Løbsberetning fra Holstebro Gravel Race 2022

Sidste weekend blev Holstebro Gravel Race 2022 afholdt, denne gang med mulighed for at vælge imellem en 80 eller 160 km. rute – uden at den lange “bare” var to omgange på de korte. Nu havde vi jo prøvet 80 km. ruten sidste år, så det var naturligvis 160 km. ruten vi skulle teste af i år.

Det var 5. år løbet blev afholdt, men først gang med en lang distance på menuen og 160 km. gravel kan måske også afskrække en del. Det betød så også at der “kun” var 35 deltagere på den lange og 130 på 80’eren, så vidt jeg kan se på resultatlisten.

80 km ruten var sirligt afmærket, hvilket er ret unikt for et gravelløb, så her havde man slet ikke behøvet loade ruten ind på sin cykelcomputer, mens 160’eren skulle køres efter den GPS fil der blev tilsendt umiddelbart inden løbet, altså var det her et krav med en cykelcomputer med GPS og kortfunktion.

Start og målområde var samme sted som sidst, nemlig kasernen ved Holstebro som bl.a. huser øvelsesterræn hvor de leger med tanks og lign.!

Grundet den lange distance var starten også fremrykket til kl. 08.00 og med 1 1/2 times kørsel til Holstebro ringede vækkeuret omkring kl. 05.00 hjemme i Solbjerg for at være på farten kl. 06.00.

Udlevering af startnumre

Velankommet til Holstebro fik vi udleveret startnumre, som i øvrigt er dem der klistres fast omkring saddelpinden så man undgår at ødelægge sit cykeltøj, samtidig med en kop varm kaffe. Vejrudsigten meldte flot vejr hele dagen, men morgenen var pænt kold med masser af tåge ude omkring øvelsesterrænet. Det betød også at folk, på den lange rute, troppede op i alt fra kort/kort til fuld efterårs/vinter-kit.

Morgenstund har guld i mund…

Kl. 08.00 gik starten, samlet, med masterbil op til det første grusstykke hvor feltet blev givet frit. Vi forsøgte kortvarigt at hænge på mr. Velofit og kompagni, men blev også hurtigt klar over at det tempo ikke var holdbart for resten af turen. Vi fik dannet en “gruppe 2” som egentlig fulgtes ad det meste af turen hjem, dog med lidt frafald løbende, så vi kort før mål var nede på en tremandsgruppe.

Som 80 km. ruten, så var 160’eren primært anlagt på hurtigt grus og så var der, grundet distancen, en del asfalt-sektioner undervejs, dog uden det ødelagde oplevelsen, nogle vil måske mene det var fint med et afbræk i ny og næ. Naturen i området er virkelig flot og særligt oppe omkring Lemvig var der virkelig skønt og med udsigt til vandet – her blev man næsten ærgelig over at man kørte cykelløb og ikke var på foto-tur, for der var helt sikkert mere end ét sted der havde gjort sig godt på de sociale medier.

160 km. ruten havde indlagt 2 depoter, her kunne der tankes vand, energi, der var chokoladekiks og bananer. Depoterne var lidt “skrabede”, men der var det nødvendige – dog kunne jeg personligt godt have tænkt mig en hurtig trekantsandwich eller lign. midtvejs, så man lige fik noget rigtig mad at spise – jeg holdt den dog kørende på energibarer og lign.

Depot #1 ved Bovbjerg Fyr
Depot 2 hos Cykel Mads Cyklerdk

Tilbage i målområdet var der disket op med kæmpe grillpølser, brød samt drikkevarer, lige hvad man havde brug for efter 160 km. primært på grus – for der var min tank altså ved at være tom! Heldigvis var det gode vejr fortsat, så man kunne smide sig på pladsen og nyde en pølse og en cola, mens man fik sagt hej til alle dem man havde ligget og kæmpet med undervejs. Her viser den sande gravelånd sig fra sin bedste side, for der er aldrig nogle sure miner, kun store smil og et klap på skulderen til alle – det er altså fedt!

Kø til grillpølser efter en lang dag på gruset
Seriøse grillpølser der serveres

Jeg er vild med Holstebro Gravel Race og selvom vækkeuret ringede tidligt, gør jeg det hellere end gerne igen. Fed, hurtig, rute i lækker natur – kanon målområde med lækker forplejning og bare et setup der spiller! Depoterne måtte, for min skyld, godt få en lille opgradering, men det er i småtingsafdelingen og hånden på hjertet så manglende jeg jo reelt ingenting…

Holstebro Gravel Race 160 km rute

Hold øje med Holstebro Gravel på Facebook, så du er klar ved tasterne når de åbner for 2023 tilmeldinger!

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Craft Grand Tour Bib Long Tights
Et par lange cykelbukser er essentielt hvis man ønsker at kører i efterårs...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.