Test: AGU Waterproof Socks

Gennemblødte cykelsko og våde fødder er næsten en sikker cocktail, når man bevæger sig ud på cyklen i den danske vinter. Der findes heldigvis måder at undgå dette på og denne gang har vi fået AGU’s vandtætte sokker til test. Læs med og se om de mon holder hvad de lover.

Det føles efterhånden som om det har regnet i evigheder og der er vandpytter næsten uanset hvor man kigger hen. Som cykelentusiast er der ikke meget optur over al regnen,- til gengæld er det noget nær de optimale betingelser for denne test. AGU’s vandtætte sokker lover tørre og glade fødder, når det er allermest vådt.

Hvorfor giver det mening at vælge vandtætte sokker?

Sokker er ikke bare sokker. De fleste har sikkert prøvet at cykle med almindelige “hverdagssokker” og oplevet generende sømme, fugtige fødder og lignende. Cykelsokker findes i mange typer og varianter, der alle er tilpasset forskellige forhold og behov. Det samme gør sig gældende for AGU’s vandtætte sokker, der er udviklet og designet med henblik på at sikre både tørre og varme fødder, når vejret er allerværst.

For de der kører med flats på MTB, er der ofte ikke mange muligheder at vælge i mellem, når det kommer til vandtæt fodtøj. Skoovertræk er også en sjælden mulighed og præcis her kommer de vandtætte sokker i den grad til sin ret.

Design og detaljer

Sokkerne fra AGU findes i en farve og i størrelserne small, medium og large, der spænder fra størrelse 37 til 45. Der er altså mulighed for at finde en størrelse der passer de fleste.

Sokkerne er lavet i tre lag for at opnå den optimale beskyttelse mod vandgennemtrængning og sikre varme og komfort. Det yderste lag er DWR-polyamid, som er coatet med et vandafvisende materiale. I midten findes selve membranen, der sikrer 100% vandtæthed. Det inderste lag i blødt i merinould giver varme fødder og åndbarhed og merinouldens egenskaber er naturligt med til at begrænse dårlig lugt.

Komfort og funktionalitet

Jeg har testet sokkerne i størrelse large. Jeg bruger normalt str. 45-46 og sokkerne passer mig akkurat. De er en smule stramme at få på, men sidder til gengæld godt på fødderne. Selve sokkerne føles lidt stive når man først får dem i hænderne, det forsvinder dog fuldstændigt når først de er kommet på fødderne. Her føles de som et par helt almindelige tykke sokker og komforten er lækker. Sokkerne er bløde og varme, takket være foret i merinould.

Jeg havde på forhånd frygtet, om sokkerne ville være for tætte og om fødderne ville blive fugtige af sved i stedet for af vand. Det er dog på ingen måder tilfældet. Sokkerne holder fødderne knastørre og lune i al slags koldt og vådt vejr.

Konklusion

AGU’s vandtætte sokker er en genial løsning, når det kommer til efterårs- og vinterkørsel og når det ikke altid er muligt at finde passende vandtæt fodtøj. Til prisen er det næsten en no-brainer, hvis man gerne vil sikre sig tørre og varme fødder, når vejret begynder at blive koldere og mere vådt. I et par almindelige cykelsko gør de en kæmpe forskel for komforten og i et par vintersko yder de en ekstra sikkerhed for tørre fødder.

Efter testperioden kan jeg afsløre, at sokkerne er en permanet del af min cykelgarderobe fremadrettet.

Pris og tilgængelighed

Set til 229,- hos Cykelgear.dk

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 8
Design 7
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Michael Møller
Muc-Off Silky Suspension Serum
Britiske Muc-Off, som vi kender som en af de store spillere indenfor...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.