Test: STILLA Motion alarm

Samlet karakter

STILLA Motion er en super kompakt bevægelsesalarm, perfekt til at have i saddeltasken. Lad os se nærmere på hvad det er, og hvad den kan.

Hvad er der i kassen?

Når man åbner kassen bliver STILLA Motion flot præsenteret bag et klart vindue i kassen. I kassen finder man selve STILLA Motion alarmen samt en kort vejledning.

 

Design og funktionalitet

STILLA Motion er en lille kompakt enhed der måler 37 mm i diameter og blot 9 mm i tykkelsen. I alt sin enkelthed så er der en bevægelsessensor der forbinder til mobiltelefonen via Bluetooth.

Når den så opfanger bevægelse sender den en alarm til telefonen. For at det skal fungere, skal man installere STILLA app’en på sin telefon. Når det er gjort, så tænder man STILLA Motion med et kort tryk på midten og har man husket at aktivere Bluetooth på sin telefon så bliver den hurtigt fundet af STILLA app’en. Fra app’en kan man armere alarmen med et langt tryk på knappen i det minimalistiske brugerinterface.

 

Hvor efter alarmen bliver vist som aktiv.

For at deaktivere STILLA igen, så trykker man igen i nogle sekunder på cirklen i app’en. Er alarmen ikke aktiv er det også muligt at bruge app’en til at finde STILLA Motion. Et tryk på den lille Find STILLA knap gør at STILLA Motion begynder at bippe (Dog ikke særligt højt) Det virker også den anden vej, hvor et dobbelt-tryk på STILLA Motion starter alarmen på telefonen så man kan lokalisere den. Som sagt så starter STILLA Motion en alarm på telefonen når den opdager bevægelse. Under min test så fandt jeg ud at den ikke er så følsom som jeg havde forventet. Med en rolig hånd var det muligt at løfte STILLA Motion fra bordet og fjerne den, så længe man ikke vippede den for meget. Op og ned bevægelser fanger den ikke lige så godt som vip til en side eller rystelser.

For at alarmen skal virke, så skal man have Bluetooth kontakt til STILLA Motion, og det var min oplevelse at der var ca 15 meters maksimal rækkevidde mellem STILLA Motion og min iPhone 8 Plus. Man får dog en besked hvis man mister forbindelsen, så man er klar over det. Det andet der skal til at for at alarmen skal virke, er at man STILLA App’en skal være kørende på telefonen. Får man lukket den ned, så får man ikke en alarm ved bevægelse.

STILLA Motion bliver drevet af et almindeligt 2032 batteri der er nemt at skifte. Man kan åbne STILLA Motion ved at stikke en kniv, eller andet smalt og stærkt ind i en åbning i siden og så kan man lirke de to halvdele fra hinanden.

 

Konklusion

Når man holder pause på turen, og cyklen bliver nødt til at stå lidt ubevogtet for en stund, så kan man aktivere STILLA Motion og placere den i saddeltasken. Så får man en alarm så snart der er nogen der rykker på cyklen. Alternativt kan man bruge noget dobbeltklæbende tape og sætte den under sadlen for en mere permanent installation. STILLA Motion kan dog også bruges i mange andre situationer hvor man gerne vil holde øje med sine ejendele. Den er nem at betjene, og app’en er ligeledes nem og intuitiv, og ikke mindst flot i sit simple design. Det eneste jeg kunne ønske mig, var en lidt længere rækkevidde. Men når Bluetooth 5 bliver standard, så håber jeg da at STILLA Motion kommer i en opdateret udgave der udnytter den ekstra rækkevidde der er indbygget i Bluetooth 5.

Pris og tilgængelighed

Set til ca 270 kroner.

Karakter

Skribent på CykelStart.dk, bruger cykel som hverdagstransport og spinner i det lokale motionscenter.

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.