Test: AGU Venture Gravel Jersey

Hollandske AGU har med deres Venture-serie forsøgt at omfavne gravel og bikepacking-segmentet med en række produkter rettet specifikt mod dem. Venture-serien består i skrivende stund af en række forskellige tasker samt beklædning i form af trøjer, shorts, jakker, handsker mv.

Fra Venture-serien har vi testet deres Venture Gravel jersey der fås med både korte og lange ærmer.

AGU Venture Gravel kortærmet jersey

Jersey’en fås i 2 farver og til enten mænd eller kvinder – sidstnævnte er iøvrigt meget kendetegnende for AGU der næsten altid laver samme model til både mænd og kvinder, det er altså fedt!

Designet kan altid diskuteres, men det er i hvert fald “gravelagtigt” med de naturlige farver, organiske mønstre og en almindelig (regular) pasform.

Jersey’en er lavet i 100% genbrugspolyester, hvilket gør det til et bæredygtigt valg – den har fået det såkaldte “GreenSphere” logo.

Foran er der gennemgående YKK lynlås og i livet er der elastik med silikoneprint indvendigt, som forhindre trøjen i at glide op. Afslutningerne ved ærmerne samt kraven er almindelige ombuk – men da materialet kan strækkes ganske meget fungerer det ret fint.

Bagpå er 3 åbne lommer – inkl. en lynlåslomme i midter-lommen, derudover er der yderst 2 større net-lommer for yderligere opbevaring, det kunne eksempelvis være opbevaring af en tynd jakke, vest eller lign. Net-lommerne er en ganske sjov detalje, men udførslen er jeg måske lidt i tvivl om – jeg synes ikke det ser så smart ud, det fremstår på en eller anden måde lidt ufærdigt.

Jeg har testet jersey’en i str. S, hvilket er den rette størrelse til mine 175 cm. og 65 kg. Som nævnt tidligere er pasformen almindelig, så den sidder til, men ikke helt tæt til kroppen. Den fås fra S til XXL.

AGU Venture Gravel langærmet Jersey

Den langærmerede udgave fås i 2 designs, en camo og så denne i brune farver. Den er, som den kortærmede, lavet i “GreenSphere” certificeret polyester som betyder det er 100% genbrugt materiale der er brugt.

Trøjen er udført i et materiale der er en kende tykkere end den kortærmede og indvendigt er den let opkradset – det betyder der er lidt isolerende effekt at hente.

Foran er der gennemgående YKK lynlås og på denne udgave et større print på forside. I livet er der elastik til at holde trøjen på plads, den er indvendigt med silikoneprint for at undgå den kravler op.

Ærmerne har klassisk opbuk ved håndleddet, det fungerer også fint som elastik da materialet kan give sig rimelig meget.

På bagsiden er der 3 åbne lommer, én lomme med lynlås i midterlommen samt 2 ekstra lommer i form af det mesh-net der er påsyet de andre lommer. Som på den kortærmede så synes jeg ikke løsningen er specielt elegant, men den er meget praktisk og giver ekstra opbevaring. De to yderste, lommer er forholdsvis smalle og derfor lidt svære at komme i mens man sidder på cyklen, mens den miderste har en god størrelse.

Pasformen kalder AGU for “regular” og det er et udtryk for at den sidder til, men ikke helt tæt – så er man til den helt tætte pasform skal man måske enten kigge efter en anden model, eller tage den ét nummer mindre end normalt. Jeg har testet den i str. S med en tykkere baselayer under og den sidder ikke super tæt på mine 175 cm. / 65 kg.

Ift. brugen, så er Venture Gravel Jersey’en med lange ærmer nok bedst egnet til brug i overgangsperioden hvor den kortærmede er for kold og en dediceret jakke bliver for varm. Jeg har selv benyttet den i temperaturer omkring 5-10 grader og der har den gjort det glimrende med en passende baselayer under og ellers handler det jo i høj grad om hvor kuldeskær man er. Der er ingen vindstop eller vandafvisende egenskaber, så åndbarheden er fremragende – men beskyttelsen mod elementerne så også tilsvarende begrænsede.

Konklusion

Ventura Gravel jersey’erne vil formentlig appelerer ret fint til de gravelryttere der foretrækker en afslappet pasform og som gerne vil skille sig lidt ud fra mængden i et mere råt look.

Begge jersey’er er udført af fine materialer med en god pasform og fine detaljer, eksempelvis den “skjulte” lomme med lynlås i midterlommen, laserskårne afslutninger og de ekstra lommer i form af mesh-nettet bagpå – selvom jeg måske ikke synes det pynter, så er det praktisk.

Venture Gravel jersey’erne får thumbs up herfra for at leverer god kvalitet i et anerledes design – til en rimelig pris!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Komfort 8
Pasform 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Bakkeløbet 2020 – Tilmeldingen er åben!
Bakkeløbet, der afvikles fra Hørning, er også én af de østjyske forårsklassikere...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.