Guide: Sådan kalibrerer du din hometrainer

De fleste smart hometrainere kræver løbende kalibrering, for at sikre en nøjagtig effektmåling. Der er forskel på hvor ofte producenterne anbefaler at man kalibrerer sine hometrainer, men som udgangspunkt bør man som minimum gøre det hvis den flyttes eller udsættes for større temperaturudsving. En kalibrering kaldes også ofte for “Spindown”.

Benytter man hometraineren flere gange om ugen, vil min anbefaling være at man kalibrerer 1-2 gange om måneden i de perioder hvor den er i brug. Særligt hvis den benyttes i carport, garage, skur eller andet sted hvor temperaturen kan svinge forholdsvis meget.

Heldigvis er det både nemt og hurtigt at kalibrerer de fleste hometrainere – så processen er hurtigt overstået. Vi viser dig hvordan.

Kalibrering via smartphone app

Hent producentens app, her har vi taget udgangspunkt i Wahoo’s app til en Kickr hometrainer. App’en hentes i App Store og hedder ganske enkelt bare “Wahoo”.

Sørg først og fremmest for at hometraineren ikke har forbindelse til en PC, iPad, AppleTV eller anden enhed du normalt benytter sammen med og par herefter hometraineren med din smartphone.

I Wahoo’s app gøre det ved at klikke på “Settings -> Sensors -> Add New Sensor”. Vælg herefter din hometrainer og scroll ned i bunden hvor du finder et punkt kaldet “Spindown”.

Spindown er Wahoo’s kalibrering, hvor man træder indtil man rammer 36 km/t, hvorefter man letter trådet og lader den spinne indtil spindown er overstået.

Kalibrering via Zwift

Det er også muligt at kalibrerer din hometrainer direkte i Zwift, igen – nemt og hurtigt.

Åbn Zwift applikationen, sørg for at hometraineren er parret som “Power Source”, tryk på tandhjulet ved siden af “Unpair” knappen og vent et øjeblik. Tryk herefter på next og træd stille og roligt op til 37 km/t og stop mens du lader den spinne ned stille og roligt. Spindown/kalibrering er herefter udført.

Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Lezyne Gravel Digital Drive Pro pumpe
Gravel er i vækst og det betyder at der hele tiden dukker...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.