Test: Selle Royal Lookin Evo sadel

Vi skal her se på en klassisk hverdagssaddel fra Selle Royal, der i den nyeste version er blevet et mere bæredygtigt valg.

Design

Lookin Evo er en ikonisk unisex saddel, nu i en udgave der benytter genbrugsmaterialer hvor det er muligt. Plastik basen er 100% genanvendt plast, og betrækket er lavet med 50% genbrugte materialer. Den bæredygtige vinkel går også igen i indpakning. Den bliver leveret monteret på et enkelt stykke pap, der naturligvis er lavet af 100% genbrugsmaterialer.

Den findes i 3 varianter alt efter hvordan man sidder på cyklen. Jeg har en hybridcykel med en foroverbøjet siddestilling, så jeg valgte at teste den model der hedder Athletic der netop er beregnet til den mere fremadlænede siddestil.

Lookin Evo er ikke noget let saddel, den vejer lige omkring 450 gram. Materialerne er vandtætte, så man kommer ikke ud til en saddel hvor polstringen er gennemblødt hvis cyklen har stået ude i regnen.. Polstringen er et materiale Selle Royal kalder Royal Gel, som giver en god trykaflastning.

Komfort

Min normale saddel er lidt smallere end Selle Royal Lookin Evo, så det tog lidt tid at vænne mig til Lookin Evo. Looking Evo er ca 16 cm på det bredeste sted. Jeg pendler til og fra arbejde hver dag (en kort tur på ca 6 km hver vej) Så efter et par dage vænnede jeg mig til den nye saddel. Jeg har pt cyklet ca 225 km med Lookin Evo. Affjedringen og trykaflastningen er god, men materialet på overfladen af sadlen har en tendens til at gribe fat i tøjet, så når man kører i sit hverdagstøj, så oplevede jeg at det kunne give nogle folder i bukserne når man gik fra at træde stående og satte sig ned. Det gik lidt udover komforten og havde tendens til en sjælden gang at give trykmærker i bagdelen. Men udover det, så er Looking Evo en glimrende saddel til hverdagscyklen, min personlige præference er blot en lidt smallere og mere glat saddel.

Konklusion

Selle Royal Lookin Evo er et fint bud på en mere bæredygtig saddel til hverdagscyklen. den er lavet af gode materialer, har god trykaflastning og stødabsorbering. Dog er den i den tunge ende, og har tendens til at gribe fat i ens bukser når man sætter sig. Det er helt klart en model til den mere opretsiddende cyklist, der findes andre modeller til den mere sporty cyklist.

Pris og tilgængelighed

Design 8
Komfort 7
Pris 9
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Airsmith Tri light
Vi skal her se nærmere på et sæt kompakte cykellygter fra Airsmith,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.