Test: AGU Pride Cykelbriller

AGU har været tøj og udstyrssponsor til Jumbo-Visma holdet hvor vores egen Jonas Vingegaard bl.a. har slået sine folder. Det betyder også at der efterhånden er en godt udvalg af produkter i deres sortiment som egentlig er udviklet til pro rytterne, men nu er tilgængelige for masserne.

Pride cykelbrillerne er ét af dem, de har nemlig været Team Jumbo-Visma’s offcielle cykelbrille – dog med andet glas. Vi har testet dem for at se om vi kunne opnå samme hastighed som tour-feltet!

Design og detaljer

Pride fås med enten sort eller hvidt stel og i pakken får man 3 forskellige linser, en mørk klassisk linse, en gennemsigtig samt en gul linse. Den klassiske mørke til solskinsdage, den gule til overskyet vejr og den gennemsigtige til mørkt/overskyet eller bare for at beskytte mod mudder og lign. Alle linserne har antidug belægning, så risikoen for dug mindskes.

Selve brillens stel er udføt i et materialet kaldet Grilamid TR90, det er både stærkt, let og holdbart – så passer derfor perfekt til en cykelbrille. Næseklemme – der i øvrigt kan justeres, såvel som brillestængerne er i allergivenlige materialer så man undgår allergiske reaktioner – det er én af de ting man ofte giver afkald på hvis man vælger en billig “kina-brille”.

Brillerne kommer derudover i et praktisk hardcase etui hvor briller samt ekstra linser kan opbevares sikkert når det ikke er i brug.

Selve designet er rimelig klassisk, med én mellemstor linse, uden kant i bunden eller noget der bryder udsynet i midten.

Komforten

Pride cykelbrillerne er meget lette og med en justerbar og blød næseklemme, samt gummi på enderne af brillestængerne bliver cykelbrillerne hvor de skal, også selvom det går stærkt på grusstierne. Linsen er ikke kæmpestor, men stadig stor nok til at give en god beskyttelse af synsfeltet, det gælder både sol, men også skidt og møg der måtte sprøjte op fra vejen.

Udsynet er generelt godt, da der er ikke er nogle kanter til at bryde synsfeltet, så uanset om man kigger op eller ned, bør der være frit udsyn.

Konklusion

Pride cykelbrillerne leverer en god komfort, de er lette og stærke og man får hele 3 linser der nemt kan udskiftes, så man kan tilpasse linsen til vejrforholdene. Udsynet er godt, de sidder behageligt og øjnene er godt beskyttet, så der er egentlig ikke noget at pege fingre af.

Designet er måske ikke det mest spædende, men det er klassisk og jeg synes egentlig de er meget pæne – selvom jeg nok personligt foretrækker en lidt større linse.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749,-

Funktionalitet 8
Pasform 8
Design 6
Pris 7
7.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Osprey Radial 26 rygsæk
Radial 26 fra Osprey er en rygsæk på 26 liter, lavet specielt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.