Test: MIIEGO MiiBUDS ACTION

Danske MIIEGO har for kort tid siden lanceret MiiBUDS ACTION, deres bud på et par true wireless hovedtelefoner til træning og aktivt brug. Vi har testet dem de seneste uger.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • MIIEGO MiiBUDS ACTION
  • Ladeetui med microUSB kabel
  • 3 sæt silikone eartips, udover dem i Memory Foam fra COMPLY der er monteret fra start
  • Vejledninger til hovedtelefoner og COMPLY eartips
  • 30 dages gratis prøve-abonnement på hjemmetræning med Nordic HIIT.

Udvalgte specifikationer

  • IPX6 certificeret: Tåler både sved og vand
  • Indbygget mikrofon på begge earbuds
  • COMPLY ørepropper i Memory Foam samt 3 sæt silikone-tips
  • Op til 20 meters rækkevidde
  • Op til 90 timers batteritid, 6 timer i earbuds og op til 14 opladninger i ladeetuiet der også kan fungere som powerbank

Design og funktioner

At MiiBUDS ACTION er tænkt til aktivt brug er der vist ingen tvivl om når først man har haft kassen mellem hænderne, ligesom designet med in-ear delen og en kraftig bøjle der går bagom øret lugter langt væk af aktivt brug.

Designet er ret klassisk, de er holdt i sort og med et diskret MIIEGO logo på selve earbudden. Ørekrogen der går bagom øret er i blød gummi og dermed super fleksibel, så den tilpasser sig nemt brugeren.

Som nævnt indledningsvis så leveres de med COMPLY eartips, det er eartips i memoryfoam som man klemmer let, indsætter i øret og så udvider de sig og giver en tæt pasform i øregangen. Det kræver lidt tilvænning, men jeg synes det virker super godt – både i disse og tidligere sæt jeg har testet fra MIIEGO. Er man ikke til disse, medfølger der eartips i silikone, i 3 forskellige størrelser, som nemt skiftes.

MIIEGO logoet på begge earbuds fungerer samtidig som knap hvor man kan play/pause musikken, skifte nummer og aktivere ex. Siri på iPhone. Jeg bliver dog nok aldrig fan af at skulle “trykke” på en in-ear earbud der sidder i min øregang, det føles altså ikke særlig rart og særligt ikke fordi de skal have et godt tryk. En touch-løsning havde været bedre – men de virker så til gengæld ikke altid så godt med sved og regn. For mig personligt vil det aldrig blive en dealbreaker, da jeg ville betjene dem fra min smartphone, men for andre kan dette potentielt være en vigtig del af funktionaliteten.

Det medfølgende lade og opbevaringsetuiet er ret stort, men der er en god forklaring herpå. Ladeetuiet giver op til 14 opladninger (af 6 timer) så man skal meget sjældent oplade etuiet, hvis man naturligt vil opbevare og lade MiiBUDS ACTION når de ikke er i brug. Etuiet kan også fungere som powerbank og oplade din smartphone eller andre USB enheder, og der er endda et integreret microUSB kabel i bunden som kan bruges til både opladning af etuiet, og til opladning af microUSB enheder. Ladeetuiet ville jeg selv have i min taske, eller have liggende herhjemme, så størrelsen er ikke så vigtig for mig – men vil man gerne have det med i lommen, så kan det altså blive lidt svært i et par jeans eksempelvis. Når man åbner etuiet kan man på 4 små dioder se aktuel batteristand og på den måde holde øje med hvornår det skal oplades. Jeg oplevede desværre at limen der holder de to magneter i låget slap, så magneter også slap. Jeg har været i dialog med MIIEGO og de har ikke oplevet det tidligere, så skulle man være uheldig at det sker – ombyttes de blot. Alternativt kan man selv give dem to små klatter sekundlim – så er “problemet” løst.

Når MiiBUDS ACTION tages ud af etuiet tænder de automatisk og parres med din smartphone eller den enhed du sidst har haft tilsluttet. Når de ryger tilbage i etuiet slukker de og Bluetooth forbindelsen afbrydes, forudsat man får dem sat korrekt i etuiet.

Bluetooth forbindelsen skulle give op til 20 meters rækkevidde, mine praktiske tests viser dog ca. 10 meters rækkevidde indendørs – og det burde nok også være fint til de fleste, da man jo som oftest vil have telefonen i umiddelbar nærhed.

Lyd og komfort

MiiBUDS ACTION spiller godt, ingen tvivl om det – lyden er fyldig og der er en imponerende god bass i dem! Bassen har dog nok tendens til at være lidt dominerende, men det passer igen fint til den primære målgruppe, altså dem der træner og har brug for musik til træningen. Personligt passer den lidt dominerende bass mig også fint og jeg synes at de gengiver musikken rigtig fint, alt fra Arianna Grande til “dakke-dak” musik. De kan spille højt, uden at forvrænge og det er også et stort plus – altså det faktum at de ikke kan spille højere end lyden stadig kan “styres”.

Komforten er høj, jeg har primært benyttet COMPLY eartipsene med memoryfoam, som former sig efter øregangen. De skaber en tæt pasform i øregangen som er med til at optimere lyden, da der hverken kommer lyd ind eller ud af øregangen. Det giver en god isolation der næsten minder om den man finder i et sæt med aktiv støjreduktion. Jeg har dog også oplevet at COMPLY eartipsene, fordi de lukker helt tæt i øregangen, ikke altid er optimale når man sveder meget – de nemlig kan godt “svuppe” lidt i øregangen. Her virker de klassiske silikone eatips altså bedre for mig, de lukker næsten lige så tæt, men holder sig på plads, uden “svupperi” selv efter flere timer på hometraineren med sveden haglende af en.

In-ear delen, kombineret med gummi-bøjlen bag øret holder dem på plads, både ved hverdags og aktivt brug – de ryger altså ingen steder. De er samtidig blevet presset til det yderste på hometraineren hvor sveden hagler af en, her klarer de fint sessioner af timers varighed uden problemer – og her må man bare fryde sig over IPX6 godkendelsen som gør at de tåler både sved og regn.

Med indbygget mikrofon i både højre og venstre earbud er de også velegnede til telefoni, hvadenten det er Teams, Skype eller bare et “gammeldags” telefonopkald. Personligt er jeg ikke vild med telefoni i stereo, derfor er det et stort plus for mig at man kan nøjes med at benytte enten højre eller venstre enhed. Mikrofonen fungerer godt og man går fint igennem hos samtalepartneren – det samme gælder den anden vej hvor stemme/tale går klart igennem.

Konklusion

Udvalget af disse True Wireless (TWS) hovedtelefoner og headsets er efterhånden ret stort, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde det helt rigtige sæt. MiiBUDS ACTION henvendender sig nok primært til dem der skal bruge et sæt hovedsagligt til træning, som skal sidde godt, give en god isolering af udenomstøj og ikke mindst spille godt! Bassen er solid, og er man til basstung musik, så vil man elske at lytte til musik med MiiBUDS ACTION i ørerne.

Batteritiden er fin, 6 timer pr. opladning og der er til imponernede 14 opladninger i det medfølgende etui. Etuiet fylder dog lidt mere end gennemsnittet grundet det store indbyggede batteri. Det betyder til gengæld også at du kan bruge etuiet som powerbank til opladning af eksempelvis smartphone på ferien eller bare når du er på farten.

For under 800,- får man et sæt True Wireless hovedtelefoner med god komfort, god lyd og en rigtig fint komfort, og som er oplagt til trænningsbrug da en god bøjle holder dem på plads og IPX6 godkendelsen sikrer at de ikke dør efter en svedig tur på hometraineren eller en løbetur i regnen.

Det eneste jeg ikke bryder mig om er “trykknapperne” på højre/venstr earbud, det er ikke specielt behageligt at benytte efter min mening – derudover har jeg svært ved at finde andet at sætte en finger på.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

8 Funktionalitet

9 Lydkvalitet

10 Pasform/komfort

9 Pris

9
Mere af Noel Juul Christensen

Garmin Varia UT800 – ny cykellygte til mountainbikeren

Garmin har netop annonceret et nyt produkt i Deres Varia-serie, som indtil...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.