Test: Astral Stelvio Jersey og Man Race Bibshorts cykeltøj

Danske Astral kender vi efterhånden ret godt her på redaktionen, de plejer at stille med produkter til en rigtig skarp pris, i en god kvalitet som giver god værdi for pengene, spørgsmålet er så om sæsonens nye produkter også lever op til ryet?

Sættet består af Astral’s nye farverige Stelvio Jersey og et klassiske korte bibshorts fra Race-serien, begge dele går til både landevej og mountainbike og med priser på 249,- for jersey og 349,- for bibshorts kan de fleste være med.

Astral Stelvio Jersey

Stelvio Jersey’en er noget mere farverig end Astral måske normalt er kendt for, den er nemlig blå med sorte og røde detaljer. Materialet er 100% polyester og det kan strækkes ganske meget på langs, samtidig er det hurtigttørrende – hvilket bestemt ikke er uvæsenligt.

Den blå farve er dominerende, mens der tværs over brystet er en rød og en sort stribe. På brystet er også et halv-stort Astral logo.

Jersey’en er med gennemgående lynlås, så den er nem at få af og på. Ved ærmerne er afslutningerne lavet i samme materiale som resten af jersey’en og igen er de røde og sorte farver brugt som modspil til den blå grundfarve. Øverst er en lille krave der giver lidt beskyttelse af halsen hvis man lyner helt op, mens der i livet er en elastik hele vejen rundt, med silikone-print indvendigt, til at holde jersey’en på plads.

Den røde og sorte stribe fra fronten er ført videre til bagsiden, hvor der også er blevet plads til et lille Astral logo i nakken. Nederst på jersey’en er 3 åbne ryglommer og én lomme med lynlås, her kan der lige netop klemmes en iPhone 6 ind. Lyglommerne rummer fint en ekstra slange, pumpe og hvad man ellers kunne finde på at medbringe og er rimelig nemme at komme i, også når man sidder på cyklen. Som en lille detalje er der reflekser nederst på ryglommerne.

Pasformen er lidt løs, hvilket mange begyndere og motionister synes er rart at starte ud med, hvorefter det typisk bliver mere og mere tætsiddende, alt efter hvor meget man går op i aerodynamik og fart. Den sidder naturligvis til, men er ikke helt tætsiddende eller stram som nogle andre jersey’er.

Jersey’en er testet i str. M, hvor mine 70 kg. fordelt på 175 cm. sagtens kan være i – der er endda plads til at vokse lidt.

Der er en god åndbarhed i jersey’en grundet det luftige, mesh-agtige materiale, som samtidig formår at transportere fugten videre, så kroppen holdes tør. Det luftige materiale gør så også at der ikke er den helt store beskyttelse mod vind og vejr, men den er også rettet mod brug på de varme dage.

Stelvio-serien består også af en langærmet trøje som faktisk ligner jersey’en på en prik i både design og funktion, her får man bare lange ærmer til de lidt køligere dage.

Astral Man Race Bibshorts

Man Race Bibshorts er, som navnet antyder, lavet til mænd. I praksis betyder det at pasformen er tilpasses netop mænds bygningsform og at puden ligeledes giver optimal støtte til mænd.

Man Race Bibshorts er udført i 80% nylon og 20% spandex, det betyder et materiale der kan strækkes ret meget, og samtidig tørrer enormt hurtigt hvis det bliver vådt.

Designet er ret klassisk, men dog med et twist. Der er flade hvide syninger ved af ben/sider, mens der på det ene ben er påtrykt et stort Astral logo. Ved afslutningen ved benene er en bred elastik, ligeledes med Astral logo’et indvævet, indvendigt er der silikone som holder benene på plads.

Bibshortsene er udført i det samme materiale både for og bag, mens selerne er udført i mesh. Dette giver tynde, lette og luftige seler, men med syninger på begge sider for at holde materialet sammen. Ryggen er ligeledes i mesh, hvilket betyder en god ventilation og åndbarhed.

Indvendigt finder man en blå Cool Max pude, opdelt i 3 områder hvor den naturligvis er tykkest bagtil, mellem områderne er der luftkanaler for at optimere ventilationen. Puden er naturligvis  antibakteriel behandlet og yder også en smule støtte i siderne. Puden er udmærket til begyndere og mange motionister, den giver fornuftig støtte de rigtige steder og man undgår at få ondt bagi på de længere ture, personligt må jeg dog erkende at jeg efterhånden foretrækker en tyndere pude der i højere grad former sig efter rytteren og føles mere som en naturlig del af bibshortsene. Det får man ikke i dette prisleje, så det er naturligvis ikke meningen de to skal sammenlignes direkte.

Pasformen er udmærket, men har man prøvet bibshorts til dobbelt, eller tre-dobbelt pris, så vil man godt kunne mærke at kvaliteten af materialerne og pasformen ikke er helt i samme klasse. Ønskelig var, for mit vedkommende, en lidt tættere pasformen og så en lidt kortere overdel – selerne sad nemlig en smule løst på undertegnede, hvilket måske skyldes min lidt korte overkrop.

Konklusion

For 600,- kan man, fra danske Astral, få et sæt cykeltøj der vil tilfredsstille de fleste begyndere og motionister der cykler engang imellem. Jersey’en er i et frisk design med et klassisk fit der ikke er alt for tætsiddende, der er 3 gode lommer bagpå og en lomme med lynlås til smartphonen – vigtigt! Bibshortsene er helt klasssiske og lidt små-kedelige at se på, men de sidder fint og har en pude der yder godt med støtte, den garvede motionist eller løbsrytteren vil måske mene den er lige tyk nok – men til begynderen og motionisten der ikke kører flere gange om ugen, er den ligeledes glimrende.

Samlet set et sæt hvor man virkelig får noget for pengene!

Pris og tilgængelighed

Astral Stelvio Jersey: 249,-
Astral Race Bibshorts: 349,-

Funktionalitet 8
Pasform 6
Design 8
Pris 10
8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Polar V650 GPS cykelcomputer
Er man seriøs motionist har man formentlig overvejet, eller måske allerede købt,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.