DGI MTB Tour Silkeborg 2023

Søndag den 3. september dannede skovene i og omkring Silkeborg for 3. gang rammen omkring ét af Danmarks største MTB løb, DGI MTB Tour Silkeborg. Der er til løbet mulighed for at vælge i mellem 3 ruter.

  • 25 km. Fun Factor
  • 50 km. All Mountain
  • 75 km. Cross Country

Vi har kørt “All Mountain” ruten på 50 km. og du kan her læse om vores oplevelser.

DGI MTB Tour Silkeborg havde i år start og slut ved Lunden i Silkeborg. Vel ankommet om morgenen, bliver vi mødt en af stor flok glade frivillige fra bl.a. de lokale MTB klubber, der står klar med bemandet cykelparkering og frisksmurte rundstykker. Efter udlevering af startnumre og en hurtig kop kaffe, er vi klar til at køre. De mange startgrupper bliver sendt afsted med 5. minutters mellemrum, så det er med at holde sig klar i den rette gruppe.

Vi kørte i kategorien “øvet” og blev sendt afsted i den 5. gruppe kl. 9.20. 50 km. “All Mountain” ruten er den mest populære af de tre ruter og der var mere end 500 til start i denne gruppe.

Løbet køres som nævnt i indledningen i skovene omkring Silkeborg og det inkluderer både sporene i Vesterskoven og Nordskoven, bundet sammen af stier, grusveje og en smule asfalt. Holdet bag løbet har i den grad været kreative og fået tilrettelagt ruterne så de indeholdt alt det bedste på sporene og samtidig vendt og drejet dele af turen, så vi som deltagere fik en helt anden oplevelse af at køre på de ellers kendte spor. Det gav en ny og aldeles underholdene tur, hvor der i høj grad var plads til masser af smil og høj puls. Ruterne var hele vejen mærket godt op og der var desuden mulighed for at downloade dem til navigation på ens foretrukne enhed forud for løbet.

Vel ude på ruten bliver vi efter ca. 16 km mødt af det første depot . I depotet kunne vi forsyne os med drikkevarer, friskbagt kage, frugt og chokolade. Der var god plads i depotet og rig mulighed for at “tanke op” på energi. Alt blev serveret med et smil fra de frivillige hjælpere.

Vi hoppede efter en kort pause på cyklerne igen og fortsatte ruten igennem Vesterskoven. Som nævnt i indledningen, havde arrangørerne været kreative og vendt de gængse ruter lidt på hovedet. Det gav en ekstra dimension til løbet, at få lov at køre sporene på en anden måde en vanligt og det løftede “fun factoren” gevaldigt.

Vel ude af Vesterskoven går ruten videre mod Nordskoven, gennem skov og by – også her møder vi et depot ved Vejlsøhus efter ca. 31 km. På cyklen igen og efter lidt “urban” MTB gennem Silkeborgs gader rammer vi Nordskoven, med dens gode, stejle bakker og masser af rødder. Her følger ruten det blå spor hele vejen rundt og der er lejlighed til både at få luft under hjulene og masser fart på flowstykkerne.

Turen går tilbage mod mål gennem byen og vi rammer efter knap 3 timer og 51 km. målområdet i Lunden. Her fik vi, ligesom alle andre deltagere, overrakt en medalje og kunne glæde os over at have gennemført løbet i nogenlunde fin stil.

Målområdet var i år placeret sammen med Danmarks Outdoor Festival og der var en rigtig god stemning og atmosfære i hele området. Som en del af pakken fik vi udleveret en billet til mad og drikkevarer, der frit kunne benyttes i madboderne på området. Det gav masser af muligheder for at vælge en lækker frokost.

Vi sluttede dagen af med en lækker portion mad og en kold cola, som var præcist hvad vi trængte til efter turen i skovene.

DGI MTB Tour Silkeborg er et yderst veltilrettelagt arrangement, hvor alle med en smule MTB erfaring har mulighed for at deltage. Det er tydeligt, at arrangørerne lægger vægt på den gode oplevelse og fællesskabet omkring MTB. Her er plads til alle og har du blot en smule erfaring med at køre MTB, kan du sagtens deltage i løbet. Så er det blot op til formen, hvilken af ruterne du vælger.

Jeg glæder mig allerede til 2024!

Mere fra Michael Møller
Test: Muc-Off Winter Rider handsker
Da sneen i begyndelsen af december begyndte at falde, kom der et...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.