Oplev Vestsverige på to hjul

De fleste kender nok til mulighederne for aktiv ferie i vores naboland Sverige, på ski om vinteren og storslåede naturoplevelser om sommeren. Men Sverige er meget mere end det og faktisk er cykling en aktivitet som de investerer ret massivt i for at gøre landet endnu mere interessant at besøge.

Vestsverige, nærmere betegnet området omkring Ulricehamn, er ét af de områder som tilbyder rigtig mange muligheder til alle os der elsker livet på cyklen og outdoor-livet generelt – det kunne f.eks. også være kanosejlads og vandring.

Vi har fundet nogle af de bedste cykeloplevelser i området.

Lassalyckan – et sandt MTB-mekka!

Dette store friluftområde byder på masser af oplevelser på to hjul til hele familien, uanset alder og niveau.

Der er bl.a. MTB-spor på 4,5, 7 og 12 km i forskellige sværhedsgrader, en MTB pumptrack og generelt gode muligheder for at udfordre både sig selv og teknikken!

Ved Lassalyckan findes også en stor servicebygning hvor man bl.a. kan parkere, tage et bad, vaske cykel, overnatte på hotellet eller købe ind i butikken – her er alt hvad man behøver, uanset om man er på ferie, eller bare på dagstur

Kør downhill på Ski Bike Hike Ulricehamn

Når sneen har forladt pisterne, omdannes skisportsområdet ved Ulricehamn til et downhill område hvor du kan få testet dine skills på hele 8 forskellige spor, alle i forskellige sværhedsgrader. Det kræver dog det rette udstyr og at man grundlæggende har styr på teknikken – f.eks. er det et krav med full face-hjelm og rygskjold for at benytte downhill-sporene. Næste skridt er fokus på mere begynder- og familievenlige spor – det ligger dog lidt ude i fremtiden.

Västgötaloppet

Den 26. maj 2024 afholdes Västgötaloppet, et MTB-løb der starter ved Åsunden i Ulricehamn eller i Borås, afhængig af hvilken strækning man deltager på.

Der er tre forskellige ruter, 10, 35 og 70 km, så (næsten) alle kan være med, uanset om de er begyndere eller hærdede motionister!  Der er naturligvis depoter undervejs så man kan få tanket energi og i mål er der ligeledes forplejning. Ruterne går gennem smukt landskab, den lange ture på 70 km starter fra søen Åsunden og de to kortere etaper på 10 og 35 km starter og slutter i Borås. Alle tre distancer går gennem det kuperede terræn der overvejende består af grus og spor – altså så lidt asfalt som muligt.

120 km bilfri cykelrute!

Er man ikke til MTB, downhill eller pumptrack, så byder området omkring Ulricehamn heldigvis også på masser af helt klassiske cykelruter som kan nydes på almindelig, racer eller gravelcykel. Et godt eksempel er Sjuhäradsrundan, 150 km. Cykelrute der kan deles op i 4 etaper, hvoraf de 120 km foregår på bilfrie veje og stier – det er altså ret imponerende! Underlaget på ruten er hovedsageligt asfalteret cykelsti på gamle banestrækninger samt grusveje. Det betyder også at netop denne rute ikke er velegnet til racercyklen med tynde dæk der nemt kan punktere, her er en almindelig cykel, gravel eller MTB et bedre valg!

Undervejs er der rig mulighed for at suge lidt kultur til sig, både i form af ruiner fra borge og fæstninger, men også glaspustere, loppemarkeder og naturligvis den lokale mad som man finder langs ruten.

Ruten leder en gennem Borås, Ulricehamn, Tranemo og Svenljunga og der er 4 officielle startpunkter – samt gode muligheder for overnatning, hvis ikke man ønsker at køre hele ruten i ét stræk.

Skulle 150 km være lige i overkanten, så er der masser af andre officielle cykelruter med knap så mange km. på programmet – du kan finde inspiration på Vastsverige.com.

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Indstilling af saddel
De fleste er formentlig godt klar over at sadlens højde er væsenlig for...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.