Test: Craft Monument cykeltøj

Samlet karakter

Craft har til denne sæson lanceret en ny serie under navnet “Monument”. Navnet er valgt forbi hver af de 5 jersey’er/designs der er tilgængelige, alle repræsenterer ét af de store monumenter: Milan-San Remo, Tour of Flanders, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Giro di Lombardia – og her vil klokkerne ringe for en ægte cykelløbs-entusiast.

Serien består af bibshorts, jerseys, løse ærmer, sokker og hjelmhuer, så kan har rig mulighed for at gå all-in!

Vi har i denne omgang testet jersey og bibshorts.

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis, så består Monument-serien af 5 forskellige jersey’s i hver deres design, fælles for dem alle er dog at det er designs der skiller sig lidt ud fra mængden.

Jersey’en har en tætsiddende pasform, gennemgående lynlås og lidt længere ærmer end mange andre jersey’er. Foran, såvel som bagpå er der brugt materiale med god ventilation, mens der på ærmerne og ned langs siderne er brugt et materiale der er mere strækbart, men knap så ventilerende.

Under ærmerne er ligeledes mesh paneler for optimal ventilation.

 

Ved lynlåsen er der en lille “snip” så man undgår den generer når den er lynet helt op – hvilket er en ret fin detalje, mens der ved livet er elastik rundt i kanten og silikonekant på den bagerste del så trøjen ikke glider op.

Bagpå trøjen er der 3 åbne ryglommer hvor energi, slange, pumpe eller noget helt fjerde kan opbevares, dog savner jeg en lomme med lynlås-lukning.

Paris-Robaix som vi her har haft mellem hænderne er udført i grønne og blå farver og er, efter min mening, ganske vellykket rent designmæssigt – men design er jo altid en smagssag for øjnene der ser.

Monument Bib shortsene fås, modsat jersey’en, kun i én udgave – og de er naturligvis sorte og helt klassiske at se på. Modellen er med seler, korte ben og med pude.

Materialet som bibshortsene er lavet af er med let kompression. Materialet kaldes Lycra Sport Energy og er et materiale med 4-vejs elasticitet, for øget bevægelighed og samtidig med fokus på svedtransporterende egenskaber.

Overdelen er i mesh, med lukket ryg, og seler i samme materiale, hvilket betyder god åndbarhed og seler der kan strækkes ganske meget.

Ved afslutningerne ved benene er en bred silkonekant med “Monument” påtrykt, denne kant giver en tæt pasform og man udgår en elastik der kan stramme omkring låret. Indvendigt er der silikoneprint så benene ikke glider op undervejs.

Puden som man finder i Monument bibshortsene er Craft’s C2 pude, en forholdsvis tynd pude der består af 3 lag, øverste del som forklarer pudens opbygning, andet lag som sikrer komforten med en blødere skumtype og nederste lag med en lidt hårdere skumtype der tager de lidt større stød. Pudens kanter er laserskårne, så man undgår skarpe kanter med syninger, som kan irriterer ganske meget, ligeledes er pudens materiale opbygget således at man nemt kommer af med fugt og varme.

Pasform

Jersey’en har en tilpas tæt pasform, uden dog at være “race-tight”. Materialet føles ret lækkert og der er en god bevægelighed heri. Da der er brugt materiale med høj ventilering/åndbarhed for og bag, er der ikke megen beskyttelse mod vind og vejr i denne jersey, hvorfor den primært må anbefales til brug på de varmere dage. Kombinationen af materialer og opbygningen med forskellige paneler, eksempelvis mesh-panelerne under ærmerne, fungerer dog rigtig fint og giver en god åndbarhed som værdsættes på de varme dage.

Ærmerne er lidt længere end på mange andre jersey’er, men det er dog mig kun et plus – da de også kan blive for korte. Jeg savner derimod en lomme med lynlås bagpå, til nøgle, mobiltelefon eller lign., og så er det kunne jeg godt have ønsket mig en laserskåren kant, eller en bred silikonekant ved livet på jersey’en istedet for den helt klassiske løsning med en elastik og silikoneprint på den bageste del af elastikken. Her er fokus lagt på designet, og mindre på de ekstra features som jeg normalt vil forvente at finde på en jersey i dette prisleje.

Bibshortsene er klassiske, med en dejlig tæt pasform og let kompression i materialet. Det sorte design passer til det meste og “Monument” trykket på elastikken er en fin tilføjelse til et design der ellers kunne blive lidt små-kedeligt.

Med en overdel i mesh får man en god pasform, da overdelen er super strækbar, samtidig er åndbarheden helt i top. Materialet som selve bibshortsene er lavet i kan samtidig strækkes på 4 leder og bevægeligheden er derfor rigtig god.

C2 puden som man finder i Monument bibshortsene er forholdsvis tynd og den vil derfor formentlig dele vandene. Jeg savner personligt lidt mere støtte og absorbering i materialet, den er lige tynd nok til mig – måske det skyldes manglende polstring af bagdelen? Andre vil formentlig synes godt om at puden er forholdsvis tynd og dermed former sig godt efter rytteren og føles som et ekstra lag mod bagdelen, ikke som en “pude” man sidder på. Når det så er sagt, så har jeg kørt med puden til bl.a. Bakkeløbet på 120 km, uden at få ondt bagi!

Størrelsesmæssigt så er sættet testet i str. M, hvilket var den rette str. for undertegnedes 65 kg. fordelt på 175 cm.

Konklusion

Monument-serien fra Craft er en serie cykeltøj til dem der ønsker noget der skiller sig ud fra mængden rent visuelt og som man ikke lige ser hver anden rytter komme kørende i. Jeg synes personligt det er nogle ret fede designs og jeg kan godt lide stilen, mens andre måske vil synes det modsatte. Der er bestemt intet at udsætte på selve kvaliteten af jersey’en, det er lækre materialer, gode svedtransporterende egenskaber, fin pasform og nogle OK detaljer, jeg savner dog bl.a. en anden løsning end elastikken ved livet og så mangler jeg en lomme der lukkes med lynlås bagpå trøjen.

BIbshortsene er ligeledes i lækker kvalitet og diskret design med seriens navn skrevet på den ene brede elastik ved låret. Seler og overdel i mesh gør godt for komforten og bevægelig, mens jeg dog personligt savner lidt mere støtte i puden, den er lige blød/tynd nok til mig, igen er det også i høj grad en personlig præference, fordelen ved at den er så tynd er at den følger kroppen og ikke føles som en “pude” man har siddende på bagdelen.

Samlet set er Monument-serien et frisk pust til dem der ønsker noget der skiller sig ud designmæssigt, uden dog at byde på ret meget nyt hvis man ser bort fra designet. Et klassisk sæt i god kvalitet som man ikke går helt galt i byen med!

Pris og tilgængelighed

Craft Monument Jersey – Vejl. pris: 800,- (Set til 599,-)
Craft Monument Bibshorts: Vejl. pris: 1000,- (Set til 800,-)

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.