Test: Skullcandy Vert headset

Skullcandy har for ganske nyligt lanceret Vert, et trådløs headset som vi har haft lejlighed til at teste af de komende uger. Headsettet adskiller sig fra andre headsets ved at have en forholdsvis stor “drejeknap” der kan monteres på hjelmen, rygsækken’s skulderremme eller andet – hvad den kan bruges til, kommer vi tilbage til.

Hvad er der i kassen?

Skullcandy Vert kommer i en pæn emballage og indholder følgende:

  • Skullcandy Vert headset
  • micro-USB kabel til opladning
  • Ekstra ear-tips med bøjle til aktivt brug
  • Vejledning

Design og funktionalitet

Vert består af et par in-ear hovedtelefoner hvor kablet ender i en rundt “fjernbetjening”. Idéen med denne lidt større remote, er at den skal være nem at betjene når man er aktiv, uanset om man står på ski med tykke handsker, vandrer eller cykler mountainbike. Indrømmet, så synes jeg den virkede ret klodset ved første øjekast, men efterhånden som man forstår formålet og begynder at bruge den – så giver den faktisk ret god mening til mange forskellige formål. Via remoten kan man bl.a. skifte nummer, justere lydstyrke og lign, så man slipper for at have smartphonen op af lommen. Remoten har en lille clips bagpå, så den kan sættes fast på hjelmens rem, rygsækkens rem eller noget helt tredje, på hometraineren har jeg haft monteret den på selerne fra mine bibshorts. Sættet er IPX4 certificeret, så de tåler både vand og sved og kan således bruges til alle former for sport og under alle vejrforhold.

På remoten er også indgang til microUSB kablet når batteriet skal oplades, det holder dog op til 10 timer, så der er noget tid imellem hver opladning.

Vert er et trådløst bluetooth headset, så det kan kommunikere trådløst med din smartphone, tablet eller andet bluetooth enhed . Som en ekstra bonusn har de en indbygget “Tile” tracker, så man kan finde headsettet hvis det skulle være blevet væk.

Selve ørepropperne er lavet således at man stadig kan følge lidt med i hvad der sker omkring en, hvilket er et stort plus når de primært er lavet til aktivt brug. Man kan vælge at bruge dem som de er, hvor den del der går ind i øret er udført i hård plast – eller man kan montere de bløde silikone-overtræk med bøjle, som gør at de sidder endnu bedre fast i øregangen. Jeg har primært brugt dem uden, på hometraineren, og de sidder rigtig fint og jeg har ikke oplevet problemer med at de falder ud, selvom man har svedt ganske meget. Skal de bruges til løb, ville jeg nok foretrække at montere silikone-overtræk med bøjle, så man undgår de falder ud. Designet med hård plast lyder måske ikke som den mest komfortable løsning, men de sidder (på mig…) som de skal og komforten har været rigtig fin!

Lydmæssigt spiller Vert udmærket, lyden mangler måske lidt detaljer og der er klart lagt mere vægt på at de skal spille højt, end klart og tydeligt. Målgruppen i betragtning er lyden dog godkendt og de gør det fint, også set i lyset af at der ikke er tale om et helt lukket design. Samlet set vil jeg sige at lyden er godkendt!

Konklusion

Vert er et trådløst headset som rammer en ret specifik målgruppe, altså er det ikke dét headset der giver mening mening for alle – men for dem som kan se en idé i “kontrol-hjulet” og vil bruge dette i praksis er de faktisk ret geniale da man kan lade smartphonen ligge i sikkerhed i lommen, men stadig være i stand til at skifte nummer, justere lydstyrken, besvare opkald og lignende.

De er IPX4 certificerede, så både vand og sved er intet problem, samtidig har de lang batteritid på ca. 10 timer, sammenholdt med en rimelig lav pris på ca. 600,- hos billigste forhandlere er det et ret godt køb!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 679,-

Funktionalitet 8
Lydkvalitet 7
Pasform/Komfort 8
Pris 8
7.8
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 130 Plus
Tilbage i midten af juni lancerede Garmin to nye cykelcomputere i EDGE-serien,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.