Test: Force Neo cykelhjelm

Hvis Neo hjelmen fra Force ser bekendt ud, så er det måske fordi du har set den i dette års Tour de France. Neo hjelmen er den første hjelm som Force selv har udviklet og produceret og faktisk har den sin debut i 2021 udgaven af Tour de France.

Forskellen på denne og de (fleste) andre hjelme man ser brugt i Tour de France er dog prisen, Force Neo koster ca. 800,- hvor andre top-hjelme nemt kan koste mere end 2000,-

Lad os finde ud af hvordan den klarer sig på en motionist!

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis så er denne hjelm designet og produceret af Force og altså ikke et “generisk” design som man har købt sig til ude i byen. Force har udviklet hjelmen med fokus på aerodynamik, ventilation og naturligvis også komfort – som jo ikke er uvæsenligt, i hvert fald for alle os motionister.

Neo fås i hele 8 farver og i 2 størrelser, 55-59 og 58-63 cm. Det dækker langt de flestes behov, men personligt ville jeg have foretrukket der var én størrelse mindre, til alle os med små hoveder.

Hjelmen er produceret med in-mold teknologi, som i korte træk betyder at inder/yderskal er støbt sammen, det virker en pænere finish og en stærkere skal. Neo er udstyret med hele 24 store ventilationskanaler for og bag som både sikrer god ventilation og høj aerodynamik da de er strategisk placeret.

Den sorte hjelm er med blanke og mat-sorte detaljer og diskret logo foran, på siden samt bagpå – den oser af kvalitet.

Remmene er super nemme at justere og hagespændet er ikke det klassiske klik-spænde, men derimod et magnetspænde. Det er nemt, hurtigt og skulle efter sigende være stærkere end et klikspænde. Der sidder fra start en pude på hageremmen, men den vil de fleste nok vælge at fjerne.

Indvendigt i hjelmen finder man det velkendte system med drejespænde til justering/tilpasning til ens hovedstørrelse, samtidig kan nakkespændet justeres op og ned langt mere frit end normalt, hvor der ofte er begrænset til 2-3 forskellige indstillinger. Dette gør det endnu nemmere at justere hjelmen til lige netop din hovedform.

Indvendigt i hjelmen er én stor pude med mesh og net der forhindre insekter i at komme ind under hjelmen forfra. Brugen af én pude gør den nem at tage ud at vaske og lige så nem at sætte i igen. Der er let polstring i denne, såvel som nakkespændet der har fået lidt skum på den indvendige side for ikke at genere.

Hjelmens vægt er af Force oplyst til 267 gram i størrelse S/M (55-59 cm.) men min køkkenvægt siger 299 gram som hjelmen står når den kommer fra forhandleren og det er alligevel noget af en forskel som jeg ikke umiddelbart kan finde en forklaring på.

Komfort og pasform

Som nævnt tidligere, så er det ret nemt og enkelt at indstille hjelmen, så den sidder bedst muligt på ens hoved. Det gælder både remme, nakkespænde og så videre, der er rig mulighed for justering. Det betyder også at hjelmen er yderst behagelig at have på, sammen med det faktum at den indvendigt har en let polstring.

Spændet ved hagen med magnet fungerer ret fint, det er nemt at åbne og lukke og jeg tænker det samme vil være tilfældet om vinteren med kolde fingre.

Når hjelmen først er på og justeret så den passer, så bemærker man den faktisk ikke. Den sidder super godt på hovedet og man bemærker dårligt man har den på – jeg har ikke følt behov for løbende justering når jeg har kørt med den.

Jeg har heller ikke oplevet at “kigge” i overkanten på hjelmen, selvom jeg ligger i bukningerne i styret og helt generelt så gør den ikke meget væsen af sig – hvilket er et kæmpe plus. Selvom vægten, målt på min trofaste køkkenvægt, er knap 300 gram virker den ikke tung eller klodset.

Ventilationen er der heller intet at udsætte på, der er god ventilation forfra via de store ventilationskanaler, mens man både på siderne, top og bagpå også har rigeligt med ventilationskanaler. Med nettet foran behøver man heller ikke frygte at insekter pludselig er fanget indeni hjelmen – det ser jeg også som et ret stort plus.

Konklusion

Force kender vi normalt som “value for money”, altså et brand hvor man får rigtig meget for pengene. Det betyder ofte at det er en OK kvalitet, til en fornuftig pris.

Med Neo vender Force det lidt på hovedet, for her får du en hjelm i den øvre mellemklasse når vi snakker design, features og pasform – men den koster altså stadig kun 799,- Det er en rigtig skarp pris, for en hjelm som denne! Bevares, der er da lidt vej op til “top-hjelmene”, lidt omkring finish, vægten og så mangler man måske lidt MIPS eller lign. teknologi – men igen, prisen er altså “kun” 799,- og man kan jo som bekendt ikke få det hele.

Force Neo er en super fed hjelm til dem der ønsker en top-hjelm til lavpris – her får man rigtig meget hjelm for pengene, den ser godt ud, sidder godt og så har den flere fede features. Det eneste jeg savner, er et sted at parkere mine cykelbriller!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

9 Funktionalitet

8 Komfort & pasform

8 Design

10 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Solo Retro-Tech 3/4 Vinter Bib-shorts

De sidste 2 måneder har undertegnede bl.a. testet Solo’s Retro-Tech 3/4 Vinter Bib-shorts. Som navnet...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.