Test: Evil Eye Traileye cykelbriller

Traileye er en klassisk sports/cykelbrille med forholdsvis store linser og et design uden ramme i bunden af linsen, således undgår man en træls kant når man kigger nedaf.

Vi har testet Traileye de sidste måneder i både godt og dårligt vejr!

Hvad følger med?

Traileye kommer som de andre Evil Eye briller i et hårdt etui som både er praktisk til opbevaring og sikker transport af brillerne. I det hårde etui finder man ligeledes en blød pose til beskyttelse og som også er brugbar når man ikke behøver det hårde etui.

Brillernes design og funktioner

Traileye har et ret klassisk design med forholdsvis store linser og et åbent design hvor der ikke er kant omkring linserne i bunden. Der er således kun stellet øverst at forholde sig til. Stellet er let og med fleksible brillestænger der har gummi i enderne, så de sidder godt fast. På siden af brillestangen er Evil Eye logo samt navn printet på. Brillestængerne kan endda vinkles i 3 forskellige niveauer!

I den øverste del af brillens stel er der ventilation huller så man burde undgå dug på indersiden af brillerne – en ret fin detalje,

Næseklemmen er af blød gummi og den kan justeres i 2 niveauer, alt efter hvor stor brugerens næse er. Man “klikker” blot næseklemmen i den ønskede position, nemt og simpelt.

Det faktum at der ikke er kant på den nederste del af brillen, gør at man har mere frit udsyn og brillens design fremstår mere let og luftigt. Man undgår således at kigge ind i brillens stel når man kigger ned.

Brillen kan fås med forskellige linser og i forskellige farvekombinationer, alt efter behov og præferencer. Her er den udstyret med en klassisk mørk LST linse med UV400 beskyttelse. LST linsen sikrer at kontrast og farver fremstår klart.

Traileye i praksis

Jeg har benyttet brillerne primært på landevejen og enkelte gange på gravelcyklen. Grundet den mørke linse synes jeg de fungerer bedst på landevejen, for når man kommer til en skov eller andet område med begrænset lys bliver det ret mørkt med denne linse. Den er rigtig god til at fjerne de skarpe stråler fra solen, men den begrænsede lysgennemtrængning gør også at i mørke eller lign., så er udsynet ikke det bedste.

Traileye sidder rigtig fint på mit hoved og jeg glæder mig over at de ikke virker så voldsomme, trods jeg har et forholdsvis lille hoved. Brillestængerne holder brillerne fast, uden at stramme omkring hovedet og med gummi i enderne bliver de hvor de skal være.

Den mørke linse i dette eksemplar gør dem bedst velegnet til brug i solskinsvejr – og med det lette og åbne design uden ramme i bund og side har man et rigtig fint udsyn både nedad og til begge sider.

Der er god mulighed for at tilpasse brillen med både justerbare brillestænger og næseklemmen, kombineret med udluftning i toppen gør det at jeg ikke har oplevet nogle problemer med duggede brilleglas i den periode jeg har testet brillerne.

Konklusion

Evil Eye er et par rigtig fine sportsbriller af høj kvalitet, men med et lidt for klassisk og “småkedeligt” design hvis du spørger mig. De skiller sig ikke rigtig ud fra mængden på design-siden og det er næsten synd, for Evil Eye laver sportsbriller af virkelig høj kvalitet!

På hverken beskyttelse, pasform eller komforten kan jeg sætte en finger på noget, så kan man lide det klassiske design, jamen så får man et par fantastisk lækre sportsbriller i holdbar og høj kvalitet – dog til en forholdsvis høj pris også…

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1559,-

Funktionalitet 7
Pasform 9
Design 7
Pris 6
7.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Goodyear Eagle F1 R tubeless cykeldæk
Tilbage i marts lancerede Goodyear 4 nye landevejsdæk, heriblandt Eagle F1 R...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.