Test: UltraLED MTB 2000 LED forlygte

Det er nu efterhånden 2 år siden vi første gang stiftede bekendskab med UltraLED som forhandles i Danmark af Easy-Light.dk. Siden da har vi testet en lang række forskellige LED lygter, både de helt kraftige til brug i skoven – og de mere klassiske til brug på cykelstierne.

UltraLED MTB 2000 er en ny lygte i sortimentet som med sine 2000 lumen og en pris på lige under 500,- placerer sig i mellemklassen. 2000 lumen bør være nok til brug i skoven, mens den samtidig også appelerer til pendleren der søger en kraftig lygte til brug på landevej og cykelstier.

Vi har testet lygten igennem de seneste måneder.

Hvad er der i kassen?

UltraLED MTB 2000 kommer i en meget anonym brun æske, uden logo, tekst eller noget andet. I æsken finder man følgende:

  • UltraLED MTB 2000 LED forlygte
  • Batteripakke, 8.4V/8800 mAh
  • 2 gummi o-ringe til montering
  • Pandebånd/beslag
  • 220 volt lader til stikkontakt

Indholdet er som forventet, her er alt det nødvendige for at kunne benytte lygten og hverken mere eller mindre. Et plus er dog pandebånd/beslaget som ikke umiddelbart kan bruges på hjelmen – man kan dog bare klippe elastik-båndet af selve beslaget, og stripse beslaget på hjelmen, så er den løst!

Design og funktionalitet

UltraLED MTB 2000 er en ret kompakt lygte udført i aluminium, dette sikrer en god varmeafledning, samtidig med at vægten holdes nede på ca. 100 gram for lygten alene. Lygtehuset er med køleribber på siden og foran er der 2 CREE XM-L T6 LED’er der giver et maksimalt output på 2000 lumen. De 2 LED’er er placeret side om side, hvilket gør at lygten ikke er specielt højt. Dette gør at den er lige velegnet til brug på hjelmen, såvel som på styret.

I bunden af lygten finder man det klassiske integrerede beslag, dette bruges til at fastgøre lygten med de medfølgende gummi o-ringe omkring styret eller på hjelm/pandebåndet.

På toppen af lygten er én enkelt knap, tilpas stor til at den også kan betjenes med handsker på. Knappen lyser enten grøn eller rød, alt efter aktuel batteristand på batteripakken. Knappen bruges både til at tænde og slukke lygten, samt skifte imellem de i alt 4 tilstande, lav, medium og høj lysstyrke, samt blink.

Den medfølgende batteripakke er på 8.4v 8800 mAh, altså væsentligt kraftigere end de batteripakker man ofte får med til lignende forlygter. Det betyder også at batteritiden er 3,5 – 12 timer, alt efter tilstand – hvor man ellers ofte må nøjes med ca. 2 timer ved fuld smæk på lysstyrken. Ladetiden for batteripakken er 3-4 timer, hvilket også er ganske rimeligt og mindre vigtigt da man ofte blot vil oplade natten over.

Batteripakken kommer i et neopren-etui som giver beskyttelse mod vind, vejr samt stød og slag. Batteripakken monteres nemt på cyklens stel, evt. på overrøret, via velcrobåndet. Alternativt smides den i rygsækken, eller ryglommen hvis lygten monteres på hjelmen. Batteripakken vejer ca. 270 gram og er, trods den høje kapacitet, faktisk også i den lette del af skalaen. Batteripakke og lygte kobles nemt sammen og der skabes en tæt samling mellem stikkene, uden at gøre dem umulige at få fra hinanden igen, således undgår man at ødelægge kablerne ved at hive og slide i dem. Opladning af batteripakken sker via den medfølgende 220 volt adapter.

Trods de “kun” 2000 lumen, så giver UltraLED et imponerende godt lys, der er fint smæk på lygten og med de 2 LED’er ved siden af hinanden er der en god spredning og et jævnt lys. Der er minimal tendens til spotbelysning og selv ved lav lysstyrke er der en fornuftig rækkevidde, ligesom spredningen er udmærket, skruer man op på fuld styrke får man endnu bedre rækkevidde, lidt bedre spredning og et stærkere lys.

Praktisk test af UltraLED MTB 2000

Konklusion

I tidligere test af lygter fra UltraLED har fællesnævneren været at man får meget for pengene og denne nye model, MTB 2000 er bestemt ingen undtagelse. Prisen er under 500,- og man får en ret kraftig batteripakken der giver op til 3,5 times batteritid ved fuld smæk, hvilket bør være nok til de fleste nightrides der sjældent varer over 3 timer for den gængse motionist. Lygten er af glimrende kvalitet, udstyret med 2 gode LED’er der giver et fremragende og jævnt lys med god spredning, trods det faktum at lygten på papiret med sine 2000 lumen ikke er specielt kraftig. Sammenlignet med andre “2000 lumen” lygter i samme prisklasse er den dog bestemt godkendt og giver nok lys til både singletrack og landevej. Anbefalingen herfra vil dog stadig være at man benytter 2 lygter på mountainbike, én på styret og én på hjelmen.

Til prisen en fremragende lygte der giver mange andre “2000 lumen” lygter baghjul!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

Funktionalitet 10
Medfølgende tilbehør 8
Design 8
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: 5 smarte multitools
Et multitool er uundværligt, uanset om man kører landevejscykel eller moutainbike, for...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.