Test: Under Armour Project Rock over-ear hovedtelefoner

Under Armour, der nok bedst er kendt for deres træningstøj, har indgået samarbejde med JBL omkring udvikling af et sæt hovedtelefoner til træningsbrug i “Project Rock” serien. Project Rock er en serie af produkter med Dwayne “The Rock” Johnson som frontfigur.

Dette sæt er et par over-ear hovedtelefoner med noise cancelling og lang batteritid på hele 45 timer.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man følgende:

  • Under Armour Project Rock over-ear hovedtelefoner
  • Etui
  • Minijack kabel
  • USB-C kabel
  • Under Armour klistermærke
  • Vejledninger

Se vores unboxing af Under Armour Project Rock over-ear hovedtelefoner nedenfor.

Rugged design!

Project Rock over-ear hovedtelefonerne kommer kun i én farve, den klassiske sorte og designet er råt og “rugged” da de jo netop er lavet til træningsbrug. Det betyder bl.a. en overflade i “rubberized” plast som holder fedtfingre væk, en stærk metalbøjle og et generelt robust design som kan holde til at blive brugt.

Selve designet er ret klassisk med en bred bøjle over hovedet med blød polstring i, hvad jeg vil antage, er kunstlæder. Justering af hovedtelefonerne kan ske i i alt 13 trin, så man får den rette størrelse til ens hoved – og de passer til både store og små hoveder!

På højre side fungerer logoet som knap til eks. bevarelse af opkald, mens der er fysiske knapper til justering af volumen samt tænd/sluk. Der er også mulighed for at smide et minijack stik i, hvis man skulle være så uheldig at løbe tør for strøm.

På modsatte høretelefon er der en multifunktionsknap samt USB-C til opladning, selvom USB-C stadig er lidt “nyt” for nogle, så er det fedt at de har valgt denne stiktype den den er mere holdbar og knap så skrøbelig som microUSB. Samtidig kan stikket ikke vende forkert og bruges i dag til opladning af mange mobiltelefoner, så det er mere brugervenligt og “tilgængeligt” for de fleste.

På hovedtelefonen er der også mulighed for at se aktuel batteristatus via et par LED’er, hvis man ikke bruger dem sammen med en smartphone hvor batteristanden kan aflæses direkte.

Hovedtelefonerne er designet så de kan foldes sammen, praktisk hvis man skal transportere dem, hvadenten det er i det medfølgende etui eller ej. Etuiet er med hård skal og giver derfor fremragende beskyttelse hvis man har det med i kufferten eksempelvis, det er også udstyret med smarte ventilationshuller så man med ro i maven kan smide det svedige sæt hovedtelefoner direkte i etuiet efter træning.

Project Rock over-ear er IPX4 godkendt, hvilket betyder de kan tåle sved og vand. I praksis betyder det altså at de sagtens kan holde til sved og en regnbyge, mens nedsænkning i vand ikke går…

Ørepuderne er super bløde og i en kombination af kunstlæder og mesh, det betyder at de er ventilerende/åndbare og tørrer ret hurtigt. De kan hurtigt “drejes af” så man kan vaske eller rengøre dem i hånden løbende, hvilket vil være en god idé hvis man sveder meget – så undgår man de bliver ulækre og potentielt begynder at lugte grimt…

Batteritiden er op til 45 timer ved fuld opladning og de understøtter “lyn-opladning” så 5 minutters giver 2 timers batteritid, enormt praktisk hvis man er på vej ud af døren og de er er flade!

Forbindelsen er som udgangspunkt trådløs via bluetooth så det kan bruges til både mobiler, tablet, computer og lign. Derudover er der indbygget mikrofon så det kan bruges som headset også. Skulle det løbe tør for strøm, er der dog mulighed for at smække et minijack stik i og benytte det kablet, hvis din enhed altså er udstyret med et minijack stik.

Væk med støjen

Hovedtelefonerne har indbygget ANC, altså Noise Cancelling som “blokerer” for udenomsstøj. Funktionen fungerer rigtig fint og i praksis betyder det at man, selv i støjende miljøer, ikke behøver skrue vildt højt op for musikken. Som en lille “bonus” er der 2 ANC settings, hvor den ene er til aktivt brug, så vind og lign. ikke forstyrrer ANC’en.

Vil man derimod gerne kunne følge lidt med i hvad der sker omkring en, så kan funktionen “Ambient Aware” aktiveres, her virker Noise Cancelling modsat, altså lader den netop udenomsstøjen passerer.

Har man kun hurtigt brug for at kunne samtale med sin træningsmakker, så kan “TalkThru” aktiveres, det skruer ned for lyden og lader makkerens stemme gå klart igennem, uden behov for at tage hovedtelefonerne af. Aktivering kan ske via knap, eller via smartphone app’en.

Komfort og lyd

Under Armour Project Rock over-ear hovedtelefoner vejer lige under 300 gram, helt præcist 298 gram og da det er et par “store” over-ear hovedtelefoner, så egner de sig bedst til træning i fitness centeret, på hometraineren eller andre steder hvor man ikke bevæger sig på samme måde som hvis man løber eller cykler udendørs. For nogle vil det helt sikkert godt kunne fungere, men de fleste vil nok finde dem for store og “klodsede” til den slags brug.

Hovedtelefonerne er super nemme at justere, de kan foldes sammen når de ikke er i brug og så sidder de bare rigtig godt på hovedet. Der er en lækker blød polstring på headbandet og ørepuderne er også bløde og lækre, så de former sig efter brugeren.

Jeg har primært benyttet dem til indendørs træning på hometraineren hvor det er vigtigt de kan håndtere masser af sved – og det kan de! Puderne bliver våde, men på intet tidspunkt så det er ubehageligt. Man skal dog huske at tage dem af og få dem tørret godt bagefter – og indimellem lige få dem vasket og rengjort.

Jeg havde ærlig talt frygtet at de var enormt varme at have på ørerne når man okser derudaf på hometraineren med Zwift på skærmen, men Under Armour og JBL er sluppet rigtig godt afsted med at lave nogle ørepuder der lukker tæt, men stadig har en fremragende åndbarhed.

Lydmæssigt er vi i den lidt bastunge ende af skalaen, hvilket giver god mening da det er lavet til træning. Med det sagt, så leverer de en rigtig god, fyldig og detaljeret lyd som sagtens kan levere rigtig god lyd, uanset genre. Der er en rigtig fin balance i lyden og de kan ikke skrues højere op end der hele tiden er 100% styr på lyden – præcis som det skal være!

Konklusion

Under Armour Project Rock over-ear er et fremragende sæt hovedtelefoner, ganske enkelt – men de har også en vejlednede pris på 2299,- så forventningerne vil for de fleste nok også være skruet godt op.

Heldigvis skuffer de ikke, for de leverer et solidt lydbillede, tåler sved og vand, er udført i et fedt “rugged” design der tåler at blive brugt. Derudover har de en utrolig velfungerende ANC funktion som igen er optimeret til aktivt og træningsbrug, mens batteritiden på hele 45 timer må fremhæves – det er ganske imponerende for et sæt af denne kaliber.

Samlet set et utrolig veludført produkt, men også med en prisskilt der forudsætter høj kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2299,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pasform og komfort 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: POC Essential Road VPDS Bib Shorts
Fra POC har vi over sen-sommeren testet deres Essential Road VPDS Bib...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.