RapiLock Thru-axle der passer til næsten alle cykler!

RapiLock laver en ret genial thru-axle der først og fremmest er kompatibel med rigtig mange cykler, derudover er den super smart da selve håndtaget kan skjules i akslen når det ikke er i brug.

Vælg den rette thru-axle

RapiLock laver thru-axle til både MTB og landevej/gravel og i første omgang handler det blot om at få bestilt den rette længde, for i pakken får man nemlig en lang række gevind, så man kan lave en thru-axle præcis magen til den gamle.

Vi modtog et sæt til landevej, til gravel-cyklen, i vores tilfælde 12x105mm foran, 12x142mm bagtil. I pakken finder man først og fremmest en vejledning med indbygget måleskema, her er trin for trin vejledning til hvordan man får målt den gamle thru-axle og lavet den nye præcis magen til.

I kassen er selve thru-axlen og her hele 7 forskellige gevind, samt diverse adaptere – i følge RapiLock skulle dette dække 80% af cyklerne på markedet. Vejledningen forklarer hvor og hvornår både adaptere og gevind skal bruges.

Har man den gamle thru-axle og benytter den medfølgende guide med måleskemaer, tager det ikke mange minutter at samle thru-axlen, for det hele er forklaret med tekst og 1:1 illustrationer som man kan bruge til at måle efter.

Når thru-axlen er samlet og tjekket at den matcher den gamle 100% er det blot at montere den nye thru-axle i hjulet.

RapiLock vs. DT Swiss thru-axle – her med håndtaget gemt

Hvorfor RapiLock Thru-axle?

Det kan måske virke lidt fjollet at skifte sine thru-axles, men der kan være flere årsager til at man ønsker det.

Først og fremmest er RapiLock’s thru-axles kompatible med rigtig mange cykler, så den kan ikke kun bruges med én cykel.

Derudover er det altså super smart at selve håndtaget kan gemmes i selve akslen når det ikke skal bruges, det giver et clean look og bør også være lidt mere aerodynamisk.

Slutteligt kan der i nogle tilfælde være lidt at vinde på vægten, i mit tilfælde var der samlet 17 gram sparet ved at skifte fra DT Swiss thru-axler med integrerede håndtag, til RapiLock thru-axle.

DT Swiss Thru-axle, for
RapiLock thru-axle, for
DT Swiss Thru-axle, bag
RapiLock thru-axle, bag

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 559,- pr. stk.

Mere fra Noel Juul Christensen
Grejsdalsløbet – nu med gravelrute!
Grejdalsløbet er én af forårsklassikerne her i det jyske og bl.a. er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.