Test: Dama Zero Wind vinterjakke

Dama Sportswear er, som brand, ikke særlig kendt i Danmark – hvilket nok kan forklares med at de i høj grad leverer team-tøj, altså til klubber, firmaer og lign. der ønsker personaliseret cykeltøj med logo og i Deres eget design.

Dama er et Italiensk brand og indenfor cykeltøj betyder det normalvis en rigtig høj kvalitet – hvorfor forventningerne til denne vinterjakke fra start var sat ret højt!

Denne vinterjakke er ret alsidig og er angivet til brug i temperaturer fra -10 til +12 grader, hvilket betyder den kan bruges både forår, efterår og vinter!

Design og funktionalitet

Dama Zero Wind er først og fremmest en vinterjakke, det betyder dens fornemste opgave er at holde vind og vand ude – på de kolde dage, men samtidig skal den være åndbar, for at man også kan komme af med overskudsvarmen. Dama Zero Wind er udført i ???

Den testede udgave er i Atakama Bike design (Nu Danish Bike) design, hvilket betyder røde, sorte og hvide farver, jakken er naturligvis med gennemgående lynlås foran. En lille detalje omkring lynlåset er at der øverst er en ekstra lille “slip” der gør at selve lynlåsen gemmes i stoffet og derfor ikke generer når den er lynet helt op…

Dama-Zero-Wind-vinterjakke-front

Ved håndleddet er en forholdsvis bred elastik der er så fleksibel at den kan trækkes udover et par handsker hvis man ønsker det, men samtidig lukker tæt omkring håndleddet hvis man eksempelvis kører uden handsker, eller lader handskerne gå op over.

På brystet er et enkelt lille logo og tværs over brystet er den røde grafik, der bryder det sorte design. I bunden af jakken er en tynd elastik med silikone bagpå, dette gør at jakken ikke glider op under brug, samtidig med den lukker tæt omkring livet. Jakken er designet så den er lidt længere bagpå, for at dække den nederste del af ryggen når man indtager race-position.

På bagsiden af jakken er én ryglomme med 3 rum af fornuftig størrelse – dog savner jeg et ekstra rum med lynlås til opbevaring af smartphone, nøgler eller lign. I lommerne kan opbevares energi, en slange eller noget tredje. Ved ryglommen er 2 reflekterende elementer og endnu et Dama logo, mens der øverst på ryggen er et lille DK flag.

Dama-Zero-Wind-vinterjakke-back

Jakken er udført i neopren og den er derfor lidt mere “stiv” i det end en klassisk langærmet cykeltrøje, indvendigt er den delvist foret med blød fleece i kube-formet felter, der gør at åndbarheden optimeres, samtidig med at foret holder en varm.

Dama-Zero-Wind-vinterjakke-indvendig

Jakkens pasform er rimelig tæt, men alligevel med plads til at man kan have en tykkere undertrøje, eller måske endda en langærmet trøje indenunder. Med mine 175 cm. og ca. 70 kg. er en størrelse Large passende, så man skal lige et nummer op ift. ens normale tøj-størrelsen, hvilket er helt normalt for cykeltøj.

Jakken er yderst behagelig at have på og navnet “Zero Wind” er ikke bare et smart påfund – for vinden kommer ikke ind og det betyder at man holdes fri for både vind og nedbør og derfor nemmere kan holde varmen på de rigtig kolde dage. Men samtidig er jakken så åndbar, at den også sagtens kan bruges op til ca. 10 grader og ikke kun på de rigtig kolde dage. Jeg har testet og brugt jakken på landevejen, såvel som i skoven på MTB og i svingende temperaturer fra ca. -5 til +5 grader og jakken har ydet optimal beskyttelse mod vind og vejr, samtidig med at holde krops-temperaturen på et fornuftigt niveau, hverken for varmt eller for koldt…

Dama-Zero-Wind-vinterjakke-side

Konklusion

Dama Zero Wind er en yderst fornuftig vinterjakke, som kan bruges en stor del af året – da den fungerer glimrende i temperaturer fra ca. -10 -> +10 grader. Regn, sne eller vind er intet problem, alt holdes ude – mens den indvendigt er isoleret med blødt fleece.

Jakkens pasform er god, omend man lige bør være obs på at vælge ét nummer større end ens normale tøjstørrelse, og den generelle kvalitet er rigtig god. Der er brugt gode materialer og finishen er pæn – det er gennemført kvalitet!

Jakken har et par fine detaljer, såsom en bred elastik ved håndleddet, silikone i den nederste kant bagpå og en ekstra “slip” som gør at lynlåset ikke generer eller gnaver i hals eller hage når den er lynet helt op. Jeg savner dog én enkelt lomme der lukkes med lynlås, hvor smartphone, nøgler eller lign. kan opbevares – den kunne have været placeret bagpå ved ryglommerne, eller som en brystlomme.

Samlet set er Dama Zero Wind en yderst fornuftig jakke og med en pris omkring 600,- (Pr. d. 02-03-16) er den også placeret i et meget fornuftigt prisleje for en vinterjakke af denne kvalitet, som er så alsidig ift. temperaturer.

Pris og tilgængelighed

Set til 600,-

Funktionalitet 8
Pasform 10
Design 8
Pris 8
8.5
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Microfleece Cap
I løbet af efteråret og vinteren har vi testet og anmeldt 2...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.