Test: Bontrager XR2 Team Issue TLR MTB-dæk 27,5+

Samlet karakter

Bontrager er Trek’s eget mærke når det gælder udstyr. Trek med Bontrager er nok et af verdens største cykelmærker med eget brand der har alt i udstyr til cykling.  Bontrager laver en masse fedt tilbehør til cykler, beklædning og udstyr generelt.

Vi har i denne omgang fået et sæt Bontrager XR2 Team Issue TLR MTB-dæk i 27,5+ i 2,8″ brede til test. Disse dæk er også i den lette ende når vi snakker om 27,5+ dæk, så er spændt på om de lever op til forventningerne.

Udvalgte specifikationer

  • Diameter: 27,5″
  • Brede: 2,8″
  • TPI: 120
  • Tubeless ready: Ja
  • Maksimalt tryk: 35psi
  • Vægt: 775g

Jeg har de sidste 3 måneder kørt på disse Bontrager dæk. Det er første gang jeg har kørt på Bontrager dæk, da jeg er vant til at kører på Maxxis og Schwalbe dæk på min 27,5+ bike, og jeg må sige at det er et positivt indtryk jeg har fået af dem.

Når jeg cykler i skoven har jeg ca. 8 km landevej ud til skoven inden jeg kommer på grusveje, skovstier og MTB spor, så de er blevet testet til lidt af hvert. De ruller rigtig godt taget i betragtning af at det er 27,5+ dæk, hvor det hele normalt går noget mere trægt end en almindelig XC cykel. De er blevet testet i vores helt tørre sommer hvor alt har været gennemtørt, og i det lidt våde efterår, og her sidst i oktober hvor det efterhånden er ved at være noget mudret en del steder.

Montering af 27,5+ dæk kan nogen gange godt være lidt besværligt når man kører Tubeless setup. Dette var ingen undtagelse her, man kan med fordel starte med at sætte en slange i og lade dækket stå det første døgn. Så plejer det at sætte sig, og samtidig kan man nøjes med at trykke den ene side af dækket ind, så hopper det lige ud igen når man har fået tubeless snask i.

Dette dæk fås både i 27,5″ og 29″ og er det dæk  der nok betegnes som et sommerdæk og lidt efterår, men vinterdæk det er det ikke. Der mangler der nogle større knopper, for at holde grebet.

Bontrager XR2 Team Issue er et alsidigt traildæk, der er fremragende til både løst, hårdtpakket og fast underlag. Det er hurtigtrullende med ensartet og pålideligt vejgreb til en lang række terrænforhold, men når det bliver lidt mere mudret, vil et XR3 eller et XR4 Team Issue dæk være at foretrække.

Hvad angår dæk tryk så er det en verden for sig. Dæktrykket har en enorm stor betydning for hvor meget rullemodstand der er i dækket når man kører afsted. Jo højere dæktryk jo mindre rullemodstand og jo lavere dæktryk jo mere rullemodtsand, men så får man også væsentlig bedre grip i skovbunden. Det skal selvfølgelig ikke være så lidt, at dækket krænger af fælget. Jeg har dog eksperimenteret en del med trykket da jeg kører tubeless, og der kan man gå væsentlig længere ned i tryk. Jeg er endt på ca. 0,9bar i bagdækket og 0,8bar i fordækket så føler jeg at der er bedst greb i skovbunden uden at den krænger. Så kan jeg presse den rundt svingene og give den maks gas. Kører man også en del på landevej vil 1 bar være at fortrække.

Konklusion

Efter en del km på disse dæk de sidste par måneder kan jeg sige at dette dæk PT er blevet mit farvorit sommerdæk til min 27,5+ bike, de ruller godt, og man har et fantastisk greb i den tørre del af sommeren og lidt fugtige del.

Som nævnt tidligere er det første gang for mit vedkommende på Bontrager dæk, men kan sige at det formentlig ikke er sidste gang jeg prøver nye dæk fra Bontrager.

Når man kommer afsted i skoven på en sommerdag hvor solen bare skinner, man kan mærke at grebet bare er der, og man bare kan smide cyklen ind i svinget og rykker cyklen med rundt i kurven og fuld fat ud af svinget igen så er det virkelig fedt. Jeg er super glad for den lave rullemodstand, da jeg som tidligere nævnt ruller et par km frem og tilbage til skoven. Gennemsnit’s farten er ca. 1km/t lavere end ved min hardcore XC 29’er cykel, så større forskel er det ikke.

Så hvis du skal ud og investere i nogle nye 27,5+ dæk kan dette setup klart anbefales, det er nogle rigtig gode dæk og har ikke været punkteret på de 500 km. jeg har kørt.

Pris og tilgængelighed

Bontrager XR2 Team Issue TLR MTB-dæk 27,5 x 2,8
Vejledende pris: 549,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.