Test: Garmin fēnix 6

I 2019 kom Garmin med deres nyeste multisportsur der hedder Fénix 6 og det er den største og mest avancerede i serien af multisportsure. Fénix 6 er efter følgeren til den meget populære Fénix 5 som jeg iøvrigt selv flittigt bruger. Så det er mega fedt at komme til at teste Fénix 6 og se om den er bedre end den gamle.

Garmin Fénix 6 er ikke kun et multisportsur/aktivitetstracker, men også et smartwatch med notifikationer og et sportsur der kan bruges til at tracke din træning via den indbyggede GPS – med andre ord et produkt der kan det hele.

Hvad er der i kassen?

Garmin Fénix 6 kommer, som sine forgænger, i en fin lille æske i rigtig Garmin stil.

 • Garmin Fénix 6 Multisporsur
 • Ledning til opladning
 • Manual

Udvalgte specifikationer

 • 47mm på urets hus
 • 33,02mm diameter skærm ( 260 x 260 pixels )
 • Indbygget GPS og kort
 • Op til 36 timers batteritid med GPS og 14 dage som smartwatch
 • Vejer 72 gram
 • Understøtter både ANT+, Bluetooth & Smart sensorer
 • Understøtter Wi-Fi og Bluetooth for trådløs overførsel af data
 • Smartwatch funktioner
 • Indbygget puls til håndledet

Urets design

Garmin Fénix 6 fås i et hav af forskellige varianter, hvor forskellen ligger i at man kan få 3 forskellige størrelser skærm, forskellige farver remme og urskiver, og med og uden Sapphire glas. Denne udgave er den såkaldte Pro & Sapphire udgave med orange rem.

Skærmen er på dette ur ikke touch, denne model har knapper på siden, hvilket for mig fungere super. Der er en pil op og en pil ned, knap til at aktivere lyset, en knap til at acceptere det punkt man står på, og en “Lap” knap hvis man kører omgange eller løber omgange.

Uret her har sapphire glas, hvilket betyder at der efter Garmin’s udsagn ikke kan komme ridser i glasset, hvilket er fedt hvis man bruger uret som hverdagsur, og eks. er håndværker, så er det fedt det er lidt holdbar.

Remmen på denne model er en gummirem, hvilket er tilfældet på de fleste sportsure, men selve designet på denne model, er jeg helt vildt med, jeg kan godt lide de lidt grovere træk i uret ved ursiven og det.

Funktioner og features

Garmin Fénix 6 har så mange fede features at det bliver et vanvittigt langt skriv, så vil undlade at lave et skriv der tager 8 timer at få læst. Men alle de fede features som kan ses i Garmin connect app, hvor det hele er nemt og overskueligt.

Noget af det sjove i denne model i forhold til Fénix 5’eren er at den har en funktion der hedder “body batteri” hvor den kan se din krops tilstand, og kan give dig en indikation om du skal slappe af eller tage ud og dyrke lidt motion.

En anden feature er at den kan holde øje med din vejrtrækningsfrekvens, denne her er meget sjov at kigge på, men som almindelig motionist har jeg lidt svært ved at se hvad jeg kan bruge denne til, men som triatlet eller proffesionel kan det give meget god mening at holde øje med vejrtrækningen. Jeg er slet ikke itvivl om jeg trækker vejret når jeg dyrker motion, jeg er mere usikker på om jeg får luft nok ind.

Men under hver menu i Garmin Connect app, er der en “hjælp” knap oppe i højre hjørne hvor der nøjagtig får forklaret hvilken funktion den har som du er inde på, dette er vildt smart.

Aktivitetstracker

Som aktivtetstracker fungerer Fénix 6 på samme vis som Garmin Fénix 5 som de fleste kender, den tracker ens daglige antal skridt, forbrændte kalorier og km. Derudover vil den løbende give dig en advarsel hvis du har været inaktiv for længe, en let vibration og et “Bevæg dig” vil poppe op på skærmen. Dette er en fed mulighed for at give dig en venlig påmindelse til at gå en runde på kontoret, måske hente en kop kaffe eller lige gå en tur på lageret eller i haven alt efter om man er på job eller derhjemme.

Der oprettes et personligt mål for daglig antal skridt og dette mål justeres løbende så man hele tiden skal gøre det lidt bedre end dagen før, men dog så det bestemt stadig er opnåelig. En sjov ting er her at hvis alle i familien har skridt tæller i uret så er det en meget sjov konkurrence at snakke om ved aftensmaden, for at se hvem der har gået flest skridt.

Smartwatch

Uret har også en smartwatch funktion, hvor man får opkald, sms og alle mulige andre notifikationer op på uret med en let vibration. Man kan selv vælge hvad man vil have vist, og om det kun er når man ikke dyrker motion eller hvordan man selv har lyst til at indstille det.

Derover er der mulighed for at hente andre urskiver så man kan personliggøre sit ur så man kun får set det på hovedskærmen som man har lyst til i Garmin IQ Butikken. Dette er super fedt.

Sportsfunktion

Udover tracking af skridt og generel aktivitetsniveau kan Fénix 6 uret, takket være den indbyggede GPS, også bruges som tracker i forbindelse med sport – på uret kan man vælge mellem følgende: Løb, cykling, svømning, golf, gang og forskellig indendørs træning, samt mange andre sportsgrene.

Sportsfunktionerne på skærmen er selvfølgelig lidt begrænsede hvis man evt. er vant til en Garmin Edge at cykle med. I cykel-tilstand har man som udgangspunkt mulighed for at se 4 forskellige oplysninger, tid, fart, distance og gns. fart direkte på uret og yderligere information opsamlet via GPS kan efterfølgende ses på Garmin Connect. Man kan naturligvis i alle tilstande, uanset sportsgren, tilpasse felterne til ens præferencer, så man får den data der er mest relevant for en selv. Derudover kan man også lave flere skærme så den selv kan shuffle mellem dem, men det kan godt forvirre mit hoved en smule.

Hvis man dyrker forskellige former for sport, det kunne være både cykling, løb, og evt kajak, så kan man nemt have alle funktionerne i uret, og selv tilpasse hver sport til ens behov. Så er man en person der dyrker meget forskellig sport er Fénix uret fantastisk.

Andre funktioner/ features

 • HÅNDLEDSBASERET PULSMÅLING
 • STRØMSTYRING
 • REGISTRERING AF HYDRERING
 • BODY BATTERY ENERGIOVERVÅGER
 • PRÆSTATIONSMÅLINGER
 • PACEPRO TEKNOLOGI
 • GOLFBANER
 • VEJRTRÆKNINGSREGISTRERING
 • TUR-RETUR-RUTE
 • MUSIK-APPS
 • GARMIN PAY
 • SIKKERHEDS- OG SPORINGSFUNKTIONER
 • SAMT MANGE ANDRE FEAUTURES

Batteritid og praktiske erfaringer med Fenix 6

Efter at have brugt uret de sidste par måneder, har jeg dannet mig en del erfaringer med uret, og mht. batteritid, så passer det meget godt til det som Garmin har oplyst om uret. Hvis jeg i en periode ikke har brugt uret med GPS tracking, så går der ca. 14 dage imellem opladningerne.

Jeg bruger altid mig ud som dagligdagsur også, så det er fedt med et smartwatch, som ikke skal lades op hver dag som visse andre smartwatch ure skal, det er død træls, sagt på godt jysk. Men her er der faktisk et ur som holder strøm. Godt nok kan man ikke snakke i uret, men jeg tænker ikke jeg har behov for at stå og snakke ned i mit ur. Hvis jeg skal snakke med nogen så tager jeg min telefon op af lommen, og når man kæmper sig afsted på en løbetur eller i skoven på sin MTB så er det for at nyde naturen og få noget motion, og ikke for at snakke med folk i sit ur.

Konklusion

Garmin Fénix 6 uret som er efterfølgeren til Fénix 5 er et super fedt ur. i denne model har de opgraderet skærmen, så den har en langt bedre opløsning, som også kan vise smiley’er.

Derudover er vægten på uret også blevet en del lavere, hvilket er rart, da Fénix 5 og tidligere modeller af Fénix godt kunne føles som et tungt ur. Så er jeg helt vildt med titainums udgaven, den ser lidt rå ud. Ikke at jeg er en rå type, men som ur type er jeg vild med den.

Hvis man som motionist ikke kun dyrker en form for motion men flere eller mange forskellige så kan dette ur varmt anbefales, der er et hav af app’s til mange sportsgrene, og hvis den sport man søger ikke er der så laver man da bare sin egen så den passer til ens behov og selv navn giver den.

Pris mæssigt synes jeg personligt at det er lige til den dyre side, når den billigste model ligger omkring 5000kr. Jeg synes at det kunne være fedt hvis det kunne komme ned på omkring 3000kr, men på den anden side så har Garmin efter min mening ikke nogen konkurrenter til sådan et ur. Og skal man alligevel ud og investere i et sportsur, hvis man dyrker flere former for sport, er dette ur fantastisk. Det er rart at have på og når det sidder på armen mærker man næsten ikke man har det på pga. dens lavevægt.

Så skal man ud og have et nyt multisportsur, kan dette ur stærkt anbefales, det er klart mit favorit ur. Så nu må jeg se om jeg kan skrabe penge sammen hen over sommeren så jeg få opgraderet fra Fénix 5 til Fénix 6, det tænker jeg bliver nødvendigt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 7499,- Fénix 6 ur kan dog fåes ned til 4999,-

Funktionalitet 10
Design 10
Pris 7
9
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: GripGrab Racing handsker
Danske GripGrab er her i sommeren 2018 kommet med en ny udgave...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.