Test: Fox Bionic Softshell

De seneste uger har vi testet en lang række forskelligt gear fra Fox, der nok bedst er kendt for Deres beklædning til motorcross. De har dog også et stort og bredt sortiment af beklædning til MTB, både downhill/freeride og helt traditionel all-mountain/trail som er den gren af Deres sortiment vi kommer til at beskæftige Os med i første omgang.

Fox har netop lanceret en lang række nye produkter i denne all-mountain/trail kategori og fælles for næsten alle produkterne er at designet er smart og nok også stadig forholdsvis ungt, men langt mere afdæmpet end deres serie rettet mod downhill/freeride segmentet. Det bør derfor appellerer til en stor gruppe af XC ryttere.

Første produkt i rækken er Fox Bionic Softshell, en softshell jakke i diskret design til brug efterår og vinter.

Design og funktionalitet

Fox Bionic Softshell fås kun i én farve, nemlig sort – hvilket gør den ret diskret, hvis man da lige ser bort fra den fluorriserende grønne, gennemgående, lynlås. En fed detalje der “spicer” jakken op, uden at være for meget af det gode. Lynlåsen er en dobbeltlynlås, som gør det muligt at lyne jakken op øverst eller nederst alt efter behov. Som nævnt indledningsvis er der tale om en softshell jakke og den er både vind og vandtæt, men også åndbar takket være brugen af i alt 3 lag materiale på størstedelen af jakken. Materialet kan strækkes i alle 4 retninger, hvilket øger både komforten og pasformen. Indvendigt er jakken foret med “bonded fleece mesh”, som bedst kan beskrives som et tyndt “net” af fleece materiale der er både blødt og isolerende, samtidig med at det er strækbar i samme omgang som ydermaterialet. Materialet indvendigt i jakken er iøvrigt samme fede farve som lynlåsen, ikke noget man bemærker når den er i brug, men alligevel en fed detalje.

fox-bionic-softshell-front

På forsiden af Fox Bionic Softshell er et enkelt Fox logo placeret på venstre bryst, det fungerer også som refleks, ligesom der på begge ærmer er reflekterende detaljer. I bunden af ærmerne, ved håndleddet, kan der lukkes til via velcro. Foran er i også 2 lommer, én i hver side – ligesom på en traditionel jakke. Det er ikke noget man så ofte støder på ved cykeltøj, men jeg synes det er en rigtig fin detalje som giver plads til smartphone eller lign., så den er lige ved hånden. Indvendigt i lommerne, som faktisk er ganske rummelige, kan man også justere den elastik der er placeret nederst i jakken, så jakken sidder tæt til kroppen. Igen en rigtig fin detalje som gør det nemt og enkelt at justere jakken, når den er på og sidder korrekt på kroppen. Derudover er der en ekstra lomme, i den ene lomme, hvor man kan placere en MP3-afspiller eller lign., da der er mulighed for at trække stikket til hovedtelefonerne ind gennem jakken og op til ørerne. Lommerne er med tapede syninger, så disse er også vandtætte.

fox-bionic-softshell-pocket

Bagpå jakken er én stor ryglomme nederst, ligeledes med hul til et kabel af den ene eller anden art, som kan trækkes indvendigt i jakken. Lommen er dog placeret i højre side, set bagfra, så fylder man den helt op vil man være lidt “side-tung”. I praksis mener jeg dog ikke dette gør være et problem. Lynlåsen her er også med tapede syninger så den er vandtæt, ligesom der er påtrykt et reflekterende Fox logo.

Kraven på jakken er beklædt med blødt fleece indvendigt og lynlåsen er dækket af en snip der gør at den ikke gnaver eller skarver når den er lynet helt op.

Jakkens pasform er noget løsere end man normalt er vant til fra mere traditionelt cykeltøj, inkl. andre softshell jakker jeg har prøvet, men det er kun en fordel set med mine øjne. Den løsere pasform gør det nemt at regulerer hvor mange lag man har på indenunder og er man ikke til den tætte pasform man normalt forbinder med cykeltøj, så er denne jakke et sikkert hit. Pasformen er mere lig en almindelig jakke, men den har naturligvis stadig det korrekte snit, så den er længere bagpå end foran, således jakken har den korrekte form når man indtager cykelposition.

I praksis vil den løse pasform nok dele vandene, går man meget op i aerodynamik og er vant til en helt tæt pasform er dette nok ikke den rigtige jakke, men har man intet imod en løsere pasform og en større bevægelsesfrihed – så er den lige sagen! Personligt er jeg vild med pasformen og den passer perfekt til XC kørsel hvor bevægelighed og komform er langt vigtigere for mig end aerodynamik og vægt.

Jakken sidder rigtig godt på mig, der er plads til at bevæge sig og kombinationen af en jakke der er både vind og vandtæt, men stadig åndvar – spiller 100 % i praksis. Jeg har testet Fox Bionic Softshell i temperaturer fra ca. 10 til -5 grader, dog med henholdsvis en tynd og en tyk svedtrøje under – intet andet, uden at føle mig hvermen varm eller kold, men overkroppen har derimod haft en rigtig behagelig temperatur. Vejrmæssigt har Fox Bionic Softshell været udsat for både regn, vind og sol og alle elementerne har den håndteret til topkarakter.

Testpersonen

  • Højde: 175 cm.
  • Vægt: 70 kg.
  • Størrelse testet: M

fox-bionic-softshell-side

Konklusion

Fox Bionic Softshell er uden tvivl en af de fedeste jakker jeg, i skrivende stund, har haft mellem hænderne. Materialerne er af utrolig høj kvalitet, det mærker man så snart man får det mellem hænderne og følelsen af “nyt” fortsætter selvom den er vasket en del gange efter mudrede ture i skoven.

Jakken er fyldt med små, fede detaljer såsom medie-udgange i lommerne, mulighed for justering af elastik via lommerne og netop lommerne foran som jeg personligt synes er yderst praktiske.

Heldigvis er Fox Bionic Softshell ikke kun smart og fyldt med små, fede detaljer, det er også en jakke der yder enormt god beskyttelse mod vind og vejr, men samtidig lader kroppen ånde og komme af med oveerskydende varme – altsammen i et design så diskret og alligevel tilpas smart at jeg får lyst til at tage den på når jeg skal ud af døren, uden cyklen nødvendigvis skal luftes…

Jeg er svært begejstret for Fox Bionic Softshell og kan på det varmeste anbefale den til MTB-brug hvor man har brug for en funktionel jakke til efterår og vinterbrug!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1299,-

Funktionalitet og pasform 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force X68 Langærmet Thermo trøje
Vi har efterhånden stiftet bekendskab med en lang række forskellige produkter fra...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.