Test: Armor-X cykelholder til iPhone 5

Vi skal her se nærmere på en holder til iPhone 5 fra Armor-X. Det kan være rart at have telefonen inden for synsvidde hvis man f.eks. bruger den til at navigere efter hvis man kører nye ruter, eller hvis man bruger den som en decideret træningscomputer. Lad os se nærmere på Armor-X holderen, kan den løfte opgaven?

Design og funktionalitet

Armor-X cykelholderen jeg har fået til test består faktisk af to produkter. Et vandtæt cover til iPhone 5 (og 5s) med et beslag på bagsiden, og så et multifunktions beslag der monteres på cyklen.

Coveret er todelt, og man monterer telefonen i det nederste, og så klemmer man toppen på mens man er omhyggelig med at få det til at klikke ind i en rille hele vejen rundt for at gøre det helt vandtæt.

LLO_1097_Lars

LLO_1096_Lars

Med coveret monteret så kan man nemt bruge touchskærmen igennem vinduet, ligesom at højtaler og mikronfon kan bruges gennem åbninger med vandtæt membran. På bagsiden af coveret ser vi monteringsbeslaget.

LLO_1121_Lars

Her ser vi også at der er vinduer til både kamera og flash.  I bunden af coveret er der åbninger til både headsetstik og  lightning connector. De er dækket af gummi dæksler så vand ikke kommer ind i stikkene.

LLO_1103_Lars

Det skulle være muligt at åbne dækslerne når man skal bruge stikforbindelserne, desværre så sidder de usandsynligt godt fast, så hvis man ikke ligefrem bruger en tang eller lignende, så kan det nemt koste en knækket negl.

På siden er der to gummiknapper der gør at man kan trykke på telefonens volumenknapper. Der sidder også en drejeknap der gør at man kan betjene telefonens kontakt til lydløs-tilstand.

LLO_1102_Lars

Desværre så knækkede den grå knap af første gang jeg prøvede at dreje på den… Det tyder ikke på at der er brugt materialer i særlig høj kvalitet.

Selve holderen jeg fik med til testen skrues fast på et rør på cyklen med en overordentlig kraftig U-bøjle. Der medfølger et gummi-indlæg til beslaget så man ikke ridser cykelen.

LLO_1099_Lars

Holderen er lavet til at kunne håndtere både tablets og telefoner, derfor er der to størrelser monteringsplade med. Man skifter dem ud ved at løsne fingerskruen helt, så kan man tage kugleledet ud af holderen, og sætte det andet i. Kugleledet gør at man kan justere vinklen på telefonen så den sidder præcis som man ønsker det. Man sætter telefonen fast, ved at glide klemmen øverst, nedover beslaget på telefonen til den klikker fast og låser.

LLO_1135_Lars

LLO_1136_Lars

 

Konklusion

En vandtæt telefonholder til cyklen er en god idé, men her munder idéen desværre ud i et produkt under den standard man kan forvente. Coveret til telefonen er i en ringe kvalitet, en drejeknap knækkede af, og dæksler til stikkene er stort set umulige at lukke op. Dog virker både touchskærm og kamera mens coveret er monteret. Beslaget man sætter på cyklen er lavet i solide (og tunge) materialer, og kugleledet holder indstillingen godt. Men selve klemmen man sætter fast i telefoncoveret er lavet i plastik, og her er tolerancerne for store, så når telefonen er monteret så kan den sidde og ryste rundt fordi at klemmen ikke passer perfekt ind i coveret. Desuden så opdagede jeg at beslaget på coveret er monteret med en klæbepude, der desværre ikke holder særligt godt. Mens jeg satte telefonen på monteringsbeslaget, så slap klæbepuden grebet i den ene ende.

LLO_1130_Lars

Alt i alt så findes der bedre løsninger på markedet til at montere sin telefonen på cyklen.

Pris og tilgængelighed

  • iPhone 5 cover: 399,-
  • Multi funktionsbeslag: 299,-

Fås bl.a. hos Batteribyen.dk

Funktionalitet 2
Design 3
Pris 2
2.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Fitbit Ionic Smartwatch
Fitbit er en kendt aktør på fitness tracker området, og har været...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.