Test: Craft Velo Thermal Jersey

Samlet karakter

Efteråret har efterhånden fået godt fat, men vi har stadig mange dage med 2-cifrede varmegrader og på dage som disse vil man ofte kunne klare sig med en såkaldt “thermal jersey”, altså en langærmet cykeltrøje der er en mellemting mellem en trøje og en jakke. Fra Craft har vi de seneste måneder haft lejlighed til at teste Deres Velo Thermal Jersey.

Design og detaljer

Velo Thermal Jersey fås i 2 farver, den klassiske sorte/grå udgave og en mere farverig i grå med orange detaljer øverst. Trøjen er lavet i en kombination af polyester og elastan og er med lange ærmer og gennemgående lynlås. Materialet er hverken vind eller vandtæt, men det er tykkere end den gængse cykeltrøje og samtidig er indersiden børstet, så den føles godt mod huden, samtidig med at det virker isolerende. Materialet er let let og luftigt, så den er velegnet til brug både forår, efterår og evt. på de kølige sommerdage, det er blot et spørgsmål om at lave den rette baselayer indenunder.

På denne model er den øverste del grå, mens resten er sort. Der er refleks øverst ved lynlåsen samt på ærmerne og bagpå øverst på ryggen.

Afslutningerne ved ærmerne er med tynde elastikker der holder vind og vejr uden og i livet er der ligeledes en tynd elastik, og desværre ingen silikoneprint til at holde trøjen på plads.

Bagpå trøjen er der 3 lommer, samt endnu en med lynlås – denne rummer lige præcist en iPhone 7 uden cover, men kan naturligvis også bruges til nøgler, penge eller noget helt fjerde. De øvrige ryglommer rummer fint pumpe, slange, energi og hvad man nu ellers kunne finde på at medbringe.

Pasform

Trøjen har en ret afslappende pasform og er mere henvendt på træning og motionister, end dem der vil køre ræs og går meget op i aerodynamik. Den er testet i str. S og med mine 67 kg. fordelt på 175 cm er der stadig rigeligt med plads i trøjen. Der er god plads i ærmerne og pasformen er måske lige til den løse side for mit vedkomne, her vil jeg personligt foretrække en lidt tættere pasform – mens andre vil foretrække denne pasform som er knap så tæt og for nogle – omklamrende.

Komforten er til gengæld god, den har en god evne til at lede sveden videre og det lidt tykkere materiale giver en god beskyttelse ved temperaturer omkring de 10 grader hvor vinden måske også er lidt kold. Den løse pasform gør at den passer godt ind i “mid-season” hvor man måske vil køre med en tyk undertrøje under den ene dag og en tynd den anden dag, her er der plads til begge dele.

Konklusion

Velo Thermal Jersey er en, efter min mening, ret pæn langærmet jersey som gør sig godt i “mid-season” da den giver en rimelig beskyttelse mod vind og vejr, men stadig lader kroppen ånde og ikke er tykkere end den er. Pasformen er måske lige en tand for “loose” omkring livet og den nederste del af ærmet til min smag, men det betyder omvendt også at man har rig mulighed for at kører med forskellige lag underneden, så det kan også være en fordel. Ryglommerne bagpå er gode og særligt at der også er en lynlåslomme trækker op – dog synes jeg det er lidt ærgerligt at silikoneprint ved livet er sparet væk.

Samlet set er Velo Thermal Jersey en udmærket jersey i pænt design, der dog ikke rigtig bringer noget nyt – den er ret klassisk og uden særlige detaljer, måske lige pånær 360 graders reflekser, som øger synligheden i trafikken.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 700,- (Set til 579,-)

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.