Test: GripGrab Insulator handsker

Danske GripGrab har et kæmpe udvalg af handsker og udvider løbende sortimentet med nye modeller, ligesom de ofte opdaterer eksisterende modeller så de bliver endu bedre.

Insulator er en såkaldt “mid-season” handske, altså til mellemsæsonen – og derfor højaktuel i skrivende stund.

Design og detaljer

Insulator er lavet i en kombination af polyamid, polyester og elastan, en kombination der giver et materiale som er både let, åndbart og har en rimelig beskyttelse mod vind og vejr. De kan bruges alene, eller som inderhandsker på de helt kolde dage. Bruges handskerne alene, er anbefalingen at de bruges i temperaturer fra 5-15 grader – hvilket også er det spænd de er testet i.

Materialet er ret tyndt og det betyder man bevarer både bevægelig og føling med cyklen, noget der bestemt ikke er uvæsentligt for mig – med handsker på kan det hele hurtigt føles lidt kluntet. Materialet kan strækkes en del, hvilket gør at de tilpasser sig hænder og fingre, men det bløde fleece indvendigt gør det rart at stikke hænderne i handskerne.

Insulator fås kun i sort og designet er helt klassisk i “GripGrab” stil med et par reflekterende elementer og logo på oversiden. Skaftet går tilpas langt op, til at man kan trække trøje eller jakke udover handskerne.

På tommeltotten er der “sweat wiper” så man kan tørre sveden af panden, eller snot fra væk næsen.

Håndfladen og et par af fingrene har silikoneprint så man har et godt og sikkert greb omkring styr, bremse og gearskifter. Handskerne er “touch-screen” kompatible, i praksis betyder det at tommeltot og pegefinger kan bruges på touchskærme – her har jeg dog mest haft held med at få tommelfingeren til at reagere. Det betyder knap så meget, det vigtigste er blot at telefonen kan besvares og man kan lave opkald, eller tage et billede uden at skulle have handskerne af.

Pasform og komfort

Som nævnt tidligere, så har Insulator handskerne en dejlig tæt pasform og det bløde fleece indvendigt isolerer, samtidig med at det føles lækkert mod fingre og hænder. Der er ingen gel eller andre former for “støddæmpning” i handskerne, det er dog heller ikke noget jeg har savnet i testperioden hvor de er blevet brugt både på landevejen, på gravelcyklen og til pendling til/fra arbejde.

Jeg er lidt af en frossenpind og jeg finder meget gerne de lange handsker frem når temperaturen rammer de 10 grader. Jeg hader ganske enkelt at få kolde og stive fingre på cykelturen – særligt man skal fikse en defekt undervejs. Jeg har benyttet Insulator handskerne løbende på de kolde og blæsende dage fra maj og frem til oktober og ned til temperaturer omkring 7-8 grader hvor de har holdt mind hænder fint lune på timer af et par timers varighed. De kan godt klare lidt regn, men de er ikke vandtætte og skal man køre i silende regn bør man derfor finde et par andre handsker…

Udover en god evne til at holde hænderne tørre og fingrerne lune, så er åndbarheden rigtig god. Det kommer sig især til udtryk hvis man kører med høj intensitet eller har fået dem på en dag hvor det måske er liiidt for varmt – her kan man nemlig ret nemt komme af med varmen, så hænderne ikke bare koger i handskerne.

Konklusion

GripGrab er altså bare dygtige til at lave tilbehørsprodukter og nok særligt til det danske/nordiske klima som er ret omskifteligt.

Insulator handskerne gør sig rigtig godt både på landevejen, til pendling eller gravel – og jeg selv vil bruge dem fra ca. 5-15 grader, præcis som GripGrab’s anbefaling lyder. De giver udmærket beskyttelse mod vinden, kan godt tage en lille smule nedbør, men holder først og fremmest hænder og fingre lune, uden at virke kluntede – også på de lange ture!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 10
Design 7
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
4000 Lumen forlygte fra CykelGear.dk – Praktisk test
Vi tester i øjeblikket 4000 Lumen forlygte fra CykelGear.dk og mens vi...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.