Sommeroplevelser ved Skistar Sälen

Cykling i verdensklasse, naturens skønhed og aktiviteter for alle aldre. Cykelstart’s udsendte medarbejdere har været på en forlænget weekend i Sälen, Sverige og følgende er postkort fra turen.

Kort om Skistar Sälen/Lindvallen

Lindvallen er en af de mest populære områder i Skistar Sälen og en kendt vintersportsdestination. Om sommeren imponerer området med en natur bestående af grønne bakker og fjelde, klare søer, vidder så langt øjet rækker og derudover tilbyder området en bred vifte af udendørsaktiviteter og naturoplevelser. Fra Jylland er den mest fleksible måde at komme til Sälen på, at køre i bil, tage færgen til en af de mulige destinationer i Norge og så køre videre derfra. Det tog for os ca. 11-12 timer, hvoraf de 4-5 timer var med benene oppe og kaffen i hånden på færgen. Fra Sjælland er det nemmeste nok bare at sætte sig i bilen og køre hele vejen, hvor det vil tage ca. 10 timer fra København.

Indkvarteringen

Vi blev indkvarteret på Skistar Lodge, som er et af flere af Skistar’s stemningsfyldte hoteller i området. Nemt og bekvemt, ind og ud chekning og altid søde og hjælpsomme personale. En god detalje er, man inden besøget får løbende tilsendt alle informationer på mail, til brug for vores kommende ophold. Det giver en mulighed for at huske alle detajler for at få et super fint ophold. Desuden er det muligt at downloade Skistar’s app hvor man altid kan få yderligere information om sin destination, vejret osv. Vi havde valgt en overdådig halvpension på hotellet, hvor der også var mulighed for at spise frokost og aftensmad.

Sälen passet: Få mest ud af oplevelsen

For dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres sommeroplevelse på Skistar Sälen, er SälenPasset en fantastisk mulighed, især hvis man har børn med på ferien. Sälen-passet giver fri afgang til det maksimale udbud af aktiviteter. Nyhed i år var muligheden for sommerski på et 7000 kvm stort areal hvor underlaget er kunstgræs. Yderligere er der fri adgang til Mountain Tube, som er fuld fart ned af bakken i en stor gummiring og Mountain Coaster, der mest af alt ligner en kælk på et spor der kører på en 860 meter lang bane og derudover et stort badeland, eventyr golfbane og discgolf. Prisen for et Sälen pas er 250 DKK pr. dag for voksne og 152 DKK for unge mellem 7-17 år. Hvad der ikke var en del af Sälenpasset var den nye store klatrepark i Lindvallen, men den er bestemt et besøg værd, super fed!

Cykling i verdensklasse

SälenPasset giver dig også adgang til hele Sälen Bike Park med 8 forskellige downhill og freeride-stier og cyklen tager du bare med op med liften. Derudover 2 forskellige pumptrack, diverse skills-område og 9 forskellige vel- præparerede singletreks af korte varierende længder. Området omkring Lindvallen har også et net af grusveje og stier hvor det handler mere om udholdenhed end tekniske færdigheder. Vi havde booket Skistar’s cykelguide Jonas, til at vise os området. Først blev vi varmet godt op og fik færdighederne på mtb pudset af på de 2 pumptracksbaner. Herefter fulgte afprøvning af de virkelige velbyggede singletreks. Sporene har forskellige sværhedsgrader (grøn/blå/rød) med elementer af hop, drops og afmålte kurver.

Nu var det så tid til at tage cyklerne med op på fjeldet. Vi tog den nemme løsning med skiliften men man kan også bare cykle op af en af de grusstier som går til toppen. Hvor skiliften enden starter de 8 forskellige down-hill ruter. Her er der også forskellige sværhedsgrader fra grøn til sort, og muligt at prøve både for store børn til erfarne voksne. Downhill er ikke Cykelstarts udsendte favorit dicipliner og derfor nøjes vi med at betragte de udøvende fra stoleliften.

Vi skulle derimod ud på en længere cross-country rute i fjelden med indlagt frokost i det fri. Guiden Jonas fortalte glædeligt hvorledes de er igang med at forbinde de mange mulige grusveje som er i området og det er i sandhed et eldorado for gravel entusiaster.

Tilbage fra fjeldet trængte vi og cyklerne til et bad. For cyklens vedkommende blev det i en af de fine vaske stadioner ved hotellet og for vores vedkommende i Experiums svømmehal hvor den stod på afslapning i bassiner med bobler og massagestråler og det 37 grader varme udendørsbassin. 

Selvom cykling var vores primære formål med turen til Sälen, så var der også andre måder vi oplevede naturen på. Vi havde et par fantastiske vandreture i fjeldet, men man kan også hvis tiden er til det både fiske og sejle i kano på de omkringliggende søer.

Konklusion

Lindvallen i Skistar Sälen er en destination, der ikke kun tilbyder enestående cykeloplevelser, men også en bred vifte af sommeraktiviteter og naturskønne udsigter. Uanset om du er en erfaren mountainbiker, en familie på udkig efter sjove aktiviteter eller bare ønsker at nyde den skønne natur, vil Lindvallen give dig en uforglemmelig sommerferie i det svenske højland. Tak for denne gang Skistar og “We will be back !”

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: ABUS Hud-Y Urban cykelhjelm
Abus Hud-Y cykelhjem beskrives som en cykelhjelm med et unikt, cool design,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.