Guide: Værktøj på farten (MTB)

Kører man mountainbike, vil man også have brug for at medbringe lidt værktøj, en ekstra slange og lidt andre småting – men hvordan opbevarer man det på cyklen? Vi har samlet 4 bud på diskrete og smarte opbevaringsløsninger til mountainbikeren!

Løsning 1: Dunkholder

Dunkholder-løsningen findes i mange variationer, personligt foretrækker jeg at benytte de “dunke” der er lavet specifikt til formålet – men man kan naturligvis også blot bruge en gammel aflagt drikkedunk.

Dunken fyldes med slange, multitool, dækjern, CO2 patron, ekstra kædeled og hvad man nu ellers kan have brug for. Husk at dunkens størrelse skal passe med den slange du skal medbringe, vælger du for lille en dunk kan slangen simpelthen ikke være der.

BBB Tool Tube, slange, multitool, dækjern, CO2 patron, kædesamleled samt pumpehoved

Løsning 2: Multitool

Det rigtige multitool kan klare de fleste reparationer på farten, men erstatter naturligvis ikke pumpe og slange. Til gengæld kan du få spændt boltene, justeret greb og saddelhøjde og meget andet undervejs.

Der findes utrolig mange forskellige multitools, nogle med flere funkioner end andre. Vælg det multitool der har basale funktioner og kig istedet på at det ikke bliver for stort og tungt. Overvej om du skal vælge en model med kædesprænger.

Topeak Mini 20 Pro

Løsning 3: Toolbox

Denne løsning fra Topeak er lidt speciel, for det er faktisk en lille “toolbox” som du monterer på saddelpinden, så undgår man at glemme den og den er altid nem at komme til. Den indeholder bl.a.. både værktøj, dækjern, plads til ekstra kædeled, kædesprænger og lappegrej!

Topeak Survival Gear Box
Topeak Survival Gear Box
Topeak Survival Gear Box – Indhold i kassen

Løsning 4: Topeak Ninja

Topeak har lavet en hel serie med produkter til opbevaring af både værktøj og slanger, fælles for dem alle er at de udnytter pladsen på cyklen til det yderste. Eksempelvis kan der monteres en “slangeholder” under dunkholderen, eller en pumpe i saddelpinden – smart!

Se evt. vores gennemgang af Ninja-serien.

Topeak Ninja P
Topeak Ninja T Mountain Box

Løsning 5: Muc-Off Bottle Tool Bundle

Denne løsning minder om løsning 1 – men denne fra Muc-Off er lige en tand mere lækker.

Du får en “flaske/beholder” der passer i dunkholderen, den har endda en lille neopren lomme så tingene ikke rasler rundt indeni beholderen – det er smart! Sættet kommer med et klassisk multitool, dækjern samt et sæt lapper, så tilsætter man selv en passende slange og så er man kørende!

Sættet kan naturligvis bruges både på landevejen og til mountainbiken.

Har du andre gode bud på hvordan man kan medbringe værktøj på mountainbiken, nemt og diskret – så skriv en kommentar nedenfor!

Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Cykelpumper, hvad skal man vælge?
Det virker måske en smule banalt, men der findes i dag så mange...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.