QM Sports Care: Specialister i plejeprodukter til sport!

QM Sports Care er et belgisk firma som har specialiseret sig i udvikling og produktion af plejeprodukter til sport. Indrømmet, så var det ikke et brand jeg havde hørt om før jeg stødte på det på Konggaard’s stand ifm. Velodays i Vejle.

QM Sports Care er officiel team leverandør til flere store cykelhold – så mon ikke også vi døedelige motionister kan få glæde af produkterne? Vi har de seneste måneder testet en lang række af deres produkter i praksis – for at kunne give vores besyv med.

QM Sports Care har opdelt deres produkter i 4 overordnede kategorier:

  • Pre Sports Body: Bl.a. forskellige varmende og kølende cremer,
  • Pre Sports Chamois Creme: Buksefedt i alle afskygninger og til både mænd og kvinder.
  • Post sports: Forskellige cremer og olier til bl.a. restitution og velvære.
  • Refresh: Forskellige produkter til vask og opfriskning af bl.a. hår og krop.

Som skemaet nedenfor viser, så er det ikke kun cykling som QM Sports Care fokuserer på, nej faktisk kan deres produkter bruges til praktisk talt alle former for sport – og de har endda gjort sig den ulejlighed at kategorisere dem alle!

QM Sports Care Antifriction Chamois Cream (4)

En klassisk buksefedt som smøres direkte på huden, eller på puden i bibshortsene. Denne udgave kan bruges af både mænd og kvinder og anbefales til brug i tørt vejr på ture fra 1-4 timer. Buksefedten med med antibakterielle egenskaber og indeholder essentielle olier. Duften er lidt skrap af eucalyptus og konsistensen god fed, så den ligger sig som en hinde på huden. Det betyder så også den er lidt sværere at vaske af hænderne – fordi den danner en hinde på huden, så den ikke nemt “vaskes af” når man sveder.

Jeg har testet den på inde og udendørs og er meget imponeret – jeg har intet ubehag oplevet, tvært imod holder den selv efter et par intensive timer på hometraineren hvor sveden har haglet af en. Den tykkere konsistent gør at den rækker ret langt og den er nem at dosere, så en dåse med 200 ml. holder ganske længe!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 199,-
Køb QM Sports Care Antifriction Chamois Cream (4)

QM Sports Care Pro Chamois Creme (20)

Denne buksefedt er på tube istedet for bøtte, hvilket gør påføring og dosering lidt nemmere – samtidig er det mere hygiejnisk at man ikke skal have fingrene ned i bøtten. Konsistensen er tyndere end Antifriction Chamois Cream – mere som en tynd creme. Det gør den super nem at fordele, men den danner stadig en beskyttende hinde på huden. Cremen indeholder naturlige ingredienser og har en behagelig duft som jeg vil beskrive som eucalyptus.

Denne buksefedt er udviklet til brug i tørt vejr, men jeg har testet den i både regnvejr og tørvejr, samt på hometraineren og den klarer alle situationer glimrende, jeg har ikke oplevet nogle problemer på hverken de korte eller længere ture.

Den er lidt svær at vaske af hænderne, men det er sådan set et godt tegn – for det betyder også blot at den ikke “vaskes af huden” så hurtigt når man sveder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 187,-
Køb QM Sports Care Pro Chamois Creme (20)

QM Sports Care Recuperation Cream (16)

Denne creme på tube er til brug primært efter sport, som alternativ hvis man ikke kan få massage, eller som supplement til massage. Den skulle mindske ømme muskler, kramper og gøre restitutionen hurtigere og mere effektiv.

Cremen har en fin konsistens der gør den nem at smøre ud, samtidig er den nem at dosere via tuben den kommer i. Indeholder bl.a. essentielle olier. Duften er hen af lavendel, behagelig og velduftende efter min mening.

Cremen kan bruges på det meste af kroppen, men jeg har primært brugt den på benene efter træning, her skal man smøre/massere cremen godt ind umiddelbart efter og gerne igen lige inden sengetid for at undgå uro i benene over natten. Sidstnævnte er heldigvis sjældent et problem for mig, selvom jeg ofte træner lige inden sengetid, men jeg fornemmer klar mere friske ben dagen efter, sammenlignet med hvis jeg intet har gjort – så jeg er ikke i tvivl om at cremen har en virkning.

Udover at den kan bruges ifm. cykeltræning, så kan den også bruges ifm. rejser hvor man skal sidde ned i mange timer i bil, bus eller fly eksempelvis, her man kan smøre sig ind hvor man normalt får ondt, for at forsøge at undgå ubehag.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 174,-
Køb QM Sports Care Recuperation Cream (16)

QM Sports Care Fit Feet Cream (18)

Cykling er en ret skånsom motionsform, men fødderne er ofte lidt under pres og derfor kan det give god mening at give dem lidt ekstra opmærksomhed. Fit Feet Cream er en beroligende og afslappende creme der kan påføres fødder og akillesenen for at optimere restitutionen , fjerne træthed samrt ømhed.

Cremen kan bruges både umiddelbart efter, samt før sengetid – hvis man døjer med ønhed, ubehag eller uro i fødderne.

Jeg har benyttet den halvfede creme nogle gange og den har en dejlig kølende effekt på fødderne, udover at de også tilføres noget fugt – et sted hvor vi nok er mange mænd der har lidt at lære… Fødderne er ikke lige fokus nr. 1.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 199,-
Køb QM Sports Care Fit Feet Cream (18)

QM Sports Care Soothing Gel (14)

Soothing Gel er en roll-on gel der kan bruges på specifikke områder hvor man oplever smerte i muskler eller led. Den påføres nemt via en roll-on som man kender fra deodoranter og har en frisk duft af citrus/eucalyptus.

QM anbefaler den særligt til brug ifm. spændingshovedpine, ømme muskler og led.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 149,-
Køb QM Sports Care Soothing Gel (14)

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force MTB Hard cykelsko med klik spænde
Grundlæggende findes der tre slags cykelsko, race/spinning cykelsko, all-round cykelsko og så...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.