Test: AGU Urban Pedelec Hjelm

Speed Pedelec er en variant af el-cyklen, hvor elmotoren kan trække op til 45 km/h. De fleste der kører på denne type cykel er ofte pendlere, som bruger den frem og tilbage fra arbejde. Som den eneste cykel herhjemme, så er det lovpligtigt at bære cykelhjelm, når man cykler på den. Loven siger ikke noget om typen af cykelhjelm, men anbefalingerne er en certificeret speed Pedelec hjelm, hvilket vil sige en hjelm der via tykkere skal yder en bedre beskyttelse. Urban Pedelec hjelm er AGU’ bud på en certificeret speed Pedelec hjelm og er en del af deres #everydayriding serie, som vi har fået fornøjelsen af at teste. Jeg har testet hjelmen i overgangen fra vinter til forår, og har testet den i stort set al slags vejr. Testen er foregået på en Speed Pedelec cykel.

Udvalgte specifikationer

Hjelmen vi tester er størrelse S/M svarende til 54-58 cm, og vægten er 300-335 gram (uden og med visir). Den er ifølge AGU lavet ved brug af støbeteknologi hvilket vil sige at der bliver sprøjtet polstringsmateriale ind i yderskallen, og dermed en kraftigere skal, men fortsat holde vægten nede. Den har 360 grader synlighed via HI- VIS overflade som reflekterer bilers lygter. Hjelmen kommer med visir, som er aftagelig og så er den lavet i overensstemmelser med sikkerheds standard EN 1078 og NTA 8776, hvilket kort fortalt er den europæiske sikkerhedsstandard for cykelhjelme og speed Pedelec hjelme.

Design og funktionalitet

Urban Pedelec hjelmen har et klassisk cykelhjelm designs som vi kender fra mange andre hverdags/urban cykelhjelme. Selvom hjelmen er større og lidt tungere end en almindelig hjelm, så er det ikke den oplevelse jeg får, når den er på hovedet.

Der er mulighed for at skifte mellem en skygge eller visir. Jeg har brugt visir når det har regnet eller sneet og hvor jeg har haft egne briller indenunder. Jeg har ikke oplevet at de duggede, nok fordi der er lavet gode ventilationshuller i viseret. Det fungerer efter hensigten. Ellers er visiret velegnet til sommeren hvor der er insekter i luften.

Det er let at skifte da det holdes fast på hjelmen via 4 små magneter, hvilket fungerer upåklageligt.
Der er god ventilation med 4 luftindgange og 6 luftudgange. Jeg har i testperioden ofte kørt med hjelmhue om morgenen og uden hue hjem. Det er nemt at betjene finindstillingen via et drejespænde så hjelmen sidder optimalt for bedst muligt beskyttelse, hvis uheldet er ude. Desuden er der bagtil lavet plads til en hestehale eller fletninger. Fin lille detalje da hjelmen er unisex.

Konklusion

AGU Urban Pedelec hjelm, er et rigtig godt bud på en hjelm når man kører Speed Pedelec cykel. Den føles godt på hovedet enten med eller uden hjelmhue, således den kan bruges hele året. Den er ekstra synlig med en Hi Vis overflade, hvilket giver en god tryghed på cyklen. Der er mulighed for visir eller skygge og det er nemt at skifte imellem det. Måske en lille pose til opbevaring af visir kunne være en lille opgradering i kassen, således visir ikke bliver ridset. Det lever op til de europæiske standarter og anbefalinger for cykelhjelme, således man er dækket godt ind hvis uheldet er ude og man ryger i asfalten og sidst men ikke mindst, så er den relativ let. En stor anbefaling herfra.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1199,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Tech Commuter regnbukser
Hvis man ikke cykler i regnvejr, så opnår man heller ikke den...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.