Test: Sidi MTB Dust cykelsko

Fra Italienske Sidi har vi de sidste måneder haft lejlighed til at teste MTB Dust, en cykelsko lavet med MTB og gravelryttere for øje.

Design og detaljer

MTB Dust fås i hele 5 farver fra Sidi’s side, det er dog ikke sikkert du vil kunne finde alle farverne hos alle forhandlere. Der er: grøn, rust, blå, grå og så den mere klassiske sorte som vi her har haft fingrene i.

Størrelsesmæssigt spænder man fra 38-48, så her bør de fleste ligeledes være dækket ind, også med halve størrelser – dog finder der ikke en normal og en wide udgave.

MTB Dust er med Sidi’s Techo-3 spændesystem, et snøresystem der dækker hele forfoden med ét spænde. Tecno-3 systemet fungerer ved at man vipper spændet op, drejer til den sidder tæt og vipper spændet ved igen. Når snøren skal løsnes trykker man ved begge sider af spændet, så løsnes snøren via en fjeder og man kan trække af skoene. Systemet fungerer meget lig det velkendte BOA-system, dog fungerer åbne/lukke mekanismen lidt anerledes.

Bagpå er en integreret hælkappe der er med til at stabilisere foden og sikre mest mulig kraft i pedalerne og så er der faktisk også en lille refleks for ekstra synlighed når man kommer ud i trafikken.

Snuden er også forstærket, hvilket er ret praktisk når man kører gravel og MTB hvor det nemt kan ske at der dukker en sne op – og så er det rart med en forstærket snude så tæerne ikke kommer til skade.

Sålen er en almindelig nylon sål med PU indlæg, så det er ikke den stiveste – den betyder til gengæld den er lidt mere medgørlig og dermed lidt mere komfortabel. Sålen er med gummi både foran, ved hælen og midt på, altsammen med til at give bedre greb når man er af cyklen og samtidig beskytter det både klamper og bunden mod slid. Det er muligt at udskifte gummiet yderst ved tæerne, samt påsætte spikes – alt sammen sælges som tilbehør via Sidi selv. Det er et fedt at der er mulighed for at købe reservedele, særligt da prisen er i den høje ende og man derfor ønsker så lang holdbarhed som muligt.

Materialet som skoen er udført i hedder Politex, et materiale der skulle være ret slidstærkt og nemt at holde rent. Der er på skoens overside placeret flere små mesh-paneler til at optimere ventilation og åndbarhed på de varme dage, noget vi dog ikke har set ret meget til i testperioden.

Pasform og komfort på cyklen

Jeg har en forholdsvis lille fod, normalt str. 41-42 i cykelsko. Til gengæld er min forfod ganske bred, hvilket betyder mange cykelsko simpelthen bliver for smalle til mine brede fødder. Jeg startede med en str. 41, men måtte bytte dem til en str. 42, da den første føltes for smal til min fod. Det betyder dog også at skoen er tand længere end den egentlig burde være og det er ikke helt optimalt. I praksis betyder det at hælen har tendens til at “svuppe” lidt, da hælen har for meget plads at bevæge sig på. Pasform er en 100% individuel ting og de vil passe som “fod i hose” for nogle, mens andre måske ikke vil bryde sig om pasformen, sådan er det nu engang bare med sko, såvel som cykelsko. Vær at bemærke er dog at skoen ikke er “bred”, men et sted midt imellem – der er dog god plads i tåboksen, det er mest bredden jeg personligt har haft lidt knas med – det blev dog løst ved at gå fra str. 41 -> str. 42.

Skoene er blevet testet både indendørs på hometraineren, bare fordi – samt udendørs på gravelcyklen. Skoen sidder ganske behageligt på mig og der er ikke rigtig noget der generer min fod. Jeg har god plads til tæerne og fin plads i bredden, som nævnt tidligere – lidt for meget plads i længden og da der er god plads ved hælen betyder det desværre at den har tendens til at svuppe en lille smule ved bestemt tråd.

Det er nemt at betjene Techo-3 spændet og justere hvor stramt de skal sidde når man starter turen hjemmefra, men på cyklen synes jeg bedre om BOA-spændet der nemt kan drejes med og uden handsker på. Med Tecno-3 spændet skal man vippe det op og dreje rundt – det kræver derfor lidt mere opmærksomhed og fingersnilde end et BOA-spænde – særligt med handsker på kan det være lidt bøvlet.

Trods det faktum at sålen ikke er lavet i carbon, så fornemmer jeg en god kraftoverførsel og har ikke oplevet den som værende blød eller med for megen fleks, komforten derimod har været god både på cyklen og når man har bevæget sig af cyklen.

Konklusion

MTB Dust er en gennemført cykelsko fra et Italiensk mærke som mange kender – det betyder også en pris i den lidt høje ende af skalaen, i hvert fald ift. hvad jeg nok ville forvente af detaljer. Der er ikke noget at udsætte på kvalitet og finish, det spiller 100% og den er både flot og veludført. Jeg ville dog nok forvente 2 spænder på en sko i denne prisklasse og en carbon-sål havde måske også været i spil, trods at Sidi oplyser den aktuelle skulle være tæt på lige så god.

Pasformen er altid en individuel ting, men der er god plads i tåboksen og den er ikke så smal som andre cykelsko – dog vil jeg anbefale man lige er opmærksom på bredden hvis man, som jeg, har lidt brede fødder.

Den generelle komfort er dog glimrende, de sidder fint og jeg mangler kun en hæl der sidder lidt tættere – noget jeg nok kunne have fået hvis en str. 41 havde passet mine fødder i bredden. Derudover er der lidt mesh-paneler til ventilation og en forstærket snude til at beskytte dine tæer – tommel op til dette!

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 1649,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 8
Design 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: EKOI Primavera Dry Cykeltøj
Fra franske EKOI har vi den seneste tid testet et ret specielt sæt...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.