Plej din cykel med WD-40

WD-40 kender vi alle, men hvor mange tror den klassiske WD-40 er et smøremiddel, så er det rent faktisk en fugtfortrænger der kan bruges til at fjerne fugt, løsne genstridige bolte og gerne olie og skidt.

WD-40 er dog meget mere end dette ene produkt, faktisk har WD-40 et ret omfattende sortiment og vi har haft lejlighed til at afprøve deres cykel-produkter.

WD-40 Bike Degreaser

En klassisk degreaser/affedter der primært er målrettet brug på kæde, kassette og tandhjul, altså de mest beskidte dele hvor olie og skidt har det med at samle sig. Den praktiske spray gør det nemt at “blæse” olie og skidt ud af kæde og kassette, men gør samtidig også man skal være lidt varsom da det går hurtigt når først man trykker på sprayen!

Den kan bruges alene, men for bedst mulige resultat vil jeg anbefale man lige får skrubbet det hele med en børste eller lign., gerne med Bike Degreaser på, for at få rengjort i dybden og så fjernet alt skidtet.

WD-40 Bike Cleaner

En klassisk rengøringsspray der er færdigblandet og kan sprayes direkte på cyklen. Den kan bruges til alle slags cykler og på alle komponenterne. Den sprayes direkte på, man kan evt. lade den sidde lidt så skidtet opløses for derefter at skylle den af, eller man kan bruge svamp, børste eller lign. hvor snavset siddet godt fast.

Den fungerer udmærket, dog bedst på en cykel der ikke er alt for beskidt – og det gælder de fleste af disse sprays. Ydermere kan man hurtigt få brugt en flaske hvis man vasker cykel efter hver tur, så den er måske bedre til dem der vasker lejlighedsvis og bare har brug for ét nemt middel til rengøring af hele cyklen.

WD-40 Multi-Use Flextip

Den velkendte “WD-40” som bruges til bla. at beskytte mod rust og korrosion, samt kan løsne fastgroede bolte og lign. Dernæst kan det fedt, olie, skidt og snavs fra de fleste overflader! Jeg har brugt den til, med succes, at fjerne rust fra en affjedret forgaffel, på en kassette og andre steder hvor rusten hurtigt sætter sig på cyklen.

Denne spray er med en smart “flextip” der er et 18 cm. langt fleksibelt rør så man kan komme til at spraye steder der er svær at nå – uden man skal “overspraye” et større område. God til cyklen hvor man måske skal have løsnet en bolt der sidder lidt gemt væk, eller skal have fjernet fugt et sted som er svært tilgængeligt.

WD-40 Smøremidler

WD-40 har 3 forskellige smøremidler til cyklen, en våd og en tør kædeolie i drypflaske og en “All Conditions Lube” i sprayflaske. De to første er nok mest til dem der går lidt mere op i deres cyklen og sørge for den står ren og pæn – sidstnævnte i sprayflasken er til dem der giver kæden olie når den “larmer” eller fornemmes tør, formentlig uden at få den renset i bund. Den kan også bruges til kabler, gearvælgere og andet hvor man ønsker at forhindre rust og give lidt smøring.

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 130 Plus
Tilbage i midten af juni lancerede Garmin to nye cykelcomputere i EDGE-serien,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.