Test: Shimano Evolve All Season Jersey

Selvom kalenderen officielt siger at det er sommer, er det nok lidt for risikabelt at pakke den langærmede jersey ned – for vejret i Danmark kan som bekendt byde på lidt af det hele hen over sommeren.

Vi har de sidste måneder testet Evolve All Season Jersey, en jersey der – ja, kan bruges hele året rundt.

Materiale

  • Forside: 80% polyamid, 20% elastan
  • Bagside: 70% polyester, merino 30% uld

Design og detaljer

Evolve All Season Jersey fås i grå, brun og grå og størrelsesmæssigt spænder de fra XS -> XXXL. Jerseyen er udført i en kombination af kunstmaterialer (Polyamid og polyester) samt merinould. Denne kombination kender vi efterhånden ret godt – og den fungerer fremragende! Kunstmaterialerne er strækbare, holdbare og tørrer hurtigt, mens merinoulden har gode temperaturregulerende egenskaber og kan derfor både køle og “lune”.

Der er primært brugt genbrugte materialer, hvilket er helt i tidens ånd – faktisk er 80% af polyamid brugt til forsiden genbrugt materiale.

Designet er derudover ret klassisk med en gennemgående lynlås foran, en lille krave og elastik i livet samt ved ærmernes afslutning. Både ved ærmerne og i livet er elastikken med refleksprint for diskret synlighed. Det samme gælder Shimano logoet på armen samt en stribe over lommerne – dette er ligeledes i refleksprint.

Bagpå er der 3 åbne lommer med fin plads til både pumpe, slange, energi, telefon og hvad man ellers ønsker at medbringe. Der er også en mindre lomme med lynlås til nøgler eller en mobiltelefon – den er nemlig vandtæt! Jeg har testet med iPhone 12 og den kan være der, inkl. cover. Men den er så naturligvis ikke hurtigt at hive frem, hvis en oplagt fotomulighed byder sig. Faktisk er der, udover de 3 alm. lommer og lynlåslommen, endnu en lomme på venstre side – den er oplagt til det man skal kunne komme til hurtigt, det kunne være en pumpe – eller flere snacks!

Pasform og komfort

Jersey’en er lavet til brug “året rundt”, men materialet er forholdsvis tyndt og giver derfor ikke i sig selv den helt store beskyttelse – derfor skal det også forstås som at den i de varmere måneder eller mid-season kan bruges alene, med en passende baselayer, mens den i vintermånederne kan bruges som et ekstra lag.

Pasformen er “regular”, altså sidder den ikke helt tæt, men der er heller ikke tale om “loose fit”. Den sidder tilpas tæt til at jeg mener den kan bruges både på landevejen, gravel og ja – mere XC orienteret mountainbike kan den også fungere til!

Jeg har testet jersey’en i str. S og den sidder udmærket, jeg tror dog faktisk godt jeg med mine 66 kg. fordelt på 175 cm. kunne klemme mig i en str. XS – for at få den helt tætte pasform.

Jersey’en er testet i blandet vejr, fra foråret til først på sommeren – dog kun brugt alene med passende baselayer underneden. Jeg har været særlig glad for jersey’en på de lidt kølige dage, eller dage hvor man starter tidligt ud og det bliver varmere op af dagen – for her giver den god beskyttelse, mens man samtidig nemt kan komme af med varmen! Materialet er forholdsvis tyndt, så baselayeren betyder en del – det gør det omvendt også nemt at justere efter temperaturen! Jeg har kørt en del længere ture i jersey’en og har været rigtig glad for det faktum at materialet tørrer forholdsvis hurtigt, hvis man har svedt eller er blevet våd – men merinoulden stadig luner og giver lidt ekstra komfort!

Konklusion

Jeg synes faktisk rigtig godt om Evolve All Season Jersey, den gør sig rigtig godt i mange situationer, har en fin pasform og mange gode lommer – et kæmpe plus at lynlås lommen bagpå faktisk rummer en mobiltelefon, det kunne flere godt tage ved lære af!

Farverne er moderigtige og med stort spænd i størrelserne er der nok også én der passer til dig!

Evolve All Season Jersey er oplagt til “mellemsæson”, men selv har jeg også brugt den til aftenture i tidlig sommer, hvor det hurtigt bliver lidt køligt, i stedet for en jersey og et par løse ærmer

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1300,- / Set til ca. 900,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 9
Design 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Sådan skifter man bremseskiver
Hvad enten dine bremseskiver trænger til udskiftning – eller du har anskaffet...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.