Test: Force Ultra Tech cykelhandsker

Med dagstemperaturer omkring 10 grader og ned omkring et par graders varme når først mørket falder på, er det blevet tid til at finde de lange handsker frem og vi kommer til at teste og anmelde et hav af lange handsker til efterårs og vinterbrug de kommende måneder. Vi starter ud med et par lange efterårshandsker fra tjekkiske Force, en producent vi efterhånden automatisk forbinder med produkter der giver enormt meget for pengene og stadig er i en rigtig fornuftig kvalitet.

Denne gang har vi testet Force Ultra Tech, et par cykelhansker med lange fingre og en foring der gør dem velegnet til brug i overgangsperioden som nu med en 10 til 5 grader og mild vinter, alt efter hvor nemt man fryser fingrene.

Design og funktionalitet

Force Ultra Tech ligner et par helt almindelige handsker og kan også sagtens bruges til andet end cykling, da der kun er en let ekstra polstring hvor der normalt vil være en gel-pude eller lign. Handskens design er rimelig slankt og øverst er der en bred elastik der lukker af for både vind og regn/sne eller lign.

force_ultra_tech_cykelhandsker_05

Oversiden er i et materiale som Force kalder Ultra Tech II og i følge mine praktiske tests er overfladen vandtæt og det samme er undersiden, dog med undtagelse af siderne ved fingrene der er i et andet materiale, formentlig for at sikre at man kan komme af med overskudsvarmen. Undersiden har en let ekstra polstring på de mest udsatte steder, hvor der normalt ville være en gel-pude eller lign. – så komforten er altså ikke nær så høj som med en god gel-pude der bedre kan absorbere bl.a. stød og ujævnheder. I håndfladen og på fingrene er gel-print der sikre et mere sikkert greb omkring styret.

 

force_ultra_tech_cykelhandsker_03

 

force_ultra_tech_cykelhandsker_01

Tommelfingrene har en overflade i fleece, der kan bruges til at tørre sveden af panden – en smart detalje som vi efterhånden ofte støder på fra både etablerede og mindre producenter af handsker til cykling.

force_ultra_tech_cykelhandsker_04

På oversiden er Ultratech samt Force navnet printet med refleks-print – så kan forbedre synligheden ved kørsel når der er mørkt. Indvendigt er handsken foret med blødt fleece-lign. materiale.

force_ultra_tech_cykelhandsker_02

Modellen fås i 2 farve-kombinationer, en hvid/sort og denne i sort/fluo – sidstnævnte er nok den model der giver mest mening efterår og vinter, da man er ekstra synlig i trafikken og så ser den, efter min mening, også lidt mere “frisk” ud end den traditionelle hvid/sorte model.

Pasformen er udmærket, handskerne sidder tilpas tæt, mens fingrene, for mit vedkommen, godt måtte have været lidt længere – det skyldes dog nok primært at handsken er testet i str. M som generelt sidder lige tæt nok, havde det være en L er jeg sikker på pasformen havde været bedre for mit vedkomne. I brug er handskerne yderst behagelige at have på, også på længere ture og hænderne holdes tilpas varme, selv i mildt vejr har jeg ikke oplevet at svede hænderne under normal brug, hvilket betyder at åndbarheden er ganske udmærket.

Materiale

  • 87% polyester
  • 13% nylon
  • Kan vaskes i hånden

Konklusion

Samlet set er Force Ultra Tech en ganske udmærket handske til efterår og vinter og til priser fra kun 149,- for denne farvekombination, får man rigtig meget for pengene.Handsken skiller sig dog ikke rigtig ud fra mængden, men leverer den man forventer og ikke så meget mere. Handsken har en god åndbarhed, holder hænderne lune og vind og vejr ude. Jeg savner dog lidt mere polstring i håndfladen – men nogle vil måske se dette som et plus, da det går handsken oplagt til brug andre steder end på cyklen. Designet er pænt og klassisk, mens der er flere gode detaljer såsom den brede elastik øverst samt tommelfingeren med fleece til at tørre sveden af panden.

Igen et godt køb. og særligt til den der ikke ønsker at spendere mere end højst nødvendigt på et par handsker til efterår og vinterbrug.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 149,-

Køb Force Ultra Tech hos Cykelgear.dk

Funktionalitet og pasform 7
Design 7
Pris 9
7.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Optimer aerodynamikken på landevejen
Vil man gerne have lidt ekstra medvind på landevejen, så kan man med...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.