Test: ABUS Macator cykelhjelm

Fra ABUS har vi modtaget et par nye hjelme til test, bl.a. Macator, en prisstærk hjelm til under 500,- med rigtige fine features, smart design og så fås den i mange forskellige farver.

Design og detaljer

Macator fås i 10 forskellige farver, både de klassiske og de mere specielle såsom denne i “Opal Green”.

Hjelmen er helt klassisk og super let, den vejer kun 270 gram og man mærker den derfor næsten ikke når man har den på. Det gør den også velegnet til børn og unge, da den fås ned i str. 51-55 cm.

Hjelmens skal er i et såkaldt “in-mold” design, hvilket betyder at inder og yderskallen er støbt sammen, det holder bedre og så ser det bare pænere ud, hjelmens finish er der med andre ord ikke noget at sætte en finger på!

Macator er med 13 ventilationskanaler, så der kommer masser af luft til hovedet, foran er der net så insekter ikke flyver ind i hjelmen og bagpå sørger store ventilationskanaler for at man også kan komme af med varmen.

Omkring hagen er et klassisk klik-spænde og remme der justeres nemt og enkelt til brugeren, hagepuden kan fjernes alt efter hvad man foretrækker.

I nakken kan Macator’s omkreds justeres via et drejespænde, og selve nakke-spændet kan også justeres op og ned i højden så det passer til brugeren.

Ønsker man at bruge Macator som en mere MTB orienteret hjelm, så medfølger der en løs skygge, som kan monteres eller fjernes som det nu passer en bedst. Dermed har man en hjelm som masser til brug både på landevejen og på mountainbiken.

Konklusion

Macator er en ret fed hjelm, overraskende let og med en god pasform. Hjelmen fås i mange fede farver og designet og detaljerne overrasker når man ser prisen på under 500,-

Macator giver rigtig meget værdi for pengene og er oplagt til motionisten eller børnene der ønsker en god hjelm, i let og luftigt design uden for mange dikkedarer, men til en rigtig fair pris!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,- / Set til 399,-

Funktionalitet 7
Pasform 9
Design 8
Pris 8
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Brusetabletter fra High5, Bodylab og SiS
Vi har de seneste måneder testet forskellige brusetabletter fra velkendte High5, det danske...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.