Test: BuzzRack BuzzCruiser 2

BuzzRack er en taiwansk producent der udelukkende producerer cykelholdere, de har cykelholdere til biler med og uden anhængertræk og til 1 eller flere cykler.

Herhjemme er BuzzRack navnet måske ikke så kendt, da Thule har fået positioneret sig som et stærkt brand indenfor bl.a. cykelholdere – dog er der efterhånden en del gode, og billigere, alternativer til Thule’s velkendte produkter og BuzzRack er en af dem der har taget kampen op.

Grundlæggende findes der 2 slags cykelholdere til montering på anhængertræk, saksemodellen hvor cyklerne hænger på 2 arme, eller modellen hvor cyklerne står på en platform og fastgøres på den ene eller anden måde, det er sidstnævnte vi her beskæftiger os med.

Samling og montering

BuzzRack BuzzCruiser 2 leveres i en stor brun papkasse, hvori man finder delene til BuzzRack BuzzCruiser 2 samt manual og værktøj der bruges til montering og samling.

Selve samlingen er ikke så omfattende, platformen er næsten færdigsamlet, dog skal den vertikale del med de 2 cykelholdere lige monteres, ligesom den kombinerede lygtebom og nummerpladeholder skal monteres. Manualen er dog bestemt ikke den mest beskrivende jeg har set og illustrationerne gjorde mig faktisk blot forvirret, her er bestemt plads til forbedring – selvom den kun skal bruges én gang (Som udgangspunkt) giver det et godt førstehåndsindtryk af vejledningen til samling og montering er velbeskrevet og nem at gå til. Efter lidt baksen frem og tilbage lykkedes det dog at få sat delene sammen, men vejledningen fik det, med mine øjne, til at se mere omfattende ud end det egentlig var. Når man lige finder de rigtige skruer og møtrikker og finder ud af hvor de 2 dele præcist skal sættes sammen, går det som en leg og tager ganske kort tid at samle. Den kombinerede lygtebom og nummerpladeholder er noget lettere at gå til og her er monteringen lidt mere ligetil. Slutteligt skal kablerne til/fra lygtebom og nummerpladeholder lige stripses op, og da der er kabelstrips med er dette også hurtig klaret.

Montering på bilens anhængertræk er også en smule omstændigt, forstået på den både at man først og fremmest skal løsne det led der lukker tæt omkring anhængertrækket, der er både en del der løsnes og spændes med håndkraft, samt en møtrik der løsnes og spændes med fastnøgle (Medfølger) Først løsnes/åbnes den del der går ned over anhængertrækket, både håndskruen og møtrikken, når dette er på plads og cykelholderen er placeret korrekt (Og lige…) på anhængertrækket, spændes først håndskruen og derefter møtrikken med den medfølgende fastnøgle. Sidstnævnte er formentlig tiltænkt som en ekstra sikkerhedsforanstaltning der sikre at cykelholderen bliver hvor den skal være.

BuzzRack-BuzzCruiser-2-05

 

Funktionalitet

BuzzRack BuzzCruiser 2 kan tage op til 2 cykler, hver på 15 kg, så den samlede vægt ikke overstiger 30 kg. Det bør også være fint til de flestes behov, da de fleste MTB’er vejer under 15 kg., og snakker vi racercykler er vægten ofte endnu lavere.

Selve fastspændingen af cykler på BuzzRack BuzzCruiser 2 er ret ligetil, cyklens hjul placeres i hjulholderne af stål, der iøvrigt passer til alt fra børnecykler til MTB’er, ved begge hjul er der en justerbar strop der holder cyklen på plads, rundt om selve fælgen, mens der på den vertikale del af BuzzRack BuzzCruiser 2 sidder 2 gribearme, begge med det ene formål at gribe omkring selve stellet og holde dette på plads. Disse gribearme er også justerbare i både vinklen og kan flyttes rundt på det rør de sidder på, hvilket gør det ret nemt at justere ift. den cykel man har monteret på cykelholderen. Klamperne er med en blød gummibelægning indvendigt, dette sikre et bedre “greb” omkring rammen, samtidig med at risikoen for ridser og skrammer minimeres. Begge klamper kan endda låses, således at cyklen ikke umiddelbart kan afmonteres uden nøgle, dog er de “blot” lavet i forstærket nylon, så hvor meget kraft de egentlig kan modstå er jeg ærlig talt i tvivl omkring.

BuzzRack-BuzzCruiser-2-07

Når cyklen, eller cyklerne, er monteret på cykelholderen, er de solidt forankret, begge hjul er sikret og stellet holdes på plads af de justerbare klamper. Skal man transportere mere end én cykel og måske 2 cykler af forskellig størrelse, er dette heller intet problem, da gribearmene og bespændinger kan justeres og tilpasses den enkelte cykel.

BuzzRack-BuzzCruiser-2-06

Når først BuzzRack BuzzCruiser 2 er monteret på anhængertrækket, er det ikke sådan lige at afmontere den i et snuptag – så derfor er det perfekt at BuzzRack BuzzCruiser 2 har mulighed for at tilte, man løsner blot en håndskrue der sidder lige i umiddelbar nærhed af den håndskrue der spændes omkring anhængertrækket. Skruen løsnes og BuzzRack BuzzCruiser 2 kan tiltes fremover, så man stadig kan benytte bagagerummet, derefter tiltes den på plads igen og håndskruen strammes. Løsningen er ikke helt så hurtig og nem at bruge, som på BuzzSpark 2 – men det virker!

BuzzRack-BuzzCruiser-2-04

Når BuzzRack BuzzCruiser 2 ikke er i brug kan den vertikale del holdes sammen, så den ikke fylder alverden og kan være i bagagerummet på de fleste større familiebiler, derudover vejer den “kun” 12,7 kg., så den er til at håndtere ved af og påmontering.

BuzzRack-BuzzCruiser-2-02

Konklusion

Der er 700,- i prisforskel på BuzzRack BuzzCruiser 2 og BuzzRack BuzzSpark 2 som vi har testet side om side de seneste uger og jeg vil med det samme sige at de ca. 700,- for BuzzRack BuzzSpark 2 er givet godt ud for de fleste, mens andre måske sagtens vil kunne “nøjes” med BuzzCruiser 2.

Grundlæggende opfylder BuzzRack BuzzCruiser 2 dog de krav jeg umiddelbart ville have til en god cykelholder af platformstypen, nemlig at cyklerne er nemme at få af og på cykelholderen, at de står solidt fastspændt og at den kan tiltes så man nemt kan komme i bagagerummet. Når det så er sagt, så er af og -påmontering en smule omstændigt og det faktum at der skal bruges værktøj hver gang trækker ned set i forhold til brug i hverdagen, det er ikke ret brugervenligt. Materialevalget er udmærket, rørene er knap så tykke og solide som storebroderen BuzzSpark 2, men det virker robust dog. Der er måske kælet knap så meget for detaljer og funktioner, men de er der – eksempelvis skal en håndskrue løsnes og spændes når cykelholderen skal tiltes, men man i storebroderen BuzzSpark 2 blot hiver i et håndtag. Til gengæld yder BuzzRack 5 års garanti på Deres produkter…

Skal man bruge en cykelholder der ofte skal af og påmonteres, så ville jeg ikke gå efter BuzzRack BuzzCruiser 2, skal man derimod bruge en rigtig fornuftig løsning til 2 cykler, som sidder solidt forankret på bilens anhængertræk – så kunne BuzzRack BuzzCruiser 2 sagtens være det helt rigtige valg, man får i hvert fald en funktionel løsning til en rimelig pris, er man villig til at spendere lidt mere, når man en løsning i en bedre finish og med lidt smartere funktionen i BuzzRack BuzzSpark 2 som vi tidligere har anmeldt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1999,-

Find nærmeste forhandler på Biludstyr.dk

Funktionalitet 7
Design 8
Pris 7
7.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Astral Protect Softshell Handsker
Fra danske Astral Biking har vi de sidste uger testet forskellige handsker, deriblandt...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.