Test: Taya TOLV-121 12-speed kæde

Taya er et forholdsvis ukendt brand i Danmark, ikke destomindre er det en ældre virksomhed der idag har specialiseret sig i kæder, kæder der i dag sælges igennem den danske forhandler danishbike.dk.

TOLV-121 som vi har haft til test de sidste måneder, er deres bud på en prisstærk 12-speed kæde som de selv mener kan sammenlignes med bl.a. SRAM’s XX1 kæde. Vi har testet den se seneste måneder på mountainbiken.

Udvalgte specifikationer

 • 12-speed
 • Guldfarvet
 • 116 led
 • Vejer 205 gram for 100 led
 • Kommer med 2 kædesamleled og kædeolie
 • Passer til SRAM, Shimano og Campagnolo
 • Guldfarvet

Som du måske bemærkede ovenfor, så kommer denne kæde fra Taya med 2 samleled og kædeolie, noget man ellers skal betale ekstra for fra mange andre producenter – altså er de allerede lidt foran på point her.

Kæden fås i både sort, sølv og guld, til samme pris, hvor man hos andre producenter ofte skal betale ekstra for sort eller guldfarve.

Kæden kommer i en lækker æske som gør den ret eksklusiv at se på, og man får fra start fornemmelsen af at det er et produkt af ganske høj kvalitet, hvor der er kælet lidt ekstra for tingene.

TOLV-121 passer til både SRAM, Shimano og Campagnolo geargrupper, og vi har her testet den sammen med SRAM’s X01 geargruppe på mountainbike. Kæden kan naturligvis bruges til både landevej, gravel og mountainbike!

Taya sammenligner selv kædens kvalitet med Campagnolo Record, XX1, og Sram Red Etap. Til sammenligning vejer en SRAM XX1 kæde 252 gram, så man sparer knap 50 gram på kæden alene! Samtidigt er den lige en my billigere, samtidig med at man får 2 samleled og en lille olie med i handlen.

Et halv år senere…

Undertegnede har nu kørt med Taya’s TOLV-121 i et halvt års tid på min mountainbike som er blevet brugt flittigt i al slags vejr. Oplevelsen er at kæden skifter fint og lydsvagt, den støjer minimalt og holdbarheden virker til at være ganske glimrende. Undervejs har jeg formået at knække kæden, men det viste sig at være kassetten der har slidt – så et skifte under en “sprint” og en kassette der takkede over, var mere end hvad kæden kunne holde til – og det er helt OK! Efterfølgende er kæde (og kassette) udskiftet og der har ikke været skyggen af problemer siden da.

Konklusion

Taya’s TOLV-121 er et rigtig fornuftigt bud på en prisstærk 12-speed kæde der har god holdbarhed, lav vægt og så fås den uden merpris, i sort eller guld – så man kan “lire” cyklen, uden at prisen stikker af.

Kæden får de bedste anbefalinger herfra!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Køb Taya TOLV-121

Holdbarhed 9
Vægt 10
Pris 10
9.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: LED Lenser XEO 19R 2000 lumens
LED Lenser lancerede for nyligt en helt ny pandelampe med navnet XEO 19R. Modellen...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

 1. says: Kim Munch

  Hej.
  Jeg skal have ny kæde på min Sram 1×12 og jeg ville lige høre om du stadigvæk kan anbefale den Taya kæde eller om du mere hælder til den originale kæde fra SRAM

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.