Test: EKOI Competit10n Vinter-sæt

Fra franske EKOI har vi de seneste uger haft lejlighed til at teste Deres Competit10n-serie, en serie der også går under navnet “Comp10”. Serien består af alt fra korte handsker til lange vintertights og er én af EKOI’s top-serier, men til meget fornuftige priser.

Termojakken og vinter-tights som vi denne gang har haft på testbænken, angives fra EKOI’s side til at kunne bruges i temperaturer ned omkring frysepunktet, hvilket betyder at det kan bruges stort set hele efteråret og vinteren herhjemme, da vi sjældent har meget lavere temperaturer end 0 grader.

EKOI Competit10n Termojakke

Termojakken fås i flere forskellige farvekombinationer, her er den testet i en sort/grøn udgave. Jakken er udført i 100% polyester, materialet kaldes soft touch – og dette er der en god grund til, da jakkens materiale er virkelig blødt og lækkert, udvendigt såvel som indvendigt. Det betyder også at overfladen har en naturlig afvisning af vand og snavs og faktisk kan tørres over med en fugtig klud, hvis ikke man har tid til at vaske den – det bør dog ske umiddelbart efter cykelturen er alsluttet, så snavset ikke når at tørre ind. Jakken er vindtæt, åndbar og afviser også i nogen grad nedbør, så derfor er den mest oplagt til koldt, men tørt vejr.

Termojakken er indvendigt foret med blød fleece, hvilket giver en god isolering og har en med gennemgående YKK lynlås, altså en lynlås af højeste kvalitet.

Bag lynlåsen foran er vindstop, hvilket betyder at vinden ikke kommer ind ved lynlåse, derudover er lynlåsen “gemt” i top og bund for at genere mindst muligt. Jakkens krave er, modsat mange andre termojakke, også med fleece, for lidt ekstra varme og isolering i dette område.

Afslutningerne ved ærmerne er med et klassisk opbuk, som dog giver en fin tæt afslutning ved håndleddene.

Omkring livet er der brugt en bred elastik foran på jakken, hvilket øger komforten og sikrer at jakken fortsat sidder tæt til kroppen. Der er derudover silikone-print på elastikken hele vejen rundt, så jakken ikke glider op.

På bagsiden af termojakken er der 3 åbne lommer med en rigtig fornuftig størrelse, hvori der sagtens kan opbevares ekstra slange, energi, pumpe og hvad man ellers måtte have brug for. Derudover er der én ekstra lomme yderst, med lynlås. Denne lomme rummer lige nøjagtigt en iPhone 6/7 eller lign. smartphone.

På ryglommerne er også printet EKOI’s sikkerhedslogo som opfordrer billister og andre til at holde 1,5 meters afstand.

Termojakken er lavet således at den sidder rimelig tæt, det betyder også at den er lige velegnet til træning, konkurrence eller mountainbike-brug. Jakken er testet i en str. M, hvilket er passende til ca. 70 kg. fordelt på 175 cm.

EKOI Comp10 Gel vinter bibtights

De lange bibtights i Comp10 serien er, som termojakken, velegnet til brug ned til omkring frysepunktet. De er udført i materialet kaldet super roubaix (100% polyester), et materiale der er vindtæt og vandafvisende, men stadig lader kroppen ånde. Indvendigt er de foret med blødt fleece, både for komforten og for varmens skyld.

Bukserne er helt klassiske med seler og har naturligvis også pude for optimal komfort. Puden er EKOI’s gule pude med gel teknologi, opdelt i flere områder med hver sin tykkelse, puden har hukommelse og er derfor meget oplagt til de længere ture. Som de fleste andre puder, er den anti-bakterielt behandlet, ligesom den er perforeret så åndbarheden optimeres, slutteligt er der små luftkanaler så ventilationen optimeres – alt sammen for at optimere komforten, uanset om man kører en kort eller en lang tur.

Alle syninger er flade, for at undgå at de generer, dette gælder både på bukserne og ved puden. Ved anklerne er der lynlås som gør det nemmere at få bukserne af og på, derudover er der silikoneprint nederst som holder bukserne på plads.

Overdelen med selerne har lukket ryg og er også foret med fleece indvendigt, mens selerne har en god bredde så de ikke generer ved skuldrene. Selerne er i samme materiale som selve bukserne og kan derfor strække sig ganske meget.

Pasformen er tæt, for de skal sidde godt til for at sikre en god komfort, særligt omkring skridtet er det vigtigt at puden sidder til, så man er sikret en god komfort og optimal udnyttelse af denne. Igen er en størrelse M passende til 70 kg. fordelt på 175 cm.

Konklusion

De sidste mange uger er Comp10 vintersættet brugt på både hometraineren i garagen (Bukserne) og på landevejen, såvel som på mountainbiken i skoven. Jakken er glimrende til det meste dags efterårs og vintervejr, medmindre vi kommer noget under frysepunktet, så skal man i hvert fald sikre sig en god tyk svedtrøje underneden. Termojakken er brugt primært i temperaturer fra 10-0 grader og her er det rigeligt med blot en svedtrøje under. Termojakken beskytter fint mod vind og vejr og lader stadig kroppen ånde, så man kommer af med varmen – dette er særligt vigtigt på mountainbike hvor intensiteten typisk er højere. Pasformen er også fremragende, komforten god og der er de nødvendige lommer – så der er ret faktisk nærmest ikke noget at udsætte herpå!

Comp10 bukserne passer perfekt sammen med termojakken, for de går også til ned omkring frysepunktet hvor de også primært er blevet benyttet. De giver en god beskyttelse mod den kolde vind og let nedbør klares også uden problemer. Selerne med den lukkede ryg og fleece som i resten af bukserne giver en god isolering. Derudover sidder de bare godt, har lynlås ved anklerne så de er nemme at få af og på og har endda silikoneprint ved afslutningen, så de heller ikke glider på. Derudover kommer de med en rigtig god pude der giver en super komfort, på både korte og lange ture, da den er med memory gel.

Samlet set et rigtig fornuftigt sæt der kan bruges mere eller mindre hele efteråret og vinteren, så længe det ikke står ned i stænger eller det er langt under frysepunktet.

Pris og tilgængelighed

EKOI Comp10 Termojakke – Vejledende pris: 967,-
EKOI Comp10 Gel vinter bibtights – Vejledende pris: 967,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Danmark’s højeste motionscykelløb 2017
D. 25 maj 2017, Kr Himmelfartsdag, afholdes traditionen tro Danmarks Højeste Motionscykelløb med...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.