puderne og du undgår de bliver væk blandt de øvrige vasketøj. Har man ingen vaskepose, kan et pudebetræk eller lign. også sagtens bruges. Puderne kan normalt vaskes ved 30-40 grader, er du i tvivl – så vask dem i hånden.

Herefter vasker du hjelmen indvendigt, udvendigt og i alle ventilationskanalerne med helt almindelig vand og sæbe samt en klud eller svamp til at tage det værste skidt. Når det hele er rent og pænt, kan den med fordel aftørres – så står hjelmen knivskarpt!

Remmene er, ligesom puderne, ret udsatte for sved og der kan derfor også samle sig en del bakterier her. Min anbefaling er derfor at man rengør dem ekstra godt med vand og sæbe, eller man , som her, bruger færdigblandet Rodalon som slår bakterierne ihjel og fjerner evt. dårlig lugt. Sidstnævnte sprøjtes på remmene, får lov at sidde et øjeblik og tørres af med en klud.

Efter vask af puder, hjelm og evt. ekstra grundig rengøring med Rodalon, er det blot at smide puderne i hjelmen igen og op på cyklen igen!

Har du nogle gode tips og tricks du vil dele med læserne, så skriv en kommentar nedenfor!

Står hjelmen ikke til at redde, så kan du finde et stort udvalg af cykelhjelme hos Cykelpartner.dk

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

2 kommentarer

 • Svar juli 8, 2019

  Martin Faber

  Jeg bruger dette. Virker perfekt. Både til MTB og ski-hjelme. 🙂

  Kunne I evt. få det med i jeres sortiment?

  Muc-Off Foam Fresh eller
  Sagrotan disinfektion Hygiene-spray.

  • Svar juli 8, 2019

   Noel Christensen

   Hej Martin,

   Jeg vil ikke anbefale et produkt jeg ikke selv har prøvet, men jeg spørger da lige Muc-Off om de kan sende noget til test. Tak for tippet.

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.