Test: Force Max cykelbriller

Hen over sommeren har vi testet 4 forskellige par cykelbriller, fra 180,- op til knap 1500,- og vi starter her ud med den billigste cykelbrille fra Tjekkiske Force.

Design og pasform

Force Max er en klassisk cykelbrille i et råt og lidt kraftigt design, kraftigt forstået på den måde at stænger og plasten rundt om linserne er forholdsvis tykke, om man kan lide dette design må være op til den enkelte, personligt havde jeg nok ønsket en lidt mere “slank” designprofil. Ved næsen er 2 næseklemmer i gummi, der gør at brillen holdes på plads på næsen, men også gør den mere behagelig at bære. Stængerne er ligeledes udstyret med gummi i enderne, som både hjælper med at holde cykelbrillen på plads, men også at den er mere behagelig at bære end et par med plaststænger. Trods det lidt kraftige design, så vejer Force Max dog kun 36 gram.

force-max-side-etui

Cykelbrillen er udstyret med ét sæt fastmonterede Polycarbonat linser med UV400 beskyttelse, i praksis betyder det at linserne reflekterer eller filtrerer 99-100% af alle UVA og UVB strålerne væk. (Se evt. mere på Wikipedia) Glassene er mørke og egner sig derfor kun til brug i dagslys.

force-max-acessories

Trods det faktum at mit hoved er forholdsvis lille, sidder Force Max ganske udmærket på mig, de er måske lige til den store side og stængerne og bredden på cykelbrillen vidner om at de sagtens kan bruges af personer med et væsentligt større hoved end undetegnede.

force-max-on-man

Cykelbrillen er udmærket i praktisk brug, men med min hovedform bliver brillen en smule for klodset og sidder ikke helt så godt som den kunne gøre. Der er dog på ingen måde ubehagelige at bære, og selve beskyttelsen mod solen er der intet at udsætte på. Skulle man have et ønske et forbedring, ville det være en eller anden form for udluftning ved linserne, således de var mindre tilbøjelige til at dugge.

Inkluderet udstyr

Force Max cykelbrillen leveres i et rimelig kraftigt etui, som er oplagt at opbevare cykelbrillen i når de ikke er i brug og/eller skal transporteres, eksempelvis i en taske. Der medfølger også en lille pose til brillerne, som både kan bruges sammen med etuiet for ekstra beskyttelse, eller alene når man kan nøjes med beskyttelse mod småridser. Slutteligt er der et ekstra sæt næseklemmer og nyt gummi til stængerne – lidt imponerende set i forhold til den lave pris!

Konklusion

Med Force Max cykelbriller får man en klassisk cykelbrille inkl. et nydeligt etui og lidt “reservedele” til den lave pris af 179,- Selvom cykelbrillen ikke sad perfekt på mig, vil jeg stadig betegne den som et rigtig godt køb for dem der blot har behov for beskyttelse i og imod sollys.

Pris og tilgængelighed

Set til 179,- hos CykelGear.dk

Design 6
Pasform 7
Pris 9
7.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Zwift: Opret gratis konto til barn under 16 år
Vidste du at Zwift faktisk er gratis til børn og unge under...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.