Test: GripGrab Primavera Merino II handsker

Danske GripGrab har et stort sortiment i bl.a. handsker og vi har testet en række af deres handsker til den såkaldte “mid-season”, dvs. primært forår og efterår. Her er det Primavera Merino handskerne i 2. udgave som er opdateret på en række punkter.

Design og detaljer

Primavera Merino II er som navnet indikerer udført i merinould, eller faktisk er det en kombination af merinould og polyester. Det betyder at man får alt det gode fra ulden – dvs. isolerende egenskaber, god åndbarhed og blød og lækker overflade, sammen med slidstyrken, strækbarheden og det hurtigttørrende fra kunstmaterialerne.

Handskerne fås i 4 farver, sort, grå, rød og blå – her har vi testet den klassiske sorte udgave som de fleste nok alligevel vil ende med.

Handsker har et helt klassisk og meget diskret design med lange fingre og bred elastik/skafte omkring håndleddet i samme materiale som resten.

I håndfladen er silikoneprint og det samme på 3 af fingrene, dette for at give et ekstra godt greb uanset vejret. Der er indvævet konduktive fibre i tommel og pegefinger, så du kan betjene din smartphone eller cykelcomputer med touchskærm, uden at skulle tage handskerne af.

Mellem pege og tommefinger er handsken blevet forstærket, da det er ét af de steder de er udsat for størst belastning og på oversiden er påtrykt en enkelt refleks.

Materiale

  • 68% Merino uld
  • 22% Polyester
  • 7% Elastan
  • 3% Kobber

Komfort og pasform

Undertegnede modtog handskerne i slutningen af foråret, og nåede lige netop et par ture med dem inden handskerne blev pakket væk for sommeren – men nu er temperaturen efterhånden ved at være dernede hvor jeg personligt igen er begyndt at finde handskerne frem. Jeg har testet dem i temperaturer ned til omkring 8 grader og op til ca. 16 grader, hvilket jeg mener er det spænd hvor de gør det allerbedst. Primavera Merino II er forholdsvis tynde, det betyder at du bevarer føling og kontrol med cyklen, men naturligvis også at beskyttelse ikke er helt så god som hvis de havde været tykkere i materialet. Kvaliteten er tøj og det er en fornøjelse at stikke hænderne ned i handskerne som er udført delvist i merinould, de smyger sig om fingrene og sidder tæt så kan har fuld kontrol. Med silikoneprint i håndfladen og på et par fingre har man ekstra godt greb omkring styr og bremser, særligt i vådt eller koldt vejr er det et plus.

Handskerne er ikke vandtætte, men de er rimelig vindtætte og kan snildt klare lidt småregn, uden at man får våde fingrer, så jeg synes faktisk de gør sig rigtig godt under danske forhold, særligt fordi materialet har så gode temperaturregulerende egenskaber at man ikke kommer til at svede hænderne – som man let kan komme til med andre handsker.

Konklusion

Primavera Merino II er helt enkelt bare et par rigtig lækre handsker, lækre materialer, høj kvalitet og så sidder de helt perfekt på mine hænder. De giver en god beskyttelse mod vind og kan også godt klare lidt nedbør, men er altså primært beregnet til småkoldt og evt. blæsende vejr. Materialet er så tilpas tyndt at man har fuld føling med cyklen og man kan snildt betjene smartphonen eller fange en energibar i ryglommen med handskerne på – og det er altså ikke uvæsenligt!

Er man på udkig efter et par “mid-season” handsker og kan man undvære padding i håndfladen, så er Primavera Merino II helt oplagt til landevej og gravel . Skal de bruges primært til mountainbike, vil jeg nok gå efter et par handsker med lidt større slidstyrke og formentlig også i et kunstmateriale som tåler lidt flere knubs.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 229,-

Funktionalitet 9
Design 8
Pasform 10
Pris 8
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: EKOI R4 Cykelsko
EKOI lancerede for et par måneder siden en ny landevejssko der fik...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.