Test: JBL Reflect Mini NC hovedtelefoner

JBL har netop lanceret JBL Reflect Mini NC, et par in-ear true wireless hovedtelefoner med IPX7 certificering så de tåler både sved og vand. Derudover har de aktiv støjreduktion så udenomsstøj lukkes effektivt ude når du træner.

Vi har testet dem de seneste uger!

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • JBL Reflect Mini NC
  • Opbevarings/ladeetui
  • 3 sæt eartips og bøjler
  • USB-C kabel
  • Vejledninger

Se vores unboxing af Reflect Mini NC nedenfor.

Udvalgte specifikationer

  • True wireless
  • IPX7 certificeret, tåler vand og sved
  • Active Noise Cancelling
  • Bluetooth v. 5.1
  • 7 timers batteritid + 14 timer i ladeetuiet, 21 timer totalt

Design og funktioner

Reflect Mini NC minder, designmæssigt, en del om Reflect Flow som vi tidligere har testet og anmeldt, dog er designet blevet lidt mere diskret og de fås i både hvid, blå og sort udgave – sidstnævnte er udgaven vi her har haft fingrene i.

Selve earbudsene er 100% trådløse og fungerer uafhængigt af hinanden, i praksis betyder det også at du kan bruge dem med kun én earbuds i – det kan være praktisk hvis man bruger dem til telefoni, eller bare gerne vil kunne være lidt mere opmærksom på omgivelserne.

På begge earbuds er et touchpanel ved logoet, som iøvrigt er reflekterende. Her kan man bla. pause musikken, besvare opkald mv. Touchbetjening er efterhånden standard på de fleste True Wireless headphones og fungerer i udgangspunktet også fint. Jeg har dog oplevet enkelte gange at musikken er blevet “pauset” uden grund under træning, jeg mistænker at det er fordi sveden driver ned af touchpanelet på dem, men det kan måske også skyldes udfald i forbindelsen. Man har dog altid kunne starte musikken igen med det samme, så der er ikke tale om udfald i forbindelsen mellem Reflect Mini NC og min iPhone 8 som er benyttet.

Earbudsene er af in-ear typen og der medfølger i alt 3 forskellige sæt earttips så man kan finde den størrelser der passer ens øregang. Der er også 3 forskellige bøjler med, ligeledes i forskellige størrelser så man kan finde størrelse der giver det bedste “fit” i ens øre. Bøjlen har til formål at holde earbudsene godt fast i øret, så de også sidder fast under aktivt brug som eksempelvis løb. Earbudsene sættes i øret og “drejes” på plads så bøjlen kommer i spænd – dette er også illustreret på selve æsken.

Reflect Mini NC understøtter Bluetooth 5.1, hvilket betyder at der kan oprettes trådløs forbindelse til mobiltelefoner, tablets, computere og lign. På iPhones kan du ligeledes se aktuel batteristand direkte på displayet, så du ved hvornår de skal oplades.

Noget af det som adskiller Reflect Mini NC fra mængden er ANC, altså Aktiv støjreduktion, det betyder at al udenomsstøj fjernes så man ikke behøver skrue så højt op for volumen og nemmere kan “isolere” sig med dem på. Der er også mulighed for at aktivere Ambiant Aware der gør at udenomsstøjen faktisk forstærkes, så man hører omgivelserne mere, alternativt kan man helt slukke for det. Sidste mulighed er aktivering af Talk Thru, her skrues volumen forholdsvis langt ned, mens stemmer går helt tydeligt igennem. Det kan være en fordel hvis man bruger dem på et kontor hvor andre har brug for at kunne kommunikere med dig, eller hvis du træner et sted med andre.

For at bruge disse funktioner skal man downloade JBL’s My Headphones app i Google Play eller App Store, det er nemlig her man aktivere/deaktivere ANC, Ambiant Aware og lign., samtidig kan man bl.a. indstille hvad de forskellige gestures på touchpanelerne skal gøre. Er man lidt mere nørdet end gennemsnittet kan man også aktivere en equalizer som man customizes helt efter egne ønsker og præferencer.

Det medfølgende ladetui er udført i hård plast, med magnetisk lukning og magneter der holder earbudsene på plads under opladning. Etuiet beskytter earbudsene når de ikke er i brug og giver 2 fulde opladninger (14 timer) så man rammer hele 21 timers spilletid før man skal omkring en oplader. På etuiet er en snor så etuiet kan bæres omkring håndledet eller lign. Etuiet oplades via USB-C og batteristanden på etuiet kan bl.a. aflæses i App’en.

Lyd og komfort

JBL har længe udviklet produkter til træning og aktivt brug generelt og det fornemmer man straks med Reflect Mini NC. Pasformen er fremragende, og der er gode mulighed for at tilpasse dem den enkelte bruger. De er nemme at sætte i ørerne og få til at sidde helt perfekt, så de bliver i ørerne – også under hård træning hvor sveden hagler af en. De er behagelige at have på, også selvom træningen trækker ud og varer et par timer! Bruger man dem ikke “kun” til træning, men også til hverdag, hjemme eller på kontoret, kan man glæde sig over at de kan bruges med kun én earbuds i ørerne, men stadig fungerer som headset og så er designet så tilpas diskret at de sagtens kan bruges til både træning, arbejde og brug i hjemmet.

Det faktum at de er nemme at få til at sidde godt og tæt i ørerne, gør også at man forholdsvis nemt får den bedste lyd ud af dem, som med alle andre in-ear hovedtelefoner så handler det i høj grad om at de skal sidde tæt i øregangen. Den den har JBL også løst til UG, for lyden er god – faktisk rigtig god! Jeg har de sidste uger lyttet til alverdens musik, lige fra “træningsmusik” til hyggelig julemusik og radio – og lyden er ganske enkelt fremragende og med en dejlig tung bass, uden den er dominerende. ANC gør også at man ikke har samme behov for at skrue så højt op for volumen for at overdøve de andre i træningscenteret, eller hometraineren derhjemme i pain caven og det er jo kun sundt for ørerne!

Konklusion

Med Reflect Mini NC har JBL endnu engang ramt plet og særligt for dem der benytter deres hovedtelefoner til træning og aktivt brug, da de tåler både sved og vand, samtidig med at de sidder perfekt i ørerne, også selvom der er fart på.

God lyd, superb pasform, lang batteritid og ANC – det eneste jeg savner eller kunne ønske mig var at ladeetuiet understøttede trådløs opladning, så havde der været kryds i alle boksene!

Til 1200,- er Reflect Mini NC et virkelig godt køb, her er fuld valuta for pengene.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1199,-

Funktionalitet 10
Lydkvalitet 9
Pasform/komfort 9
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
GripGrab Nordic – Første indtryk
GripGrab Nordic er blandt deltagerne i vores stortest af efterårs/vinter-handsker til cykling....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.