OptimizaR Cykeltest

OptimizaR sportscenter tilbyder nu avanceret test og analyse til bl.a. cykelryttere. Testen har samme formål som den der tidligere er udført i laboratoriet med blodprøver og iltoptagelsesmaske – forskellen er her at testen kan foretages hjemme i vanlige omgivelser, på din hometrainer eller ude på landevejen som alternativ løsning.

Sådan foregår et test og analyseforløb

 1. Indledende dialog og forklaring omkring testen.
 2. Udførsel af test på hometrainer via Zwift eller alternativt på landevejen, her kræves dog at cyklen er udstyret med wattmåler.
 3. Datafil fra Zwift eller Garmin cykelcomputer sendes til analyse hos OptimizaR Sportscenter.
 4. Online opfølgning og forklaring af testresultat, efterfølgende sendes præsentation med data til dig.

Power Performance Decoder

Selve testen er udviklet af INSCYD og har til formål at give det de kalder en 360 graders fysiologisk profil af testpersonen, på baggrund af ca. 1½ times test. Som nævnt tidligere kan testen udføres udendørs på en cykel med wattmåler, eller optimalt indendørs på en smart hometrainer og Zwift som træningsplatform. Grundet til at Zwift-løsningen er at foretrække, er at testen indeholder en række all-out tests af forskellig varighed og her er det en stor fordel at man, indendørs på hometraineren, kan give den fuld gas, uden at skulle tænke på den øvrige trafik, lyskryds og lignende.

Testen tager ca. 1½ time at udføre via Zwift og består af både opvarmning og masser af “cool down” tid mellem de 4 sprint-test som danner grundlaget for testen. Der er bl.a. en 20 sekunders all-out test, herefter 3, 6 og 12 minutter – så den niver altså lidt!

Når testen er udført sendes FIT filen fra Zwift eller Garmin til OptimizaR Sportscenter for analyse, bemærk at man kun har ét forsøg, så man skal sørge for at være frisk og veloplagt til testen og give den fuld gas – kun således får man et retvisende resultat.

Analyse og testresultater

Den tilsendte FIT fil loades af OptimizaR Sportscenter ind i PDP Analyse Platformen og på baggrund af de tests man har udført får man et billede af bl.a.

 • VO2max
 • VLmax
 • Anaerobe tærskel
 • Fedtomsæting
 • Optimale træningszoner
 • Overblik over styrker og svagheder, alt efter hvad formålet med ens træning er.
 • Overblik og forslag til træning

Resultaterne af analysen præsenteres og gennemgås online via videokonference, her bliver alting forklaret i et sprog som passer den enkelte, alt efter hvor meget man er inde i begreberne.

For den uerfarne kan det virke en smule uoverskueligt, men alle disse tal og resultater bliver omsat til noget man kan forstå og ikke mindst forholde sig til, ifm. gennemgang af testresultaterne.

Ifm. analyse og gennemgang af resultaterne af testen får man også overblik over ens styrke og svagheder, og råd til hvordan man vender svagheder til en styrke – hvis det passer bedre med ens træningsmål. Har man et bestemt mål for ens træning, er der mulighed for at lave forskellige simuleringer i værktøjet der benyttes, så man kan se hvad en ændring i ens træningsmønster vil betyde for ens resultat.

Man får også en “Race Energi manual” hvor man kan se hvor meget energi man umiddelbart bør indtage ifm. et længere løb eller “event”, det kan også være ret praktisk hvis man ikke tidligere har spist og drukket struktureret ifm. løb. Slutteligt får man forslag til træning der kan hjælpe med at hæve eller sænke VO2max eller VLmax, igen alt efter ens mål.

Efter gennemgang og analyse af data, fremsendes resultaterne pr. e-mail, så man kan gemme og benytte sig af disse fremadrettet. I udgangspunktet fremsendes selve testanalysen, interval og energiberegner samt en virtuel testsammenligning.

Ekstra services

Ifm. denne test/analyse af ens kapacitet, er det oplagt at supplere med en træningsplan, så man får rykket på de ønskede resultater, vil man eksempelvis være en bedre sprinter, eller vil man kunne køre langt, og længe? Med en individuel træningsplan får man et brugertilpasset træingsforløb med opfølgning via TrainingPeaks som mange måske allerede kender i forvejen. En 8 ugers træningsplan har en merpris på 899,-

Men… hvad skal man bruge det til?

Først og fremmest vil testen give dig en masse viden omkring dig selv og dine kapaciteter, samtidig får man vist og forklaret hvordan målrettet træning kan ændre på nogle værdier. Testen kan naturligvis sagtens stå alene, og de fleste vil efter et forløb være meget klogere på ens egen fysiologiske profil – men det optimale er helt sikkert en brugertilpasset træningsplan som støtter op omkring ens træningsmål.

Pris og tilgængelighed

Power Performance Decoder test: 1599,-
8 ugers træningsplan: 899,-

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Bakkeløbet 2019 med fokus på sikkerheden

Pressemeddelelse Som konsekvens af de senere års ofte voldsomme og uhensigtsmæssige kørsel...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.