Test: ES16 Grvl Jersey

ES16 er et dansk cykeltøjs-brand med rødder i det Århusianske. De har været kendt for moderigtigt cykeltøj af høj kvalitet, til en rimelig pris. Deres udvalg udvides løbende og den nyeste tilføjelse er en GRVL-serie, altså en serie af cykeltøj til gravel, eller – i et design der gør det mere rettet mod gravel-rytteren, for det kan lige så godt bruges på landevejen såsom på mountainbiken i skoven.

GRVL-serien består pt. af kort og langærmet jersey, bibshorts, shorts, vest og forskellige tilbehørsprodukter.

Vi har i denne omgang testet deres jersey’er og vil følge op med flere produkter løbende!

ES16 Grvl kort ærmet jersey

Den kortærmede jersey fås i enten grøn eller en smart ternet sag der ligner lidt en skovmandsskjorte, ægte gravel stil!

Pasformen er alm. race fit, så den sidder helt tæt til kroppen. Kraven er lav, der er gennemgående lynlås og i livet er der silikoneprint på indersiden af elastikken som holder trøjen på plads. Bagpå er der 3 åbne lommer, den ene med et lille hul/udgang til høretelefoner, hvis man skulle være typen der holder fast i en kablet løsning.

Afslutningerne ved ærmerne, der er er lidt længere end normalt, er laserskårne for en tæt pasform – uden en elastik eller lign. til at ødelægge det fede look.

Der er brugt et mere åndbart og elastisk materiale på front og ryg, mens der på skuldre og ærmer er brugt et traditionelt og lidt kraftigere materiale for at give lidt beskyttelse mod vind og vejr. Kombinationen gør at åndbarheden er rigtig god og den gør sig derfor bedst ved sommerlige temperaturer.

Pasformen er tæt, nær racefit, og med lidt ekstra længde bagtil sidder den præcist som den skal når man sidder på cyklen.

ES16 GRVL Langærmet jersey

Den langærmerede jersey fås i 3 farver, bordeaux, grøn og samme ternede mønster som den kortærmede.

Pasformen er ligeledes “race fit” så den sidder meget tæt, dette for at sikre aerodynamikken. Er man ikke til super tæt pasform, kan man med fordel vælge et nummer større end normalt. Materialet er rimelig tyndt og let, med en let opkradset inderside som giver lidt ekstra isolering.

Foran er der gennemgående lynlås og i livet er der bagtil en bred elastik med silikoneprint på indersiden for at forhindre den i at glide op. Foran er der laserskåren afslutning – det ser fedt ud og giver en helt tæt afslutning. Under ærmerne er brugt et andet materiale med lidt mere åndbarhed end på resten af jersey’en.

Afslutningerne ved ærmerne er almindelig opbuk, men materialet er så tilpas strækbart at det næsten fungerer som en elastik.

Bagpå er der 3 åbne lommer og i den ene er der en lille karabinhage hvori man kan sætte sine nøgler eller lign., super fin detalje når der nu ikke er en lukket lomme. Selvom pasformen er super tæt, er lommerne bagtil ret nemme at komme til – også når man sidder på cyklen.

Den tætte pasform og det strækbare materiale gør at den smyger sig omkring kroppen, den sidder rigtig fint og med den lette opkradset inderside får man også en smule beskyttelse mod vind og vejr. Kombineret med en vindvest er den perfekt til overgangsperioden hvor den tykkere trøje, eller jakke – bliver for varm. I testperioden har jeg både kørt ture af et par timers varighed, samt længere ture med mange timer i sadlen – og jeg er meget tilfreds med både pasform og ventilation/åndbarhed.

Jeg har testet den langærmede jersey i str. S og til mine 65 kg. og 175 cm. er det den rette størrelse, så længe man er til den tætte pasform.

Konklusion

Begge jersey’er byder på god pasform, sidder tæt til kroppen og sørger for god ventilation – den langærmerede giver endda lidt isolering grundet den let opkradsede inderside.

Designet er enkelt og alligevel lidt råt og dette, sammenholdt med de fede farver, gør dem perfekte til gravel rytteren der gerne vil skille sig lidt ud, men stadig ønsker gode materialer og kvalitet.

Prisen er rimelig, måske lidt til den høje side – men stadig der hvor jeg vil sige det er et fint køb!

Pris og tilgængelighed

ES16 GRVL kort ærmet jersey: Vejl. pris: 699,-
ES16 GRVL Langærmet jersey: Vejl. pris: 1099,-

Funktionalitet 8
Pasform og komfort 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, , , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Wahoo KICKR ROLLR
Tilbage i slutningen af februar lancerede Wahoo et par nye produkter, heriblandt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.