Test: Garmin Edge Explore

Tilbage i sommers præsenterede Garmin den nye Edge Explore, en cykelcomputer med GPS, kort og stor touchskærm, dog er de avancerede trænings-features blevet skåret væk for at holde prisen nede, hvilket måske er årsagen til at netop denne model ikke har fået så meget opmærksomhed som den måske burde.

Spørgsmålet er så om Edge Explore egentlig dækker behovet for den gængse motionist, eller man børe gå all-in og vælge EDGE 1030 som er det umiddelbare alternativ?

Hvad er der i kassen?

I kassen til Edge Explore finder man følgende:

  • EDGE Explore
  • Holder til cyklen
  • microUSB-kabel
  • Sikkerhedsstrop
  • Vejledninger

Modsat eksempelvis EDGE 1030, så fås denne ikke i en bundle-udgaver med forskellige sensorer, da den er beregnet til tur-cyklister som Garmin selv kalder dem, altså folk der tager på bike-packing, cykelferie eller lign.

Se vores unboxing video nedenfor.

Opsætning

Opsætningen af Edge Explore foregår nemmest via Garmin Connect app’en fra en smartphone, her vælger man blot at man har fået en ny enhed og så udføres opsætningen i få, enkle, trin.

Design og funktioner

Lige umiddelbart så ligner Edge Explore, Edge 1030 til forveksling, den har en hvid kant rundt om skærmen og en mørkegrå bagside. Nederst er 2 fysiske knapper til at starte og pause en aktivitet, samt en “omgangs-knap” og på venstre side er on/off knappen placeret. På bagsiden er et microUSB stik gemt bag en gummilåge, dette bruges til opladning og/eller overførsel til en PC eller Mac.

Garmin Edge Explore – Fra siden
Garmin Edge Explore – Bagsiden

Skærmen er en 3″ touchskærm i farver, med en opløsning på 240×400 pixels, hvilket giver et fint og detaljeret skærmbillede. Enheden måler 105,0 x 55,0 x 22,0 mm og den vejer knap 120 gram.

Garmin Edge Explore – Knapper

Edge Explore er naturligvis vandtæt efter IPX7 standarden, så den kan bruges i al slags vejr.

Garmin Edge Explore Venstre side

Batteriet er opgivet til at holde op til 12 timer på én opladning, hvilket også er ganske godt for en enhed med så stor en skærm.

På forbindelsesdelen så må man med Edge Explore “nøjes” med Bluetooth, men hvis man kobler den sammen med en smartphone får man egentlig samme funktionalitet som hvis den havde haft Wi-Fi, da den så bare bruge telefonens dataforbindelse til overførsel af data, eksempelvis automatisk upload af aktiviteter.

På hovedskærmen har man adgang til “Kør” der starter en aktivitet, “Find” der giver mulighed for at navigere til en adresse eller et sted på et kort samt “Baner” der er ture man måtte have gemt/overført til enheden, disse kan bruges til at navigerer udfra, det kunne eksempelvis være et MTB spor, eller en god lang gravel-tur man har fundet på GPSies.com.

Garmin Edge Explore – Hovedskærm

Har man tidligere haft haft i eksempelvis EDGE 1030 så vil man nok bemærke at menuen og mulighederne er lidt “skrabede”. Der er ingen “trænings-funktionalitet” og man må også undvære muligheden for at at oprette flere profiler, i form af eksempelvis landevejscykel, gravelcykel og mountainbike. 

På Edge Explore er der dog stadig mulighed for at tilpasse skærmbillederne til ens behov, ligesom der kan tilsluttes forskellige enheder/sensorer via ANT+ – eksempelvis puls, kart, kadence, lygter og lign.

Af andre features kan nævnes understøttelse af GroupTrack samt registrering af hændelser der gør det muligt for enheden at lave et “nødopkald” til en given person, i tilfælde af at man styrter, kører galt eller lign.

Den primære funktion for Edge Explore er dog uden tvivl navigationsdelen samt det at fungerer som en avanceret cykelcomputer hvor man via GPS’en får en præcis tracking af hvor man er og ikke mindst hvor hvor har været. Via det indbyggede kort kan man navigerer helt ned på adresse-niveau. ligesom der er en del forskellige POI’er på enheden, eksempelvis tandstationer, overnatningsmuligheder og andet, nok mest henvendt på bikepackeren eller lign. der tager på langtur, men for os andre kan det også være rart at vide hvor den nærmeste tank er, hvis energidepoterne skal fyldes op efter en lang tur på cyklen.

Ønsker man yderligere tilpasning af enheden, kan man downloade forskellige såkaldte IQ apps, det kan eksempelvis være en app der viser aktuelt vejr – dette sker direkte fra ens Garmin Connect konto.

Konklusion

Edge Explore er en enhed til dem der er ligeglade med “træningsdata” og som bare ønsker en avanceret cykelcomputer med stor skærm, GPS til tracking og mulighed for navigering helt ned på adresse-niveau. Disse features vil formentlig være rigeligt for rigtig mange, måske særligt dem der kører gravel hvor der ofte er stor fokus på hygge og naturen, og mindre på hvor mange watt man har trådt. Derudover er den også yderst velegnet til dem der tager på cykelferie og som har brug for en enhed der kan vise vej i andre lande og måske endda også sikre at man finder sig et sted at overnatte.

Man får en dejlig stor skærm, navigation og med Bluetooth kan den kobles op til ens smartphone og på den vis bruges til upload af aktiviteter og lign., ligesom GroupTrack og registrering af hændelser kræver at en smartphone er tilkoblet.

Edge Explore er derimod ikke til dem der er til masser af træningsdata, gerne vil have oprettet flere forskellige cykelprofiler og som vil have masser af information omkring ens træning, watt-tal og lign. undervejs, her må man gå efter EDGE 820 eller EDGE 1030 istedet.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 7
Brugervenlighed 9
Design 9
Pris 9
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Vinternyheder fra GripGrab
Danske GripGrab udvikler og producerer tilbehør til cykling og løb, alt fra...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.