Test: VOID Storm Jacket

Svenske VOID Cycling sendte os i efteråret bl.a. Storm Jacket. Det er er en vind og vandtæt jakke lavet til at modstå kraftige regnbyger, som vi derfor har haft god mulighed for at teste over efteråret og vinteren.

Design og detaljer

Storm Jacket fås i udgave til både mænd og kvinder og i både store og små størrelser. Pasformen er mere regular end “race, så der er fint plads til et par lag indenunder, hvilket giver god mening da man nok ofte vil bruge den som et ekstra, yderste lag.

Jakken fås kun i én farve, den klassiske sorte, som jo så til gengæld passer sammen med det meste andet cykeltøj man har i garderoben.

Materialet er Scholler Dynamic som er både vind og vandtæt, men stadig ikke kraftigere end den sagtens kan foldes sammen og være i ryglommen bagpå end jersey.

Foran er en gennemgående, vandtæt, lynlås samt et reflekterende VOID logo på brystet.

Ved ærmerne er der elastikker ved afslutninger, som slutter tæt omkring håndleddet, mens der i livet også er en elastik med silikoneprint indvendigt for at forhindre jakken i at kravle op.

Jakken er lidt længere bagpå, for at få den bedst mulige beskyttelse af nederste del af ryg samt bagdel, når man sidder på cyklen. På bagsiden er endnu et stort VOID logo som er reflekterende, men jeg savner ærlig talt en lomme af en anden art, enten så man kunne komme i ryglommerne på jersey’en, eller bare havde en enkelt lomme yderst.

Pasform og komfort

Jeg har testet Storm Jacket i str. S, som er den mindste størrelse til mænd. Med mine 65 kg. fordelt på 175 cm. er pasformen ikke tæt, men rimelig “regular”. Det gør egentlig ikke så meget, for så er der plads til man kan bevæge sig og have et par lag indenunder, og den er ikke så løstsiddende at materialet flagrer i vinden.

Som nævnt tidligere er materialet både vind og vandtæt , men Schoellers Dynamic materialet er også åndbart og rimelig elastisk for god komfort og bevægelighed.

Jeg har benyttet Storm Jacket som yderste lag med baselayer og jersey indenunder, altså som det skal-lag der skulle beskytte mod vind og nedbør og det har den virkelig klaret til UG! Den holder vinden ude så man undgår at blive kølet ned på overkroppen, ligesom den holder regnen væk så man undgår at blive våd. Ofte er åndbarheden lidt et issue i jakker der ligner denne, som skal holde både vind og vand ude, men åndbarheden i Storm Jacker er overraskende god, også på de længere ture.

VOID markedsfører selv jakken som oplagt til brug på de værste regnvejsdage og det er nok ikke helt ved siden af, for den virker til at kunne modstå det meste – så længe man supplerer med passende lag under, da den i sig selv ikke er særlig isolerende, den skal bruges som det yderste, beskyttende, lag.

Konklusion

Storm Jacket er en fremragende jakke når man skal beskyttes mod elementerne. Den er forholdsvis tynd og derfor nem at medbringe i ryglommen og trække frem hvis vejret fordrer det. Materialet og den generelle kvalitet af jakken er virkelig lækker – men det afspejles bestemt også i prisen der er hele 2159,- Det er efter min mening alt for dyrt for en vind og vandtæt jakke der i udgangspunktet bruges som yderste lag – og derfor forudsætter man er godt klædt på indenunder på de kølige dage.

Er man parat til at betale prisen, så får man med Storm Jacket en super lækker jakke der beskytter perfekt her i det nordiske klima og som faktisk kan bruges næsten hele året rundt, med det/de rette lag underneden.

Kvalitet, funktionalitet eller design har jeg svært ved at sætte en finger på, min eneste anke er prisen, den synes jeg simpelthen er for høj.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2159,-

Funktionalitet 10
Komfort 9
Pasform 8
Design 8
Pris 6
8.2
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Endurance Bib Shorts
Danske GripGrab kender vi sædeledes godt her på redaktionen og vi har...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.