Test: Force Race Pro cykelbriller

Hen over sommeren har vi testet 4 forskellige par cykelbriller, fra 180,- op til knap 1500,- og turen er nu kommet til Force Race Pro der er placeret i den billige ende med en pris på omkring 250,-

Design og pasform

Force Race Pro fås i 3 farvekombinationer, blå/hvid, hvid/rød og pink/sort – her er der for en gangs skyld tænkt på både mænd og kvinder – herligt! Designet vil jeg betegne som “race-inspireret” da den ligner en typisk cykelbrille i et ret slankt og nydeligt design. Brillestængerne er rimelig lange og i enden er de betrukket med gummi, som både holder brillen på plads og gør den behagelig at have på. Selve linserne er i ét stykke og kan udskiftes – man får 3 forskellige linser med fra start, et sæt mørkeblå, orange og klare – de mørke til solskin, de orange til regnvejr og de klare til “alt det andet” – eksempelvis til at undgå mudder og skidt og møg når man kører i skoven, vel det tættest man kommer en sikkerheds-brille. Linserne var små “luftindtag” i siderne som gør at de er nemmere at holde dugfri – og det holder også i praksis, jeg har slet ikke oplevet problemer med dug i samme omfang som tilsvarende “lukkede briller”. Foran ved næsen er en næsebøjle af gummi, igen har den to funktioner – bedre komfort og sikre at brillen sidder hvor den skal, også selvom det går stærkt! Selve linserne er med UV400 beskyttelse, der filtrerer 99-100% af alle UVA og UVB strålerne væk. (Se evt. mere på Wikipedia)

Brillen sidder rigtig godt på undertegnede, de strammer ikke – men sidder stadig så tæt til hovedet at man fornemmer og forventer at de bliver der, også selvom man går til den på enten landevejen eller i skoven, derudover er de meget lette og man bemærker derfor ikke rigtig at man har dem på. Jeg har benyttet Force Race Pro i lige dele på MTB og racer, på MTB primært med klar glas for simpelthen at undgå små-sten, mudder og lign. i øjnene, mens jeg på raceren har brugt de mørke glas som både beskytter mod solen og ikke mindst mod alle de dyr som er utrolig ubehagelige at få i øjnene – uanset om man kører 15 eller 45 km/t. Generelt fungerer Force Race Pro fremragende, uanset hvilke linser man bruger – og det er nemt at skifte mellem de forskellige linser, uden at skulle have fat i værktøj eller lign., de klikkes blot af og på.

force-race-pro-02

 

Inkluderet udstyr

Som lillebroderen, Force Max, kommer Force Race Pro også i et nydeligt etui med hård skal. I dette finder man ikke blot Force Race Pro brillen og de i alt 3 sæt linser, men også ekstra næsebøjle og gummi-ender til brillestængerne samt en lille pose hvori brillerne kan opbevares når man ikke ønsker dem i det store og lidt klodsede etui og kan nøjes med en mindre grad af beskyttelse.

force-race-pro-01

Konklusion

Med en prislap der sider 249,- må Force Race Pro betegnes som værende et decideret røverkøb. Man får en ganske nydelig cykelbrille, med 3 forskellige sæt linser, linserne er med lufthuller så man forhindrer tildugning. Derudover kommer de i et pænt etui med både ekstra næsebøjle og gummiender til stængerne og så er de lette og behagelige at have på – hvad er der ikke at elske ved dem?

Køb dem – det er vist den nemmeste måde at sige det på! Du får med Force Race Pro en alsidig cykelbrille med linser til al slags vejr, der sidder godt og er i en fornuftig kvalitet samt med ekstra tilbehør man ikke forventer i dette prisleje.

Pris og tilgængelighed

Fås bl.a. hos CykelGear.dk i 3 forskellige farvekombinationer.

Set til 249,-

8 Design

9 Pasform

10 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: GripGrab Leg Warmers

For kort tid siden testede vi GripGrab’s Arm Warmers og det er...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.