Test: ABUS Wingback cykelhjelm

Wingback er den seneste tilføjelse til ABUS’ imponerende sortiment af cykelhjelme til alle former for cykling. Wingback er ABUS’ bud på en hjelm der er lige så velegnet til pendling i hverdagen, som en lang tur på rammen i weekenden – altså en vaskeægte “all round” hjelm.

Vi har testet den de sidste måneder, i både forårs og sommertemperaturer.

Wingback fås i et hav af farver, 10 forskellige og 3 forskellige størrelser alt efter hovedomkreds. Der findes kun én udgave, altså kan denne hjelm ikke fås i en udgave med MIPS som mange af de andre hjelme fra ABUS.

Wingback er en diskret cykelhjelm der nemt kan bruges til hverdagspendling, men også sagtens tåler en tur på landevejen eller gruset. Den er “Made in Italy” ligesom top-hjelmene AirBreaker og GameChanger, hvilket også bør være garant for en (ekstra) høj kvalitet og lækker finish.

Selve designet er ret klassisk, der er gode store luftindtag foran og udluftningskanaler bagtil. Den gør brug af Forced Air Cooling teknologi hvor luften føres ind fra de forreste og ud af de bagerste, så hoved af/nedkøles.

Remme og stropper er “FlowStraps” som udover at “flagre mindst muligt” også er allergivenlige mod huden. Lukningen er et klassisk spænde ved hagen, en løsning der har fungeret rigtig godt indtil nu – og stadig gør det.

Indvendigt i hjelmen er der puder i den forreste del af hjelmen, de kan tages ud og vaskes/rengøres ved behov. Bagtil er en plastik-ring der bruges til justering af hjelmens omkreds, den kan nemlig justeres via ZoomAce justeringssystemet bagtil. Det er super nemt at bruge, da man blot drejer på hjulet for at gøre hjelmens omkreds mindre eller større – også mens man cykler! Det er også muligt at justere højden på halvringen, det kan både have betydning for pasformen, men også vinklen på hjelmen så den ikke sidder for langt oppe eller for langt nede i øjnene foran, ydermere kan en justering være nødvendig hvis man har hestehale som skal trækkes igennem justeringssystemet.

Selve hjelme er udført som “in-mold” hvilket betyder at selve skallen og det beskyttende materiale er sat sammen og ikke bare to separate dele, det giver en noget pænere finish!

Hjelmen vejer kun 240 gram for en str. S (51-55 cm) på papiret, på køkkenvægten kontrolvejet til 233 gram – så faktisk endnu lettere end opgivet. I praksis har jeg også oplevet hjelmen som utrolig let og ikke en hjelm man ikke rigtig bemærker man har på.

Hvordan sidder den?

Som nævnt indledningsvis, så er Wingback lanceret som en “allround” hjelm, altså en hjelm der kan bruges både til daglig pendling, samt landevej, gravel eller MTB for den sags skyld. Den er derfor designet med den brede målgruppe i fokus og det synes jeg man mærker når man får hjelmen på.

Først og fremmest er den dejlig let, designet er ret stilfuldt og klassisk set med mine øjne og så er der rigtig fornuftig ventilation i hjelmen. Der er en fin polstring indvendigt, stropperne er nemme at justere og det samme er vinkel og omkreds via ZoomAce justeringssystemet bagtil.

Selvom hjelmen ikke er lavet som en “dedikeret” landevejshjelm så synes jeg så absolut sagtens den kan bruges hertil, og ikke “kun” til weekend-motionisten, men også til ham eller hende der tilbringer mange timer på cyklen og søger en behagelig hjelm med god ventilation – til en rimelig pris!

Konklusion

Wingback er på mange måder en lidt underspillet hjelm, for den tilbyder på mange punkter det samme som dyrere hjelme. Her får man: Lav vægt, flot design, god ventilation og nem og hurtig justering – men til en pris under 1000,- for en hjelm der ligner en million!

Om man “bare” søger en cykelhjelm der kan bruges til hverdagsbrug, eller en ny hjelm til landevej og gravel – så får Wingback mine varmeste anbefalinger!

Én af de ting jeg særligt må fremhæve er den slanke profil, som gør at hjelmen ikke ligner en paddehat på mit forholdsvis lille hoved – det

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 9
Vægt 10
Pris 9
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Bkool Simulator version 3
Bkool har for nyligt lanceret version 3 af Deres Simulator, en version der...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.