Juice Lubes: Rengøring og smøring til din cykel

Juice Lubes er et engelsk foretagende der kun beskæftiger sig med produkter til rengøring og smøring af cykler – til gengæld er deres sortiment ganske omfattende og dækker alt fra gaffel-olie til kæderens.

Vi har her taget udgangpunkt i de produkter man normalvis vil have brug for, for at give MTB’en eller crosscyklen en grundig rengøring.

bike-before-juice-lubes

Første trin – vand…!

Først skal hele cyklen, inkl. kæde, kassette og klinger, skylles grundigt med vand, for at få fjernet det værste snavs, brug evt. en børste til at få det værste snavs fjernet.

bikewash-juice-lubes-rinsed

bikewash-juice-lubes-water

Andet trin – rens og affedt

Herefter skal hele cyklen sprayes ind i Dirt Juice Less Gnarl – det virker både som almindelig rengøring og som let degreaser/affedter, så sørg endelig for også at give kæde, kasette, klinger og gear en omgang. Er cyklen snavset, så grib en børste og hjælp processen på vej, husk at brug én børste til rammen og én børste til kæde, kasette og gear. Midlet bør ikke sidde mere end 2 minutter, inden der igen skylles med rent vand.

bikewash-juice-lubes-dirt-juice

bikewash-juice-lubes-washed

Tredje trin – fjern vand og fugt

Cyklen bør nu, alt efter hvor grundig ma har været, være pæn og ren. Man bør dog aftørre hele cyklen med en ren og tør klud, evt. en mikrofiber klud, og igen huske at bruge én klud til rammen og én til kæde, kassette og gear.

Ved at tørre cyklen af, fjerner man muligheden for kalkpletter, risiko for rust og korrosion og forlænger ganske enkelt cyklens levetid.

bikewash-juice-lubes-wiped-off

Samtidig kan man bruge Juice Lubes JL69 til at fjerne vand og fugt fra steder de steder hvor man har svært ved at få tørret af, eksempelvis for og bagskifter, bremsegreb osv., alle steder hvor fugt og vand kan gemme sig og risikere at skabe rust og korrosion.

bikewash-juice-lubes-jl69

Fjerde trin – få den til at skinne

Med en helt ren (og tør) cykel, er det oplagt at give den en omgang med Juice Lubes Frame Juice, en spray der ligger en beskyttende hinde på rammen – man skal dog passe på IKKE at spraye på bremserne. Udover at få cyklen til at skinne, gør hinden at skidt og snavs ikke så nemt hænger ved og er lettere at skylle af.

Frame Juice sprays på hele rammen og rammen tørres over med en ren og tør klud – så bør den stå skinnede ren!

bikewash-juice-lubes-brake-frame-polish

bikewash-juice-lubes-brake-frame-applied

bikewash-juice-lubes-brake-frame-polish-wiped-off

Femte trin – det lille ekstra

Vil man gerne kæle lidt omkring cyklen, så kan man give bremserne (Både skiver og kaliber) et spray med Juice Lubes Brake Juice, et middel der ganske enkelt renser skiver, kaliber og bremseklodser, uden behov for efterfølgende aftørring.

bikewash-juice-lubes-brake-juice

bikewash-juice-lubes-brake-juice-applied

Samtidig kan man give forgaffel og evt. bagdæmper et spray med Juice Lubes Fork Juice, der renser og smør gaffelbenene, hvilket også forlænger levetiden.

Sjette trin – smøring!

Sidste trin er smøring af kæden, der nu bør fremstå ren og tør – og her har Juice Lubes et udvalg på ikke mindre end 5 forskellige slags, alt efter vejrforhold og temperament. Der er keramisk olie, våd/tør, voksbaseret og så er der Viking Juice. Bag dette fantastiske navn gemmer sig en olie der er udviklet specielt til Nordiske forhold, pænt sagt dårligt og ustadigt vejr. Olie er forholdsvis tynd, så den løber let ud af flasken og man bør give den rengjorde kæde op til 4 lag, med et par minutters mellemrum – for maksimal “holdbarhed”. Jeg har blot givet den et par omgange, ladet det trænge ind til næste tur og tørret evt. overskydende olie af umiddelbart inden afgang og det ar fungeret perfekt! Kæden er virkelig nem at holde, den tiltrækker ikke skidt i særlig grad, men holder stadig kæden smurt i dårligt vejr – så det er lynhurtigt blevet en af mine favorit olie her over vinteren, da man undgår svineri, men får en velsmurt kæde der er nem at holde.

juice-lubes-lubricants

bikewash-juice-lubes-lubicated

Konklusion

Juice Lubes er et mindre foretagende der virkelig går op i Deres produkter og kun laver noget de selv står 100% indenfor. Deres passion skinner igennem på Deres website hvor der er lange beskrivelser af produkterne, hvordan de kan bruges og så er de fleste endda med video hvor der demonstreres hvordan produkterne er tiltænkt at skulle bruges – det er gennemført!

Udover bare at være passioneret og lidt “skæv” i forhold til de mange mainstream og lidt mere polerede producenter, så fungerer produkterne 100% og er meget rimeligt prissat – så Jeg kan kun give thumbs up!

bikewash-juice-lubes-after

bikewash-juice-lubes-after-detail1

bikewash-juice-lubes-after-detail2

bikewash-juice-lubes-after-detail3

Pris og tilgængelighed

  • Kædeolie fra 49,-
  • Rengøring fra 90,-
  • Bremserens fra 109,-
  • Frame Juice – 110,-

Køb Juice Lubes online hos Cykelgear.dk

Nærmeste forhandler oplyses af Sunshine Distribution,

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Vinternyheder fra GripGrab
Danske GripGrab udvikler og producerer tilbehør til cykling og løb, alt fra...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.