Test: Fenix BC-20 LED forlygte

Vi har de seneste uger testet en ny LED forlygte fra firmaet Fenix, modellen er netop kommet på markedet og hedder BC-20. Fenix er en kinesisk producent af lygter, både lommelygter, pandelamper og ikke mindst cykellygter som BC-20’eren hører ind under.

Indhold i kassen

Vores eksemplar var en sample, den blev derfor blot leveret i en brun papæske med selve Fenix BC-20, et ekstern kabel med knap på samt holder til cyklen.

Design og funktionalitet

Den yderste del af Fenix BC-20 for selve LED’erne er placeret, er i metal, mens resten af lygten er i plast. Lygtehuset yderst rummer i alt 5 LED’er og øverst er der en knap til tænd/sluk og skift mellem de 3 tilstande, mens der i bunden er tilslutning til det eksterne kabel der tidligere blev omtalt, ved at trykke på denne knap vil lygten lyse – forudsat den ikke er tændt i forvejen – denne funktion har jeg måske lidt svært ved at se hvad man skal bruge til. Den sølvfarvede del af lygten kan klikkes af og i den sorte del gemmer sig plads til 4 stk. AA batterier som driver Fenix BC-20, dette går lygten forholdsvis tungt, men omvendt er AA batterier dejlig nemt at have med at gøre, da de altid er til at få fat i og man som oftest har et ekstra sæt liggende derhjemme. I bunden af denne del er en udskæring som bruges ved montering på cykel-holderen.

fenix-bc-20-05

Lygten’s udformning er lidt speciel i forhold til de fleste andre lygter, da den er forholdsvis bred og rimelig dyb – kvalitets fornemmelsen er dog ganske god, det virker nemlig til at være et produkt i ganske god kvalitet som er rimelig robust. Vægten siger 125 gram, uden batterier – så dette bidrager også til “robustheden”, ligesom Fenix har godkendt den til tab fra 1 meter’s højde.

Lygten har 3 tilstande, konstant lys (Op til 400 lumens) samt blink (strobe) samt en tilstand hvor de små LED’er i siderne blinker, de 2 sidstnævnte tilstand er til at blive set, mens den første er for at man kan se hvor man kører. Tilstanden skifter man direkte på lygten ved at trykke på den ene knap der er på toppen af lygten, desværre kan man ikke bruge det eksterne kabel, det havde ellers været smart.

fenix-bc-20-02

I tilstanden med konstant lys, giver Fenix BC-20 rent faktisk et fornuftig lys, i hvert fald til landevej, cykelstier der ikke er oplyste og lign., her får man en lyskegle der er tilpas bred, rækkevidden er dog “kun” omkring 100 meter. Da den “kun” lyser med op til 400 lumen er vejen foran en ikke totalt oplyst, men man har et fint overblik og kan se rimelig langt frem. Der er dog tale om det jeg vil kalde en pendler-lygte og ikke en lygte der er velegnet, eller beregnet, til at tage med i skoven på MTB’en.

De 2 andre tilstande er glimrende til de situationer hvor man gerne vil gøre opmærksom på sig selv og ikke har brug for lys.

Ved maksimal lysstyrke bør Fenix BC-20 have en brændetid på ca. 2½ time på 4 stk. AA batterier, det er egentlig ikke specielt imponerende, men omvendt er der heller intet eksternt batteri og den yder alligevel op til de 400 lumens, så det er nok som man kan og bør forvente.

Med den medfølgende cykelholder monteres Fenix BC-20 uden brug af værktøj, der sidder blot én fingerskrue på holderen som spændes omkring styret hvorefter Fenix BC-20 “slides” i holderen – dejlig simpelt. Holderen er dog rimelig stor og kunne måske godt have været udført en anelse mere diskret og elegant.

fenix-bc-20-03

Praktisk test af Fenix BC-20

Vi har testet og brugt Fenix BC-20 de seneste uger og helt generelt er det en fin pendlerlygte, altså til landevej, cykelstier og andet hvor der er ingen eller begrænset gadebelysning, her giver Fenix BC-20 et rigtig godt overblik uden at generer andre trafikanter.

Skift mellem tilstandene er lidt bøvlet, først skal den tændes, så skal man klikke to gange for at komme til “de 2 andre settings” og så én gang for at skifte mellem disse – når man ved hvordan det fungerer er det naturligvis blot en vanesag, men det undre mig dette ikke er lavet lidt mere brugervenligt.

fenix-bc-20-light

Lyset fra Fenix BC-20 er som nævnt udmærket, har en en fornuftig spredning og et jævnt lys.

I videoen nedenfor kan du få et indtryk af hvor meget lys Fenix BC-20 giver.

Konklusion

Fenix BC-20 er en ganske glimrende pendler-lygte, der giver et rimelig fornuftigt lys – men brændetiden imponerer ikke og betjeningen kunne også godt være gjort lidt mere brugervenligt. Kvaliteten og finishen fejler dog bestemt intet og er i den gode ende, hvorfor det er lidt ærgeligt det samlede indtryk får lidt ridser i lakken.

Et ganske udmærket produkt der dog ikke rigtig formår at imponerer…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ikke oplyst

Den svenske distributør Rindab kan henvise til nærmeste forhandler.

fenix-bc-20-04

Funktionalitet 7
Design 8
Pris 6

Karakter

7
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Denver ACG-8050W actionkamera
For omkring ét år siden, testede og anmeldte vi en lang række...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

  1. Pingback: Fenix BC20
Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.