Test: Fox Arm og Leg Warmer

Selvom Fox nok bedst er kendt for Deres farvestrålende tøj – har de et ret fint udvalg af 1. layer, såsom forskellige bib tights, tights og arm/ben varmere.

Arm og Leg Warmer som vi i denne omgang har testet, er oplagt til brug i overgangsperioden eller hvis man kører morgen og aften, inden solen rigtig er kommet frem.

Modellen fås i 2 farver, den klassiske sorte som vi har testet og en rød udgave.

Design og funktionalitet

Fox Arm og Leg Warmer er reelt “bare” et par løse ben og løse ærmer, velegnet til brug sammen med de korte shorts og den korte trøje. Fordelen ved at køre med løse ærmer og ben, er at man nemt kan trække af dem, hvis det skulle blive for varmt – eksempelvis hvis man er på en længere tur, eller starter tidlig hvor solen ikke rigtig er brudt frem endnu, eller duggen gør det lidt køligt.

De er udført i en kombination af nylon (86%) og elastan (14%), hvilket gør materialet ganske fleksibelt – et must for at de kan sidde tæt til kroppen. Materialet er ikke specielt tykt, men blødt og lækkert udvendigt og endnu mere lækkert indvendigt da de er foret med blødt fleece, det luner og sikrer en god komfort. Ærmer, såvel som ben, er med en tynd elastik nederst som holder tæt omkring ankel eller håndled og en bred elastik øverst med silikone-print som sikrer de ikke glider ned ved låret eller overarmen.

fox-leg-warmers

På ærmer, såvel som ben, er brugt kraftig gummi-tryk med Fox logo og navn, det ser ikke kun godt ud, det beskytter også hvis man skulle vælte – da det giver en lidt mere slidstærk overflad på de udsatte steder, altså knæ og albuer.

I praksis er Fox Arm og Leg Warmer nemme at tage af og på, de sidder godt til omkring arme og ben, så de ikke glider ned og så har de en god isolerende effekt, personligt har jeg brugt sættet ned til temperaturer omkring 5 grader. Størrelsen er normal, jeg har benyttet en str. M og er 175 cm og vejer ca. 70 kg, så deres størrelser passer fint med hvad jeg normalt ville bruge i tøj.

fox-arm-warmers

Den gennemgående kvalitet er rigtig høj, der er brugt gode materialer, syningerne er pæne og gummi-trykket ser godt ud – samtidig med det tilføjer lidt “MTB-feel” til de løse ærmer og ben, som nok nok oftest støder på, på landevejen.

Konklusion

Et par løse ærmer og ben er et must i motionistens garderobe, hvis man cykler året rundt vel at mærke. Det er nemt at trække i ved afgang og nemt at smide igen hvis det bliver for varmt i løbet af turen – samtidig forlænger man perioden hvor man kan “nøjes” med sommer-tøjet der for de fleste vil være de primære tøj og måske også det der er både bedst og har været dyrest.

Der findes ikke ret mange løse ærmer og ben decideret til MTB – men Fox har her lavet et sæt der kan være et rigtig fint bud! Prisen er måske en kende høj, men kvalitet og finish har klart været i fokus – og det koster, samtidig får man et sæt som skiller sig ud fra mængden.

Pris og tilgængelighed

Fox Arm Warmer – 299,-
Fox Leg Warmer – 499,-
Der findes også en Knee Warmer til 399,-

  • Køb Fox Arm Warmer eller Leg Warmer hos udvalgte Fox forhandlere eller online på BlackSnow.dk
Funktionalitet 9
Design 10
Pris 7
8.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Look X-Track Race pedaler
Skal man kører mountainbike med klikpedaler, så vil det naturlige valg for...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.